Milžiniškas Sevilijos karštis žalgiriečių neišgąsdino | KaunoDiena.lt

MILŽINIŠKAS SEVILIJOS KARŠTIS ŽALGIRIEČIŲ NEIŠGĄSDINO

  • 0

Antradienį anksti ryte iš Vilniaus oro uosto skrydžiui pakilę „Žalgirio“ futbolininkai po pietų jau leidosi Sevilijoje. Andalūzijos regiono sostinė žalgiriečius pasitiko alinančio karščio banga, tačiau oro sąlygos pasirengimo rungtynėms plano nepakeitė.

Po pietų termometro stulpelis rodė 32 laipsnius šilumos, tačiau artėjant vakarui temperatūra tik kilo. Žalgiriečiams išsiruošus į vakarinę treniruotę viešbučio informacijos stende žibėjo įrašas, kad gatvėje tvyro net 39 laipsnių karštis. Vis dėlto, „Žalgirio“ futbolininkai to nesureikšmino.

„Pasakysiu atvirai – tikėjausi, kad čia bus karščiau, – teigė „Žalgirio“ gynėjas iš Bulgarijos Venelinas Filipovas. – Tad oro sąlygos Sevilijoje manęs nei kiek nenustebino. Be to, karštis kamuoja tik dieną, o rungtynės žaidžiamos vėliau vakare. O jei ketvirtadienį oras bus toks pat kaip ir dabar, manau, kad jis žaidimui įtakos neturės.“

Pasakysiu atvirai – tikėjausi, kad čia bus karščiau.

Pirmą treniruotę žalgiriečiai surengė „Sevilla“ klubo treniruočių bazėje. 1974 m. įkurta ir daugiau nei 250 tūkst. kvadratinių metrų užimančioje „Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios“ bazėje yra ne tik antros „Sevilla“ komandos varžyboms skirtas stadionas, bet ir penki natūralios dangos aikštynai bei keturios aikštės su dirbtine danga.

Po pusantros valandos trukusios treniruotės žalgiriečiai neslėpė susižavėjimo. „Sevilijoje jaučiamės labai gerai, „Sevilla“ klubo atstovai mus labai maloniai pasitiko, suteikė galimybę treniruotis. Jų treniruočių bazė įspūdinga, aikštė kokybiška, tinkamai parengta, o tai labai svarbu futbolininkams. Be abejo, tokios sąlygos manęs nenustebino, nes „Sevilla“ yra elitinis Europos futbolo klubas“, – samprotavo V.Filipovas.

Jų treniruočių bazė įspūdinga, aikštė kokybiška, tinkamai parengta, o tai labai svarbu futbolininkams.

Trečiadienį žalgiriečių laukia ir pažintis su „Ramon Sanchez Pizjuan“ stadionu. Pagrindinėje „Sevilla“ komandos arenoje „Žalgirio“ futbolininkai surengs oficialią treniruotę, o ketvirtadienį stos į kovą su tituluotais šeimininkais. V.Filipovo teigimu, pristatinėti „Sevilla“ futbolo klubams žalgiriečiams nereikia.

„Tai visiems gerai žinomas, garsus klubas, su puikiais futbolininkais, turtinga istorija, didinga trofėjų kolekcija. Be abejo, mes gerbiame juos, kaip klubą ir komandą, gerbiame žaidėjus, tačiau tikrai nežadame lengvai pasiduoti. Atvykome čia kovoti iš visų jėgų, o kaip seksis – matysime aikštėje. Mūsų komandoje tikrai nėra jokios įtampos. Tai išskirtinės rungtynės, nes su tokio lygio klubu nesusitinki kiekvieną dieną. Tad reikia mėgautis šia galimybe, šiomis rungtynėmis“, – pareiškė V.Filipovas.

„Žalgirio“ ir „Sevilla“ akistata UEFA Europos atrankos varžybų trečiojo etapo pirmose rungtynėse ketvirtadienį prasidės 22.45 val. Lietuvos laiku. Atsakomasis mačas įvyks rugpjūčio 16 d. Vilniaus LFF stadione.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS