Kauno žurnalistai pasidabino bronza | KaunoDiena.lt

KAUNO ŽURNALISTAI PASIDABINO BRONZA

Per šimtas Lietuvos žurnalistų gainiojo sviedinį jubiliejiniame 10-ajame šalies žiniasklaidos atstovų futbolo čempionate. Jame be apdovanojimų neliko ir kauniečiai.

„Svarbiausia, kad patys įsitikinote, jog aikštėje ne viskas taip paprasta, kaip atrodo stebint iš šalies“, - šypsojosi Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Vienas garsiausių visų laikų šalies futbolininkų, dabar tęsiantis trenerio karjerą stebėjo žurnalistų futbolo batalijas bei apdovanojo geriausius žaidėjus. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vykusiose pirmenybėse jėgas išbandė 7 ekipos. Prie turnyro šeimininkų ir favoritų Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo PRESS'as atstovų, tradiciškai prisidėjo Kauno, LRT, Žurnalistikos instituto studentų komandos. Jiems iššūkį metė ir sostinės „Freelancers“, „Propaganda“ bei Delfi ekipos.

Kauno komandai atstovavo jos senbuviai portalo 15 min. žurnalistas Marius Bagdonas, Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius, dienraščio „Kauno diena“ korespondentas Zigmas Jurevičius, Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius. Petis į petį su jais kovojo Sikstas Ridzevičius, Rytis Pakrosnis, Rokas Ridzevičius, Marijus Rimas, Robertas Davidovičius, ekipos vartus patikimai gynė Erikas Kalpokas.

Subūrę stiprų kolektyvą kauniečiai pirmenybes pradėjo įspūdingai. Svečiai vieną po kito įtikinamai įveikė sostinės „Freelancers“, „Propaganda“ bei Žurnalistikos instituto studentų komandas. Vis dėlto Kauno atstovų polėkį pristabdė ilgoka pertrauka belaukiant 4-ojo mačo. Atsipūtę bei nesitikėdami nieko blogo kauniečiai žengė į aikštę kovai su iki šiol viena silpniausių buvusia Delfi komanda, tačiau liko nustebinti. Organizuotai ir sumaniai sužaidę vilniečiai šventė pergalę 2:1, jiems užtikrinusią prizinę vietą. Vėliau kauniečiai be vargo įveikė LRT kolektyvą, tad lemiamu jiems tapo paskutinė akistata su PRESS‘o nariais. Pastarieji netikėtai nusileido Studentų ekipai, taip suteikdami šansą kauniečiams pasigrumti dėl pirmosios vietos. Tradiciškai atkakliai vykusiame mače vilniečiai pirmieji įmušė įvartį, o svečiai atsakė atakų lavina, kurios baigėsi pavojingais smūgiais į vartus ar skersinį bei virpstą. Laikui tirpstant Kauno komanda rizikavo, metėsi į ataką, tačiau įmušti nesugebėjo, praleisdama dar du įvarčius.

Tad čempionų titulai atiteko PRESS‘o ekipai, antroji vieta kovingam Delfi kolektyvui, o kauniečiai užsikabino bronzos medalius. Juos žurnalistai atsiėmė iš E.Jankausko bei LFF generalinio direktoriaus Nerijaus Dunausko rankų.

„Susirinkome čia ne tik dėl sportinių batalijų, bet ir pabendrauti, aptarti profesines aktualijas, tad dabar - pats tinkamiausias metas“, - uždarymo šventėje priminė renginio organizatorius Tautvydas Vencevičius.

Turnyro dalyvių diskusijos užtruko ne vieną valandą. Visi kolegos sutarė, kad ši graži tradicija turėtų tęstis dar ne vienerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS