Kauno futbolininkas tobulėja Prancūzijos elitiniame klube | KaunoDiena.lt

KAUNO FUTBOLININKAS TOBULĖJA PRANCŪZIJOS ELITINIAME KLUBE

  • 0

Iš Kauno "Stumbro" į Prancūzijos elitinės futbolo lygos klubą "Lille" persikėlęs Nauris Petkevičius mėgaujasi kiekviena savo naujos karjeros diena.

Šiuo metu talentingas septyniolikmetis futbolininkas treniruojasi ir žaidžia Lilio klubo B ekipoje, nors tokios privilegijos suteikiamos toli gražu ne kiekvienam jo bendraamžiui šioje Prancūzijos komandoje. Tai tik dar kartą įrodo, kad "Lille" lūkesčiai Naurio atžvilgiu – itin rimti.

"Įspūdžiai tik patys geriausi. Manau, kad kiekvieno Lietuvos futbolininko svajonė – rungtyniauti pajėgiame užsienio klube, o "Lille" yra būtent toks. Esu viskuo labai patenkintas", – sakė N.Petkevičius.

– Nauri, regis, dar neseniai dalyvavai vaikų futbolo varžybose, tačiau jau sužaidei ir trylika Lietuvos aukščiausios lygos čempionato rungtynių bei pasirašei sutartį su Prancūzijos grandu. Ką manai apie tokį šuolį?

– Susitarimas su "Lille" pasiektas dar sausio mėnesį, bet netgi birželį buvo sunku patikėti, kad tai – ne fantazijos. Jaučiuosi nerealiai. Labai malonu čia treniruotis, žaisti. Kiekviena diena – tarsi šventė. Stengiuosi atiduoti futbolui visas jėgas.

– Kokią įtaką tavo tobulėjimui padarė "Stumbras"?

– Jeigu ne "Stumbras", tai veikiausiai ir dabar žaisčiau vaikų lygoje. "Stumbras" pakeitė mano gyvenimą. Esu labai dėkingas treneriui Mariano Barreto už pasitikėjimą, kad suteikė man daug žaidimo laiko A lygoje. Per treniruotes jis visada pasakydavo, ką ne taip darau, ką reikia keisti, tobulinti. Visada jaučiau jo palaikymą. Taip pat dirbau su puikiais treneriais Joao Martinsu ir Luisu Rodriguesu. Ačiū ir savo treneriui Vytautui Masaičiui. Nuo pat pirmų dienų, kai atėjau į "Fenikso" komandą, jis manimi pasitikėjo, visada reikalavo maksimalių pastangų. Mokė būti profesionalu jau nuo mažų dienų. Negaliu pamiršti ir savo pirmo trenerio Ryčio Griciaus, pas kurį Babtuose pradėjau lankyti futbolo treniruotes.

– Kokie buvo tavo pirmieji žingsniai Lietuvos futbolo A lygoje? Tada tau buvo vos šešiolika metų.

– Pirmos rungtynės A lygos čempionate man buvo prastokos. Iš vaikų futbolo pereiti į visiškai kitą lygį – neeilinis iššūkis. Treneris manimi pasitikėjo, išleido į starto sudėtį, bet dariau elementarias klaidas, man labai trūko patirties. Komandos draugai ir treneriai padėjo apsiprasti. Vyrų futbole viskas vyksta greičiau, jis techniškesnis, daugiau fizinės jėgos. A lyga mane pakeitė ir kaip žaidėją, ir kaip asmenybę. Ta patirtis man itin praverčia dabar.

– Kada pirmą kartą sužinojai apie galimybę išvykti į "Lille" peržiūrą?

– Sausio mėnesį su Lietuvos jaunimo rinktine dalyvavau turnyre Baltarusijoje, tuomet ir sulaukiau "Stumbro" sporto direktoriaus skambučio. Po turnyro su rinktine apie 24 val. grįžome į Lietuvą, o jau kitą dieną buvau Prancūzijoje ir treniravausi. Ta treniruotė, kaip dabar prisimenu, buvo nekokia – buvau pavargęs, nesisekė, bet vėliau viskas klostėsi sklandžiai. Nustebino tai, kaip mane sutiko komandos draugai. Iš karto susidraugavau su futbolininku iš Albanijos, jis padėjo apsiprasti. Po penkių dienų man paskambino "Stumbro" treneris ir informavo, kad "Lille" nori pasirašyti sutartį.

– Kaip reagavai į šią žinią?

– Tada mintys tiesiog sprogo. Mano tikslas – apsivilkti "Lille" pagrindinės komandos marškinėlius. Padarysiu viską, kad svajonę įgyvendinčiau.

Mano tikslas – apsivilkti "Lille" pagrindinės komandos marškinėlius. Padarysiu viską, kad svajonę įgyvendinčiau.

– Kokios gyvenimo ir treniruočių sąlygos "Lille" klube?

– Gyvenu klubo futbolo akademijos viešbutyje, prie pat aikštyno. Kiekvienas žaidėjas turi atskirą kambarį, jie gerai įrengti. Pavyzdžiui, visuose yra WIFI maršrutizatoriai, kad interneto ryšys nestrigtų ir galėtume bendrauti su artimaisiais. Aikštynas puikus, yra septynios natūralios vejos aikštės ir dvi – dirbtinės. Dažniausiai vasarą ir rudenį komandos treniruojasi ant žolės, o žiemą – ant dirbtinės dangos.

– Kokia tavo įprasta dienotvarkė?

– Keliuosi 7.20 val., einu pusryčiauti. 9 val. – treniruotė. Po jos – pietūs, apie 16 val. – kita treniruotė, laviname techniką, smūgius. 19 val. – vakarienė, vėliau – laisvas laikas. Akademijos viešbutyje yra stalo teniso, biliardo stalai, televizorius. Veiklos netrūksta. Kartais kartu žiūrime futbolą. Kai per dieną – tik viena treniruotė, vykstu į miestą. Taip pat visi kartu visada važiuojame palaikyti pagrindinę komandą. Stadionas nuo bazės – tolokai, važiuojame traukiniu.

– Ar jau debiutavai "Lille" klubo B komandoje?

– Sužaidžiau trejas rungtynes. Vienas iš jų pradėjau starto sudėtyje, sekėsi neblogai, deja, įvarčio kol kas neįmušiau. Taip pat žaidžiau ir devyniolikmečių ekipoje – pelniau įvartį, o per pirmą treniruotę sutikau pagrindinės ekipos žaidėjus Rio Mavubą, Naimą Sliti, Ericą Bautheacą. Kartais būna, kad pirmosios komandos futbolininkai žaidžia su dubleriais. Man teko rungtyniauti kartu su Valere Pollet. Taip pat įsiminiau treniruotes, į kurią buvo užsukę Gervinho, Ederas.

– Ar domiesi, kaip sekasi "Stumbrui"?

– Man "Stumbras" – ypatinga komanda, palaikau ją, linkiu kuo daugiau pergalių. "Stumbras" sudaro palankias sąlygas tobulėti jauniems futbolininkams. Manau, šiemet kauniečiai turi puikių šansų pakovoti dėl Lietuvos taurės, tad linkiu laimėti šį trofėjų.

 

 "Stumbro" treneris M.Baretto (kairėje) skatino jaunąjį kaunietį tobulėti

Karjera: N.Petkevičius (su kamuoliu) pripažino, kad Lietuvos futbolo A lygoje sukaupta patirtis praverčia tapus legionieriumi.

fcstumbras.lt nuotr.

GALERIJA

  • Nauris Petkevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS