A lygos turo apžvalga: „Sūduvos“ priekaištai ir atsitiesęs „Žalgiris“ | KaunoDiena.lt

A LYGOS TURO APŽVALGA: „SŪDUVOS“ PRIEKAIŠTAI IR ATSITIESĘS „ŽALGIRIS“

  • 0

Po A lygos 6 turo kovų A lygos lyderę Marijampolės „Sūduvą“ ir persekiotoją Vilniaus „Žalgirį“ toliau skiria 5 taškų skirtumas.

Derbis. Po serijos namų mačų „Sportimos“ manieže, Vilniaus „Žalgiris“ ir „Trakai“ tarpusavio rungtynes šeštadienį pagaliau sužaidė po atviru dangumi, LFF stadione. Pirmame šio sezono sostinės regiono derbyje pranašesni buvo „Žalgirio“ futbolininkai, nugalėję varžovus 3:2. Žalgiriečių nepalaužė netgi pirmame kėlinyje po pozicinių gynėjų klaidų praleisti du įvarčiai – po pertraukos Tomašas Malecas pelnė „hat-tricką“ ir padėjo savo komandai išplėšti dramatišką pergalę.

Tikėjimas. Po pergalingo T.Maleco įvarčio emocijoms pasidavė ir „Žalgirio“ treneris Aurelijus Skarbalius. Jis palei šoninę liniją nurūko link kampinio gairelės ir prisijungė prie įvarčiu besidžiaugusios komandos. „Mes lipdome naują kolektyvą ir tam reikia laiko, o tokios pergalės dar labiau suartins žaidėjus. Dar prieš kelias dienas klubo direktorei pasakiau, kad mums reikėtų išplėšti pergalę atsiliekant 1-2 įvarčiais. Tuomet komanda „sprogsta“, atsiranda tikėjimas savimi, kuriuo dabar pasižymi „Sūduva“. Nes žaidėjai realiai patiria tokias emocijas, o ne tik galvoja apie tai, – pažymėjo A. Skarbalius, pridūręs, kad tai buvo aukšto lygio rungtynės. – Abi komandos žaidė kokybišką futbolą. Jei stadione būtų 10 tūkst. žiūrovų ir jie emocingai reaguotų į įvykius – tai būtų fantastiškos rungtynės.“

Gynyba. Kaip ir praėjusį, taip ir šį sezoną „Trakai“ pradėjo sunkiai rinkdami taškus. O komandos trenerio Olego Vasilenkos akivaizdžiai netenkina gynyba, nes per 7 sužaistas rungtynes trakiškiai jau praleido 12 įvarčių. „Problema yra žaidėjų galvose ir mintyse. Trūksta susikaupimo. Jei vienas žaidėjas „išsijungia“ iš žaidimo, iš karto brangiai mokame už klaidą, – sakė O.Vasilenka, šį kartą pažėręs priekaištų gynėjui Alonui Netzeriui. – Jis padarė tris akivaizdžias klaidas, po kurių krito įvarčiai. Ir tą matė visas stadionas.“

Priekaištai. Solidžiai sezoną pradėjusi Marijampolės „Sūduva“ šį kartą tenkinosi sunkesne, nei įprasta pergale. Čempionai savame manieže 2:1 palaužė Klaipėdos „Atlantą“, o jų treneriui Vladimirui Čeburinui teko kalbėti ne apie futbolo grožį, bet apie šiurkštų žaidimą. „Sūduvos“ treneris nesužaidus nė valandos jau buvo atlikęs visus tris keitimus, nes Aleksandras Živanovičius, Gersonas Acevedo ir Josipas Tadičius patyrė traumas. „Šios traumos – dėl nešvaraus varžovų žaidimo. Praktiškai kiekviename epizode buvo tam tikri veiksmai iš jų pusės. Teisėjai to nepastebėjo, todėl būtina apie tai kalbėti. Taip negalima“, – piktinosi V.Čeburinas.

Veteranas. A lygos debiutantė „Palanga“ savo pirmą pergalę šventė septintosiose rungtynėse. Namų mače gaubiant rūkui Klaipėdos dirbtinės dangos aikštėje palangiškiai 1:0 pranoko „Kauno Žalgirį“. Pergalę jiems atnešė 35-erių veteranas Gvidas Juška, aikštėje pasirodęs po keitimo. Įdomu, kad per savo karjerą G.Juška A lygoje iš viso pasižymėjo atstovaudamas net aštuoniems skirtingiems klubams.

Duobė. „Kauno Žalgirio“ futbolininkai pateko į užburtą ratą. Jie ne tik negali įmušti įvarčio tris turus iš eilės, bet ir pralaimėjo šias trejas rungtynes vienodais rezultatais 0:1. „Savo vaikinams priekaištų dėl kovingumo neturiu. Bet kalbant apie žaidimo drausmę ir taktinius dalykus – klausimų yra“, – atviro Kauno klubo treneris Mindaugas Čepas.

Proveržis. Iki 6 turo rungtynių Kauno „Stumbro“ futbolininkai progą pasidžiaugti įvarčiu turėjo vos du kartus. Be to, vieną iš jų varžovai įsimušė patys sau. Tačiau 6 ture „Stumbro“ puolime įvyko galingas proveržis, kai kauniečiai 4:0 sutriuškino „Jonavos“ komandą. Paskutinį kartą aukščiausioje lygoje pergalę keturių įvarčių skirtumu „Stumbras“ šventė 2015-ųjų birželį. Tuomet 5:1 nugalėjo jau neegzistuojantį „Klaipėdos granitą“.

Portugalai. „Stumbro“ ir „Jonavos“ rungtynės intrigavo ir dėl portugalų trenerių akistatos. Prie Kauno klubo vairo stovi Marrano Barreto, prie Jonavos – Filipe Ribeiro. Užtikrintą pergalę pasiekęs M.Barreto neslėpė pasitenkinimo ir be įvarčių skaičiavo neišnaudotas progas. Treneris taip pat prisiminė, kaip tarpsezoniu „Jonava“ nugvelbė „Stumbro“ viliotą žaidėją (Jevgenijų Zasavickį – red.) ir akcentavo pagarbos bei moralės trūkumą.

Citata. „Palanga“ pagaliau iškovojo pirmąją pergalę, bet naujokų treneris Valdas Trakys abiem kojomis tvirtai stovi ant žemės: „Kai komanda negali laimėti, jos viduje atsiranda įtampa. Tikiuosi, kad šis laimėjimas suvienys žaidėjus. Pergalė istorinė, bet norime daugiau. Neatėjome į A lygą tam, kad laimėtume vieną kartą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS