FIFA: į geriausio 2014 metų pasaulio futbolininko titulą liko trys pretendentai | KaunoDiena.lt

FIFA: Į GERIAUSIO 2014 METŲ PASAULIO FUTBOLININKO TITULĄ LIKO TRYS PRETENDENTAI

  • 0

Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) oficialų dešimties futbolininkų, pretendavusių į geriausio 2014 metų planetos žaidėjo titulą, sąrašą pirmadienį sumažino iki trijų favoritų - portugalo Cristiano Ronaldo, argentiniečio Lionelio Messi ir vokiečio Manuelio Neuerio.

Laureatui, kurį rinks FIFA priklausančių 208 nacionalinių rinktinių treneriai, kapitonai bei žurnalistai, sausio 13 dieną Ciuriche dieną bus iškilmingai įteiktas "Ballon d'Or" ("Auksinio kamuolio") prizas.

Rinkimų favoritu laikomas šio prizo savininkas Cristiano Ronaldo, kuriam "Auksinis kamuolys" buvo įteiktas ir 2008-aisiais. Praėjusį sezoną portugalas UEFA Čempionų lygoje įmušė 17 įvarčių ir padėjo Madrido "Real" (Ispanija) klubui laimėti šį trofėjų dešimtąjį kartą.

"Barcelona" klubo ir Argentinos rinktinės puolėjas L.Messi yra vienintelis futbolininkas, šį prestižinį prizą, kuris anksčiau buvo vadinamas "FIFA Metų pasaulio žaidėju", laimėjo net keturis kartus. Tačiau argentinietis praėjusį sezoną nelaimėjo jokio titulo, o su Argentinos rinktine planetos pirmenybių finale 0:1 nusileido Vokietijos vienuolike.

M.Neueris, padėjęs Vokietijos komandai laimėti pasaulio čempionatą, tapo tik antruoju vartininku, pretenduojančiu į šį prizą. 1963-aisias geriausiu planetos žaidėju buvo pripažintas legendinis Maskvos "Dinamo" ir SSSR rinktinės vartininkas Levas Jašinas.

Nuo dešimties iki trijų pretendentų sumažėjo ir į geriausiojo 2014 metų futbolo trenerio titulą. Tai Carlo Ancelottis (Italija, Madrido "Real"), Joachimas Loewas (Vokietija, Vokietijos futbolo rinktinė) ir Diego Simeone (Argentina, Madrido "Atletico").

Į geriausios metų futbolininkės titulą pretenduoja Nadine Kessler (Vokietija), Marta (Brazilija) ir Abby Wambach (JAV), o geriausio moterų futbolo trenerio pretendentų gretose - Ralfas Kellermannas (Vokietija, "VfL Wolfsburg"), Maren Meinert (Vokietija, Vokietijos U-19 ir U-20 rinktinės) bei Norio Sasaki (Japonija, Japonijos rinktinė).

GALERIJA

  • Lionelis Messi
  • Manuelis Neueris
  • Manuelis Neueris, Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS