Europos futbolo čempionatas: pralaimėjusieji ieško atsakymų | KaunoDiena.lt

EUROPOS FUTBOLO ČEMPIONATAS: PRALAIMĖJUSIEJI IEŠKO ATSAKYMŲ

Aštuonios rinktinės šiandien ir rytoj žais Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynes, o iš varžybų pasitraukusieji ieško atsakymų, kodėl nepasisekė, ir svarsto galimus ateities scenarijus.

Pasikalbės, pagalvos

Pasaulio čempionų prancūzų žygį "Euro 2020" sensacingai nutraukė šveicarai, tačiau "Les Bleus" strategas Didier Deschamps'as tikriausiai išsilaikys savo kėdėje.

"Jam, kaip ir man, reikia apie viską gerai pagalvoti. Susitiksime ne kabinete, o kur nors neformalioje aplinkoje, kartu praleisime dieną, pasidalysime mintimis apie futbolą ir "Euro 2020". Mes neabejojame tuo, ką nuveikė D.Deschamps'as. Tai žmogus, iškovojęs daugybę titulų, atvedęs mūsų rinktinę į pergalę 2018-ųjų pasaulio čempionate. Noriu žinoti, kaip jis jaučiasi, ką mąsto, ar tebėra motyvuotas", – interviu "Le Figaro" sakė Prancūzijos futbolo federacijos (PFF) prezidentas Noëlis Le Graët'as.

D.Deschamps'as nacionalinę vienuolikę treniruoja nuo 2012-ųjų.

Tačiau N.Le Graët'as, lyg tarp kitko, užsiminė ir apie kitą Prancūzijos futbolo legendą Zinedine'ą Zidane'ą.

"Išmuš ir jo valanda vadovauti mūsų rinktinei. Kada? Nežinau. Staigmenų iš manęs nelaukite", – reziumavo PFF prezidentas.

Atlapos duris jaunimui

Su Vokietijos rinktine, kapituliavusia "Euro 2020" aštuntfinalyje (0:2 pralaimėjo anglams), atsisveikino vyriausiasis treneris Joachimas Loewas.

Nacionalinės ekipos vairą iš 61-ų J.Loewo turėtų perimti 56-erių Hansas-Dieteris Flickas.

"Artimiausiomis dienomis mes intensyviai kalbėsimės", – teigė Vokietijos futbolo sąjungos prezidiumo narys ir sporto direktorius Oliveris Bierhoffas.

Pas mus sakoma: caras – geras, bet bajorai – nevykėliai. Tačiau už ką nevykėliams klubuose mokamos pasakiškos algos?

Šiemet Vokietijos jaunimo (iki 21 metų) vaikinų futbolo rinktinė laimėjo Europos čempionatą, į simbolinę 23 geriausių žaidėjų komandą buvo išrinkti gynėjai Davidas Raumas, Nico Schlotterbeckas ir Ridle Baku, saugai Niklasas Dorschas ir Arne Maieris bei puolėjas Lukas Nmecha.

"Sudarysime visokeriopas sąlygas, kad talentingiausias jaunimas įsitvirtintų pagrindinėje ekipoje", – pažymėjo O.Bierhoffas.

Per 78 proc. dienraščio "Bild" apklausoje dalyvavusių sporto mėgėjų tikisi, kad H.-D.Flickas sugrąžins Vokietijos rinktinę į buvusias pozicijas, per 22 proc. tuo abejoja.

Palinkėjo sėkmės

Rusijos futbolo sąjungos (RFS) techninis komitetas neigiamai įvertino šalies rinktinės rezultatus ir vyriausiojo trenerio Stanislavo Čerčesovo darbą, tačiau pareiškė pasitikėjimą juo ir palinkėjo sėkmės ateityje – sutartis su strategu galios iki 2022-ųjų gruodžio 30-osios.

S.Čerčesovo vadovaujama komanda neprasimušė į "Euro 2020" atkrintamąsias varžybas, o lemiamą mūšį B grupėje net 1:4 pralaimėjo danams.

"Po mačo su danais manęs paklausė: kaip tokiais atvejais elgiasi pralaimėjusiųjų treneriai ir kaip pasielgs S.Čerčesovas? Atsakiau, kad Stanislavas tikrai nepasitrauks. Juk Rusijoje patys niekada nepasitraukia. Pas mus sakoma: caras – geras, bet bajorai – nevykėliai. Tačiau už ką nevykėliams klubuose mokamos pasakiškos algos? Prisiminkime mūsų rinktinei vadovavusio Fabio Capello laikus. Jis sakydavo, kad Rusijoje sunku surinkti 25 aukšto lygio futbolininkus, tačiau jam už tas paieškas RFS mokėjo 7 mln. eurų", – svarstė buvęs Rusijos rinktinės žaidėjas Aleksandras Mostovojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS