Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija | KaunoDiena.lt

LIETUVOS FUTBOLO RINKTINĘ SUTRIUŠKINO IR SLOVĖNIJA

Lietuvos futbolo rinktinė atrankoje į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą patyrė dar vieną itin skaudų pralaimėjimą – itin prastai atrodžiusi vienuolikė patyrė dar vieną gėdingą pralaimėjimą. Šįkart išvykoje rezultatu 0:4 (0:1) nusileista Slovėnijai.

Komandos treneris Edgaras Jankauskas rungtynes pradėjo gana neįprasta sudėtimi. Vykintas Slivka ir Darvydas Šernas buvo pastumti labiau į aikštės gilumą, o puolimo smaigalyje atsidūrė komandos kapitonas Fiodoras Černychas. Jam kraštuose turėjo talkinti Arvydas Novikovas ir Nerijus Valskis, kurie labiau įpratę žaisti atitinkamai atakuojančio saugo ir vidurio puolėjo pozicijose.

Stebint 16 tūkstančų vietų Liublianos „Stožice“ stadione ne itin gausiai susirinkusiems sirgaliams, dvikovai teisėjaujantis rumunas Istvanas Kovacsas paskelbė apie rungtynių pradžią.

Per pirmąsias 10 rungtynių minučių aikštės šeimininkai dukart kėlė kampinius, tačiau nieko svaresnio iš jų nepešė.

Tiesa, devintą minutę saugas Janas Repasas gavo aštrų perdavimą ir buvo netoli to, kad išeitų vienas prieš vieną prieš Lietuvos vartų sargą Ernestą Šetkų, tačiau pastarasis ir gynėjas Linas Klimavičius atsiradusią grėsmę neutralizavo.

Vos 30 procentų per pirmąsias 15 minučių kamuolį kontroliavę lietuviai vos negavo šalto dušo 17 minutę, kai Josipas Iličičius išnaudojo atsivėrusią nemenką skylę lietuvių gynyboje ir maždaug iš 15 metrų vienu lietimu bandė nukreipti kamuolį į vartus, tačiau smūgis buvo itin netikslus.

Vos už 4 minučių tas pats Slovėnijos rinktinės puolėjas realizavo baudos smūgį, kurį itin nesėkmingai atrėmė E. Šetkus. Visa laimė, kad prie atšokusio kamuolio pirmas suskubo mūsiškių gynėjas.

24 minutė ir Lietuvos rinktinės gynyba subyrėjo – J. Ilčičius sužaidė sienele su komandos draugu, o prie jo nespėjęs Linas Klimavičius varžovą pargriovė. Teisėjas nedvejodamas parodė 11 metrų žymos link, o gynėjui – geltoną kortelę.

Prie 11 metrų žymos stojęs 29-erių „Atalanta“ klubui atstovaujantis J. Ilčičius paguldė Lietuvos vartų sargą, o smūgiavo į kitą vartų pusę. 1:0 aikštės šeimininkų naudai.

26 minutę geltoną kortelę prieš save išvydo ir Vykintas Slivka.

Pirmą geresnę ataką lietuviai sukūrė tik 27 minutę, kai F. Černychas perdavė kamuolį Darvydui Šernui, tačiau įsikišo šoninis rungtynių arbitras – nuošalė.

Vos už minutės – veiksmas jau kitoje aikštės pusėje. Maždaug 18 metrų nuo vartų kamuolį gavęs jau iki skausmo Lietuvos rinktinės gynėjams pažįstamas J. Ilčičius galingu smūgiu išmėgino E. Šetkaus budrumą. Vartų sargas į galingą smūgį sureagavo, bet kamuolio negaudė ir jį atmušė prieš save.

Žaidimas kiek aprimo, kol vėl neturėjo įsikišti teisėjas. 42 minutę už grubią pražangą prieš Nerijų Valskį buvo įspėtas gynėjas Boštjanas Cesaras.

Teisėjas papildomo laiko nepridėjo ir paskelbė pirmojo kėlinio pabaigą. 42,7 proc. kamuolį kontroliavę lietuviai per pirmąją rungtynių pusę neatliko nei vieno smūgio slovėnų vartų link, o šie tai padarė net 7 kartus. 4 jų smūgiai skriejo į Lietuvos rinktinės vartų plotą.

Antrasis kėlinys prasidėjo gana neramiai Lietuvos rinktinės sirgaliams. B. Cesaras slovėnų kelto kampinio metu rėžėsi į D. Šerną. Į aikštę buvo iškviesti medikai, tačiau rinktinės puolėjas atsisakė jų pagalbos.

50 minutę lietuviai pakėlė pirmą kampinį, tačiau iš jo nepešė jokios naudos. Čia pat – jau D. Šerno pražanga prieš savo tiesioginį oponentą B. Cesarą. Už savotišką kerštą rungtynių teisėjas nubaudė puolėja geltona kortele.

55 minutę N. Valskis pagaliau pramušė ledus – atliko pirmąjį smūgį varžovų vartų link. Po gero epizodo – itin grubi klaida. E. Šetkus gaudė atgal perduotą kamuolį, tad teisėjas nedvejodamas skyrė laisvą smūgį link lietuvių vartų. Čia nuo dar didesnių problemų gelbėjo šoninis arbitras, mat kamuolys buvo atiduotas į niekieno neginamą plotą, o nuo galingo slovėnų smūgio gelbėjo tik komandos draugas.

Čia pat geltoną kortelę užsidirbo slovėnas Benjaminas Verbičius.

60 minutę lietuvių gynyba dar kartą subyrėjo – E. Šetkus baudos aikštelėje neleistinai sustabdė vieną prieš jį likusį Janą Repešą. Teisėjas iš Rumunijos nesudvejojo ir antrą kartą šiose rungtynėse parodė 11 metrų žymos link. Prie kamuolio stojęs J. Ilčičius galingu smūgiu į dešinį vartų kampą nuginklavo į smūgį reagavusį E. Šetkų.

63 minutę Andrazą Šporarą pakeitė Valteris Birsa. Vos už poros minučių pirmąjį savo keitimą atliko ir E. Jankauskas – N. Valskis užleido vietą aikštėje Lukui Spalviui.

Vos tik įžengęs į aikštę, L. Spalvis įnešė kur kas daugiau pozityvumo. 68 minutę jis laimėjo oro dvikovą, perdavė kamuolį F. Černychui, kuris išbandė Jano Oblako budrumą.

77 minutę F. Černychas po aštraus prasiveržimo į baudos aikštelę bandė kamuolį skersuoti į baudos aikštelę, tačiau perdavimas adresato nepasiekė.

Vos už poros minučių E. Jankauskas atliko ir antrąjį keitimą – Tadą Kijanską pakeitė Edvinas Girdvainis.

Matydamas komandos žaidimo pagerėjimą Lietuvos rinktinės vairininkas ryžosi atlikti ir trečiąjį keitimą – vietoj D. Šerno aikštėje pasirodė Ovidijus Verbickas.

Gerus norus čia pat sugniužd4 aikštės šeimininkai. 81 minutę V. Birsa sužaidė vienu lietimu su B. Verbičiumi ir išvedė jį vieną prieš vartus. B. Verbičius ramiai perkėlė kamuolį per E. Šetkų ir užtikrino slovėnų pranašumą. 3:0.

Tai buvo jau septintoji komandų akistata: prieš pirmadienio rungtynes vieną pergalę buvo pelnę slovėnai, dukart triumfavo lietuviai, o dvi rungtynės baigėsi lygiosiomis. 

GALERIJA

  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
  • Lietuvos futbolo rinktinę sutriuškino ir Slovėnija
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS