Pereinamuosiuose mačuose teks kautis su žemaičiais | KaunoDiena.lt

PEREINAMUOSIUOSE MAČUOSE TEKS KAUTIS SU ŽEMAIČIAIS

Netikėta nesėkmė praėjusiame Lietuvos pirmosios lygos čempionato ture Kaune sujaukė kortas Gargždų „Bangos“ ekipai, tačiau jos nepalaužė. Atkaklūs žemaičiai penktadienį savo aikštėje 2:1 palaužė Kėdainių „Nevėžį“ ir sugrįžo į pirmąją vietą.

Gargždiškiai su 53 taškais minimaliai lenkia „Palangos“ futbolo klubą. Tiesa, yra sužaidę 26 rungtynes, o pajūrio kolektyvas net dviem mačais mažiau. Tad buvusio žinomo FBK „Kaunas“ žaidėjo Valdo Trakio treniruojama „Palangos“ ekipa lieka pagrindine pretendente į kelialapį į aukščiausiąją lygą, kur pakeistų autsaiderį „Kauno Žalgirį“.

Tiesa, „Banga“ taip pat turi puikius šansus pratęsti kovą dėl aukso, o ypač dėl sidabro. Ši pozicija gargždiškiams, praeityje ne vienerius metus žaidusiems A lygoje, garantuotų galimybę pratęsti sezoną pereinamuosiuose mūšiuose. „Bangai“, jei liktų antra, dėl antrojo bilieto į A lygą tektų kautis su 7-ąja elitinio diviziono ekipa. Šiuo metu šią vietą užima Kauno „Stumbras“. Portugalų valdomas klubas neseniai iškovojo LFF taurę ir prakirto langą į tarptautinį sezoną – Europos lygos turnyro atranką. Tad kauniečiai žemaičiams būtų neabejotinai kietas riešutėlis.

Beje, prieš keletą dienų „Bangai“ nepavyko atsilaikyti net prieš antrąją „Stumbro“ ekipą. 28-ajame 1-osios lygos ture „Stumbras B“ namuose svečius palaužė 2:1. Pergalę kauniečiams lėmė Kgaogelo Sekgota (67 min.) ir Ericko Kassi (81 min.) įvarčiai. Gargždų komandos neišgelbėjo ir tai, kad ji pasižymėjo pirmoji. 57-ąją min. vienu lietimu tiksliai smūgiavo buvęs „Kauno Žalgirio“ puolėjas Rokas Krušnauskas. Kurį laiką 1 lygoje pirmavęs „Stumbras B“ su 33 taškais tenkinasi 9-ąja vieta.

Penktadienį įvyko dar vienerios rungtynės. Į prizininkų trejetą pretenduojanti Alytaus „Dainava“ išvykoje 1:2 nusileido ją persekiojančiam Vilniaus „Vyčiui“. Trečioje vietoje žengiančių dzūkų sąskaitoje lieka 43 taškai. Tiek pat turi ir Klaipėdos „Koralas“. Vos vienu atsilieka Vilniaus „Vytis“ ir Kėdainių "Nevėžis".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS