FIFA Konfederacijų taurė: į finalą pateko Čilė | KaunoDiena.lt

FIFA KONFEDERACIJŲ TAURĖ: Į FINALĄ PATEKO ČILĖ

  • 1

FIFA Konfederacijų taurės varžybose Kazanėje Čilės rinktinė po baudinių serijos 3:0 nugalėjo Portugaliją ir žengė į turnyro finalą.

Per pirmąsias 10 minučių abi komandos sukūrė itin pavojingas progas, tačiau vartininkai Rui Patricio ir Claudio Bravo gelbėjo savo vartus.

Likęs pirmasis kėlinys buvo nykokas ir komandos išsiskirstė į rūbines be įvarčių.

Antrajame kėlinyje tęsėsi lygus žaidimas be įvarčių ir komandos žaidė pratęsimą. Konfederacijų taurėje komandos, žaidžiančios pratęsimą, gauna po vieną papildomą keitimą.

Antrajame pratęsime, 113-ąją rungtynių minutę, Jose Fonte užmynė ant kojos Francisco Silva, kuris griuvo baudos aikštelėje, tačiau teisėjas neskyrė 11 metrų baudinio ir nepaprašė vaizdo peržiūros.

Kėlinio pabaigoje Čilė surengė neįtikėtiną šturmą. A.Vidalio smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į skersinį, pakartotinai smūgiavo Martinas Rodriguezas, bet kamuolys taip pat skriejo į skersinį.

Po 120 minučių futbolo be įvarčių komandos stojo mušti baudinių. Portugalai neįmušė visų trijų savo bandymų ir padovanojo pergalę Čilei. Claudio Bravo atrėmė Ricardo Quaresmos, Joao Moutinho ir Nani smūgius. Cristiano Ronaldo net nestojo mušti baudinio.

Nani tai buvo jau 111-osios rungtynės Portugalijos rinktinėje. Pagal šį rodiklį jis rikiuojasi trečioje vietoje istorijoje. Daugiau rungtynių yra sužaidę tik Luisas Figo (127) ir Cristiano Ronaldo (143).

Kitame pusfinalyje susitiks Vokietija ir Meksika.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

varkal

Ronaldo ne nestojo mušti baudinio, bet jis buvo paskirtas penktas baudinių mušime, ir jo pastangų neprireikė, nes niekas negalėjo tikėtis, kad Čilės vartininkas atrems visus tris smūgius, o čiliečiai įmuš visus tris iš eilės. Beje, Vidalio smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą, o ne į skersinį, o pakartotinai smūgiuotas Rodriguezo kamuolys atsimušė į skersinį. Bet tai ne esmė. Rungtynės buvo įdomios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS