Lietuvos 17-mečių futbolo rinktinė kovos dėl vietos Europos čempionate | KaunoDiena.lt

LIETUVOS 17-MEČIŲ FUTBOLO RINKTINĖ KOVOS DĖL VIETOS EUROPOS ČEMPIONATE

  • 0

Lietuvos U-17 rinktinė pasitinka Europos čempionato atrankos varžybas su nuostoliais komandos sudėtyje, bet tai tikisi kompensuoti kovingumu ir atsidavimu aikštėje.

Lietuviai šią savaitę surengė treniruočių stovyklą Palangoje, o šeštadienį išvyksta į Vengriją, kur pradės kovas devintoje atrankos grupėje. Svajūno Česnulio auklėtiniai jau sekmadienį susitiks su Serbijos bendraamžiais. Spalio 3 d. Lietuvos ekipa mes iššūkį vengrams, o spalio 6 d. žais su Rumunija.

„Europos čempionato atranką pasitinkame kovingomis nuotaikomis. Metus ruošėmės šiam turnyrui, turėjome geresnių ir prastesnių akimirkų. Teoriškai, mūsų komanda nebus favoritė nei vieneriose rungtynėse, burtų traukime buvome ketvirtame krepšelyje, o varžovai yra iš aukšto lygio futbolo šalių. Tačiau mes turime savo rungtynių planą, vaikinai yra pasiruošę atiduoti visą širdį už savo šalies garbę. Komandų skirtumą galime kompensuoti didžiuliu noru, atsidavimu ir komandos vienybe“, – tvirtino S.Česnulis.

S.Česnulis pripažino, kad renkant sudėtį buvo susidurta su rimtomis problemomis. Komandai negalės padėti „Nurnberg“ klubo gynėjas Natanas Žebrauskas, taip pat nebus traumas patyrusių Gyčio Makauskio ir Gusto Jarusevičiaus. Vartininką Dovydą Vilką stovyklos metu pakeitė Karolis Masevičius.

Saugas Deimantas Rimpa (Ferraros SPAL) prisijungs prie rinktinės tik po pirmųjų rungtynių, o Linas Zingertas („Hellas Verona“) po antrųjų rungtynių turės grįžti į klubą.

„Treniruotėse didelį dėmesį skyrėme savo taktiniams sprendimams. Turėsime tvarkingai gintis ir žaibiškai išeiti į atakas“, – dėstė S.Česnulis.

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Dominykas Valeckas (Vilniaus FM-BFA) Karolis Masevičius (FA „Žalgirietis“)

Gynėjai:

Matas Dedura (Kauno SM „Tauras“) Kristupas Mantinis (Šiaulių SG) Modestas Vainikaitis (Šiaulių SG) Žygimantas Baltrūnas („Padova“, Italija) Artemijus Tutyškinas („FCB Escola Varsovia“, Lenkija) Nojus Stankevičius (FA „Žalgirietis“)

Saugai:

Deimantas Rimpa (Ferraros SPAL, Italija) Karolis Žebrauskas („Udinese“, Italija) Motiejus Burba („Brighton“, Anglija) Ervinas Vilkaitis (FA „Žalgirietis“) Karolis Mantinis (Šiaulių SG) Nedas Labukas (Alytaus „Dainava“) Linas Zingertas („Hellas Verona“, Italija) Hubert Jarmal (Vilniaus FM-BFA) Deitonas Vinckus (Kauno SM „Tauras“) Deividas Dovydaitis (Šiaulių SG)

Puolėjai: Meinardas Mikulėnas (FA „Žalgirietis“) Eimantas Abramavičius (Panevėžio SG)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS