Lietuvos U-18 futbolo rinktinė pradės kovą turnyre Minske | KaunoDiena.lt

LIETUVOS U-18 FUTBOLO RINKTINĖ PRADĖS KOVĄ TURNYRE MINSKE

  • 2

Lietuvos U-18 vaikinų futbolo rinktinė atvyko į Minską ir pradės kovą čia vyksiančiame tarptautiniame „Development Cup“ turnyre.

Andriaus Skerlos treniruojama komanda rengėsi varžyboms nuo antradienio ir ketvirtadienį sužaidė kontrolines rungtynes (du kėliniai po 30 min.) su Vilniaus „Žalgirio“ ekipa. Po jų iš 22 futbolininkų rinktinėje liko 18.

Sekmadienio rytą „Development Cup“ A grupės varžybose lietuviai susitiks su Slovakijos rinktine, antradienį mes iššūkį Ukrainos bendraamžiams, o grupių etapą užbaigs ketvirtadienį akistata su Bulgarija. Vėliau vyks atkrintamosios varžybos dėl galutinių vietų turnyre. Visos rungtynės vyks Minsko futbolo manieže.

„Pasirengti turnyrui nebuvo daug laiko, šiandien turėjome tik ketvirtą treniruotę. Per šį laiką paaiškinau komandai, ką noriu iš jos matyti tiek žaidžiant gynyboje, tiek atakoje, atlikome video analizes, turėjome svarbius susirinkimus. Todėl labiau galima teigti, jog vyko darbas už aikštės ribų“, – teigė A. Skerla.

Anot trenerio, rungtynių su „Žalgiriu“ metu jam pavyko padaryti išvadas, kokios yra dabartinės žaidėjų galimybės: „Negalėčiau sakyti, jog komandos fizinis pasirengimas yra geras – dauguma futbolininkų sausį mažai treniravosi ir pastaruoju metu neturėjo rungtynių praktikos. Todėl neabejotinai turnyre žais visi ir rotacija yra neišvengiama“.

„Mūsų rinktinėms lengvų varžovų turnyruose nėra, ne išimtis ir šios varžybos. Rytoj žaisime su Slovakija, kuri turi septynis žaidėjus, rungtyniavusius ir laimėjusius prieš mus rugpjūtį vykusiame Banikovo turnyre Ukrainoje. Atsižvelgiant į savo galimybes, pasirengėme kaip įmanoma geriau ir stengsimės pasiekti geriausią rezultatą“, - dėstė A. Skerla.

Rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 20 d. (sekmadienis), 10:40 val. Lietuva U-18 – Slovakija

Sausio 22 d. (antradienis), 11:00 val. Lietuva U-18 – Ukraina

Sausio 24 d. (ketvirtadienis), 11:00 val. Lietuva U-18 – Bulgarija

Lietuvos U-18 rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Dominykas Valeckas (Vilniaus BFA)

Dovydas Vilkas (Kauno SM „Tauras“)

Gynėjai:

Nojus Stankevičius (Vilniaus „Žalgiris“)

Matas Dedura (Kauno SM „Tauras“)

Artemijus Tutyškinas („FCB Escola Varsovia“, Lenkija)

Nojus Burdaitis (Vilniaus „Žalgiris“)

Modestas Vainikaitis (FA „Šiauliai“)

Danielius Zybartas (Vilniaus „Žalgiris“)

Saugai:

Jonas Lukas Kovalskis (FA „Šiauliai“)

Gustas Jarusevičius (Alytaus „Dainava“)

Nedas Labukas (Alytaus FA „Dainava“)

Deitonas Vinckus (Kauno SM „Tauras“)

Deividas Puodžiūnas (FA „Šiauliai“)

Astijus Cvetkovas (Vilniaus „Žalgiris“)

Karolis Žebrauskas („Udinese“, Italija)

Puolėjai:

Eimantas Abramavičius („Panevėžys“)

Motiejus Burba („Sevenoaks“, Anglija)

Meinardas Mikulėnas (Vilniaus „Žalgiris“)

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Užpelkis

Ką sakiau ? Pirmas rungtynes jau gavo nuo slovakų. Gaus ir likusias. Lopai vadovai, lopai treneriai, lopai žaidėjai. LFF reiktu pervadinti į LLF - Lietuvos lopų federacija...

Užpelkis

Jei atsitiktinai pavyktu įmūšti įvartį, iš karto po to pereikit į aklą gynybą ir ginkitės, ginkitės, ginkitės... Gynyba yra Lietuvos futbolo ateitis. Bet nemanau, kad jums pavyks pirmiems įmūšti įvartį. Gausit nuo visų kaip visada.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS