K. Latoža įspėjo „Trakus“: Farerų Salų klubas – rimtas varžovas | KaunoDiena.lt

K. LATOŽA ĮSPĖJO "TRAKUS": FARERŲ SALŲ KLUBAS – RIMTAS VARŽOVAS

  • 0

„Trakų“ futbolininkai po dešimties dienų išbandys neįprastą Farerų Salų klimatą, kurį puikiai pažįsta prieš penkiolika metų ten dirbęs treneris Kęstutis Latoža. Treneris taip pat puikiai žino ir šių salų gyventojų puikią savybę – kovingumą, kuris fareriečiams padeda daugelyje gyvenimo situacijų.

„Žinau, tik tiek, kad „Trakams“ HB „Toršavno“ klubas nebus lengvas pasivaikščiojimas. Taip „Trakai“ yra geriau sukomplektuota komanda, bet jei žaidėjai pradės galvoti, kad jų laukia lengva duona, tai jie labai klysta. Atkreipkite dėmesį į Farerų Salų rinktinės rezultatus. Ši komanda dukart nugalėjo Graikiją, o beveik visi rinktinės žaidėjai atstovauja vietos klubams“, - pasakojo treneris, nepamiršęs paminėti ir tik šioms saloms būdingų itin prastų oro sąlygų.

„Labai gerai būtų, kad nebūtų stipraus vėjo ir stipraus lietaus. Tais atvejais kamuolys lekia tokia keista trajektorija, kad net sunku suvokti, kaip žaisti. „Trakams“ labai svarbu yra įgyti gerą persvarą namie, kad Farerų Salose kiltų kuo mažiau klausimų“, - pasakojo K.Latoža.

- Sakykite, kuo išskirtinis yra Farerų Salų futbolas?

- Prabėgo nemažai laiko nuo mano išvykimo iš Farerų Salų, tačiau neabejoju, kad tokie dalykai, kaip gera rungtynių organizacija, nuoseklus čempionato vykdymas, jų istoriniai per šimtą metų skaičiuojantys klubai, yra nepasikeitę.

Fareriečiai turi labai stiprų charakterį – tiesiog stebėdavausi jų kovingumu. Gal jie prasčiau pasiruošę techniškai, tačiau jų begalinis noras laimėti, kolektyvinė dvasia padėti vienas kitam kartais padaro stebuklus.

- Koks „Trakų“ didžiausias privalumas prieš varžovus?

- Sakyčiau, aukštesnio meistriškumo žaidėjai, gera psichologinė nuotaika ir geras nusiteikimas. Žaidėjai jaučia, kad yra pajėgesni, todėl privalo žengti į kitą etapą. Jaučiasi, kad komanda džiaugiasi ištrauktu varžovu. Tačiau pats svarbiausias dalykas – negalvoti, jog pergalė bus pasiekta lengvai. Jei to išvengs – tada gal ir laimės.

- Jeigu jūs būtumėte komandos narys, džiaugtumėtės šiuo varžovu ar ne?

Lietuvos klubams būtų sunku kažką išsirinkti, net jei būtų suteikta teisė rinktis bet ką. Aišku, gal Gibraltaro klubai, gal Andoros..

- O Farerų Salų klubai į tą silpniausių sąrašą nepatenka?

- Tikrai ne.

- Ką jums savo vidinis balsas: pateks „Trakai“ į kitą etapą ar ne?

- Vidinis balsas sako, kad pateks. Pasikartosiu, tačiau tam reikės įdėti daug pastangų, nes istorijoje yra buvę atvejų, kai vidinis balsas sumeluoja.

- Jau užsiminėte apie sunkias klimato sąlygas Fareruose. Kaip manote, kokia persvara būtų saugi prieš atsakomąsias rungtynes?

- Praktika rodo, kad pergalės dviem įvarčiais paprastai užtenka. Tai manau, kad tokios praktikos laikytis reiktų.

- Farerų Salose jūs žaidėte ir tada, kai vadovavote Lietuvos rinktinei. Žmonės kalba, kad tai buvo viena sunkiausių jūsų išvykų...

- Neabejotinai. Tų rungtynių metu, labai stipriai pūtė vėjas ir labai stipriai lijo. Pamenu, kad žaidėjams net akys ašarojo, o Gintaras Staučė per pertrauką pasakė, kad absoliučiai nieko nemato.

Pirmąjį kėlinį žaidėme stipriai prieš vėją, tad mintyse buvo, kaip atsilaikyti tą pirmą kėlinį. Pamenu, išėjome po pertraukos, o vėjas pakeitęs kryptį ir vėl turime žaisti prieš jį. Svarbiausia, kad žaidėjai parodė labai stiprų charakterį ir tąsyk laimėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS