Naujų LFF įstatų projektas bus pristatytas lapkričio–gruodžio sandūroje | KaunoDiena.lt

NAUJŲ LFF ĮSTATŲ PROJEKTAS BUS PRISTATYTAS LAPKRIČIO–GRUODŽIO SANDŪROJE

Naujų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) įstatų projektas bus pristatytas lapkričio pabaigoje arba gruodžio pradžioje, jį parengs tarptautinių organizacijų atstovai, sako federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Pasak jo, dėl įstatų priėmimo bus sprendžiama federacijos svarbiausiam sprendimų priėmimo organe – Konferencijoje

„Kitame Vykdomajame komitete, tai yra lapkričio 30 dieną arba gruodžio pirmosiomis dienomis, FIFA ir UEFA (...) pristatys tam tikrą draftą, kurį siūlys į konferenciją“, – žurnalistams po ketvirtadienį vykusio LFF Vykdomojo komiteto posėdžio sakė T. Danilevičius.

Pasak jo, per posėdį ketvirtadienį nuotoliniu būdu dalyvavę FIFA ir UEFA pristatė siūlymus į LFF įstatus perkelti nuostatas iš pavyzdinių šių organizacijos įstatų.

Anot federacijos prezidento, tarp jų – tiesioginis šalies futbolo klubų atstovavimas LFF konferencijoje.

Taip pat FIFA ir UEFA pasiūlė, kad konferencija rinktų svarbiausio federacijos – Vykdomojo komiteto – narius. Pastarasis šiuo metu susideda iš pačių LFF narių deleguotų asmenų.

Pasak T. Danilevičiaus, tarptautinės organizacijos taip pat pateikė Vykdomajam komitetui ištrauką iš pavyzdinių savo įstatų, susijusių su nepriekaištinga reputacija.

Dabartiniai reputacijos reikalavimai LFF vadovybei kelia daugiausiai klausimų tarp federacijos kritikų, nes organizacijos įstatai leidžia valdymo organuose dalyvauti už nesunkius arba apysunkius nusikaltimus nuteistiems asmenims, jeigu jų teistumas yra išnykęs.

Šiuo metu LFF Vykdomajame komitete yra keturi praeityje teisti asmenys, kurių teistumai yra išnykę, tarp jų – Arūnas Pukelis.

Pasak T. Danilevičiaus, iš UEFA ir FIFA sulaukus naujų LFF įstatų projekto, juos toliau svarstys federacijoje sudaryta darbo grupė.

Jo teigimu, procese dalyvaus ir teisininkai, kad įvertintų UEFA ir FIFA siūlomų įstatų atitiktį Lietuvos įstatymams.

Anksčiau T. Danilevičius teigė, kad į LFF įstatus bus įrašyta tokia formuluotė dėl nepriekaištingos reputacijos, kokią pasiūlys UEFA ir FIFA.

Įstatus galutinai planuojama patvirtinti LFF Konferencijoje iki gruodžio pabaigos.

Paklaustas, ar A. Pukelis galės būti LFF valdymo organų nariu priėmus naujus įstatus, T. Danilevičius ragino palaukti sprendimų.

„Kai bus galutinė formuluotė ir galutinė įstatų redakcija, tada galėsime plačiau pakomentuoti, galės ar negalės. Dabar diskutuoti apie tai, ką patvirtins Konferencija, aš manau, yra ankstyvas dalykas“, – teigė LFF prezidentas.

„Bet aš užbėgdamas už akių iš karto noriu pasakyti, kad taip, FIFA ir UEFA kaip ir žadėjo, kels aukščiausius standartus, jie formuluos tokius pasiūlymus savo įstatuose. Vykdomasis komitetas, konferencija turės galimybę pritarti jiems arba nepritarti“, – pridūrė jis.

Apie įstatų pokyčius LFF ėmėsi spręsti po to, kai Seime kilo idėja įvesti tiesioginį federacijos valdymą tam, kad savo iniciatyva pakeistų šį pagrindinius organizacijos veiklos principus nusakantį dokumentą.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 144 vietą, prastesnis rezultatas buvo tik 2017 metais tada šalies vyrų rinktinė buvo 149.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ausra

geri baxuriukai,kam cia valdziai atiduoti savo kasni.

TEMIDE

greiciau lai seimas įveda šiai organizuotai organizacijai tiesioginį valdymą,nes kito kelio nera,nejau seimunai mano,kad ten zmones,gal laikas pabusti is pasaku sekimo ...

Marija taurage

eilinis aferizmas banditines sistemos, kaip visada dedantis ant Lietuvos žmonių, plius dabar bandantis išdūrti seimūnus, valstybė, valdžia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS