Kauno klubai sezoną pradėjo permainingai | KaunoDiena.lt

KAUNO KLUBAI SEZONĄ PRADĖJO PERMAININGAI

Kauno klubai Lietuvos pirmojoje futbolo lygoje startavo akistatomis su Vilniaus ekipomis, tačiau pirmasis blynas kauniečiams buvo skirtingo skonio.

Pirmosios lygos varžybų debiutantė „Hegelmann Litauen“ startui gavo taip pat pirmenybių naujokę „Vilniaus“ ekipą. Tiesa, jei kauniečiai žemesnėse šalies lygose grūdinosi jau ne vienerius metus, tai sostinės klubas tik neseniai atvėrė duris. Baldininkų iš Vilniaus išlaikoma komanda Kaune sužaidė pirmąsias istorijoje oficialias rungtynes. Nenuostabu, jog mūšis su pernykšte 2-osios lygos nugalėtoja vilniečiams apkarto. Tiesa, mačo pradžioje šalto dušo paragavo kauniečiai. 18-ąją min. Ignas Kružikas pasiuntė kamuolį į jų vartus.

Praeityje žinomo Lietuvos rinktinės puolėjo Igorio Morino treniruojamas „Vilnius“ po savo sparnu priglaudė ne vieną Vilniaus „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėją. Vienas jų Aldas Korsakas netrukus gavo geltonąją kortelę, o jau po minutės Benas Olencevičius rezultatą išlygino. Žaidimo A lygoje su „Kauno Žalgiriu“ ragavęs saugas buvo vienas „Hegelmann Litauen“ vedlių ir antrojoje lygoje. Išlyginę įvartį kauniečiai neatsitraukė ir praėjus vos porai min. Ugnius Lekečinskas išvedė šeimininkus į priekį. Iki pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė, bet vos atsikvėpę kauniečiai surengė dar vieną rezultatyvią ataką. 56-ąją min. tas pats U.Lekečinskas pelnė savo antrąjį ir komandos trečiąjį įvartį. Nors svečiai kaip įmanydami stengėsi sumažinti takoskyrą, jų viltis galutinai palaidojo Arnas Levonauskas, pasižymėjęs taikliu smūgiu 74-ąją min.

Pelnę 3 pirmuosius taškus kauniečiai kol kas žygiuoja tarp lygos lyderių. Gali būti, kad viršūnėje jie užsiliks ilgesniam laikui, nes savo gretose turi ne vieną A lygos patirties turintį futbolininką. „Hegelmann Litauen“ vartus gina buvęs „Jonavos“ komandos vartų sargas Tadas Simaitis, puolime laksto buvęs Kauno žalgirietis Donatas Stulga, saugų linijoje pluša buvęs Kauno „Stumbro“ žaidėjas Ainas Bareikis.

Visai kitaip susiklostė Kauno „Stumbras B“ futbolininkų startas. Kauniečiai Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje 0:2 nusileido vienai pirmosios lygos favoričių Vilniaus „Vyčio“ ekipai. Pastarosios komandos, diriguojamos buvusio Lietuvos rinktinės trenerio Algimanto Liubinsko, gretose pirmaisiais smuikais griežė legionieriai. 27-ąją min. svečius į priekį išvedė ukrainietis Vitalijus Kudrykas, o sužaidus valandą pasižymėjo ir gruzinas Otaris Kvernadzė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS