Darbo kalnai „Kauno Žalgirio“ trenerio nebaugina | KaunoDiena.lt

DARBO KALNAI „KAUNO ŽALGIRIO“ TRENERIO NEBAUGINA

"Nesijaučiu nei gelbėtoju, nei ugniagesiu. Atėjau įgyvendinti savo ir klubo tikslų bei idėjų", – pabrėžė naujasis "Kauno Žalgirio" futbolininkų treneris Mindaugas Čepas. Kauniečiai šį sezoną sieks atsikratyti A lygos autsaiderių vardo.

 

Apmaudo nejaučia

Daugkartinis Lietuvos, sykį Vengrijos čempionas 32-ejų metų Linas Pilibaitis, naujosios Lietuvos čempionės Marijampolės "Sūduvos" vartininkas 28-erių Martynas Matuzas, vienas perspektyviausių šalies jaunųjų vartų sargų 22-ejų Deividas Mikelionis. Tai tik keli naujokai, kurie turėtų padėti "Kauno Žalgiriui" išbristi iš A lygos dugno, kuriame kauniečiai tūnojo du sezonus paeiliui.

Pastarosiomis dienomis žalgiriečiai toliau ieško naujų kozirių, tačiau pagrindiniu jų vedliu turėtų tapti treneris M.Čepas.

39-erių specialistas, šią savaitę pradėjęs darbą Kaune, tapo vienu geriausių praėjusio sezono A lygos trenerių. Sezoną pradėjęs kaip "Jonavos" ekipos vyriausiojo trenerio Donato Vencevičiaus asistentas, jis netrukus perėmė vangiai startavusio kolektyvo vairą ir jam padėjo pakilti į didžiausias aukštumas klubo istorijoje. Vis dėlto 4-oji vieta elitiniame divizione naujos sutarties M.Čepui negarantavo.

Paklaustas, ar nebuvo apmaudu palikti klubą, su kuriuo pasiekė puikų rezultatą, strategas nedaugžodžiavo.

"Nenorėčiau apie tai plėstis. Ar buvo apmaudu? Nepasakyčiau. Tai neatsiejama trenerio profesijos dalis. Žiūriu į priekį ir visos mano mintys dabar Kaune", – nukirto pašnekovas.

Sutapo vizijos

Pasiūlymai iš klubų, atsidūrusių sunkioje situacijoje, M.Čepo biografijoje – ne retenybė. Dėl sveikatos problemų anksti baigęs sportinę karjerą futbolininkas ėmėsi trenerio veiklos – ėmė dirbti Vilniaus "Žalgirio" klube, o netrukus tapo vyriausiuoju sostinės ekipos treneriu.

Savininkų netekę žalgiriečiai tuo metu buvo ant bankroto ribos, tad M.Čepas, padėjęs "žaliesiems" ir darbu, ir asmeninėmis lėšomis, laikomas vienu didžiausiu legendinio klubo gelbėtoju ir iki šiol yra itin gerbiamas sostinės aistruolių. "Žalgirio" sistemoje praleidęs net devynerius metus, jis 2013 m. tapo tuo metu Lietuvos A lygoje rungtyniavusios Gargždų „Bangos“ vyriausiuoju treneriu. Vėliau (2014–2016 m.) sėkmingai vadovavo Utenos "Uteniui" ir padėjo šiai komandai atverti Lietuvos aukščiausios lygos duris. Pernai jis į naujas aukštumas vedė "Jonavą".

2018-ųjų sezoną M.Čepas praleis Kaune. Pasiteiravus, ar ilgai svarstė žalgiriečių pasiūlymą, jis teigė ilgai nedvejojęs, nes iššūkių nebijąs.

"Čia radau geras darbo sąlygas ir bendraminčių kolektyvą. Mūsų vizijos su klubo vadovais Laimiu Bičkausku, Andriumi Velička ir kitais kolegomis visiškai sutapo, tad nebuvo ko abejoti", – sakė "Kauno dienai" treneris.

Pinigais nesišvaistys

Jo žodžiais, jau įvertinę turimas pajėgas kauniečiai dairosi papildymo, o labiausiai reikia stiprinti krašto gynėjų ir atraminio saugo pozicijas.

"Norime suburti pergalių alkanus žaidėjus. Tikrai nebūsime tas klubas, kurio futbolininkams bėgiojant po aikštę iš kišenių kris nebetelpantys pinigai, – juokėsi pašnekovas. – Privalome atsižvelgti į turimą biudžetą, situaciją žaidėjų rinkoje, tad naujokų dairomės ir Lietuvoje, ir užsienyje."

Pirmas kontrolines rungtynes kauniečiai planavo sužaisti itin anksti – sausio 16-ąją su šalies čempione "Sūduva". Tačiau nutarta daugiau laiko skirti intensyvioms treniruotėms, o pirmą repeticiją surengti sausio 20-ąją uostamiestyje su A lygos naujoke "Palanga".

"Kauno Žalgirio" sirgaliai savo komandą rungtyniaujančią namuose pamatys sausio 24 d., kai kauniečiai susitiks su Daugpilio futbolininkais.

Diriguos kaunietis

Buvusio FBK "Kaunas" klubo puolėjo Valdo Trakio treniruojama "Palanga" kelialapį į A lygą pelnė pernai tapusi šalies pirmosios lygos čempione. Kauno žalgiriečiai, finišavę paskutinėje 8-ojoje pozicijoje, turėjo iškristi į pirmą lygą, bet, savo noru iš A lygos pasitraukus "Uteniui", gavo dar vieną šansą.

Pernai apie ketinimus pretenduoti į 8-ąjį bilietą buvo užsiminę ir 1-osios lygos klubų Gargždų "Banga" bei Vilniaus "Vytis" atstovai. Tačiau kalbos ir liko kalbomis, o "Kauno Žalgirio" norams dar turi pritarti ir kiti A lygos klubai bei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas.

Vilniuje surengtame pirmame A lygos valdybos posėdyje Kauno žalgiriečiai pristatė savo planus ir vizijas bei sulaukė kitų klubų vadovų palaikymo. Tad didelė tikimybė, kad "Kauno Žalgirį" ir toliau matysime elitiniame divizione.

Šiame posėdyje buvo patvirtintas ir naujasis A lygos vadovas. Juo tapo kaunietis Rytis Davidovičius, jau ne vienus metus sėkmingai vadovaujantis ir Lietuvos regbio federacijai. Jis pakeis laikinai pareigas A lygoje ėjusį Marijampolės "Sūduvos" klubo savininką Vidmantą Murauską.

"Stumbras" neskuba

Kol kas mažiau naujienų iš kito Kauno klubo – "Stumbro" – stovyklos. LFF taurės laimėtojas, šiemet debiutuosiantis ir Europos lygos turnyre, į mūšius neskuba.

Užsienio kapitalo valdomo klubo žaidėjai, treneriai ir administracijos darbuotojai Lietuvoje susirinks sausio 15 d. Trenerio ir akcininko portugalo Mariano Barreto vadovaujama komanda po praėjusio sezono atsisveikino su dauguma futbolininkų iš Lietuvos, tad joje ir toliau dominuos legionieriai. Klubą paliko ir jo prezidentas Sergejus Slyva, pareigas perleidęs klubo dalininkui iš Airijos Richardui Walshui.

Keli "Stumbro" futbolininkai sėmėsi patirties peržiūrose Portugalijoje ir Brazilijoje, o visa ekipa taip pat planuoja surengti treniruočių stovyklą užsienyje.

Oficialų varžybų sezoną "Stumbras" pradės anksčiau nei dauguma A lygos dalyvių. Prieš šalies čempionato startą, vasario pabaigoje, kauniečiai susikaus su "Sūduvos" futbolininkais dėl LFF supertaurės.

GALERIJA

  • Kauno ekipos naujokas Linas Pilibaitis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS