Pergalę nulėmė ir varžovų analizė | KaunoDiena.lt

PERGALĘ NULĖMĖ IR VARŽOVŲ ANALIZĖ

„Sunkus darbas atsiperka. Pastarosiomis dienomis su asistentu įdėjome labai daug darbo, iki išnaktų analizavome varžovą. Tai pasiteisino“, - po istorinės pergalės sakė Kęstutis Petkus. Jo vadovaujamas Plungės „Babrungas“ sensacingai prasibrovė į LFF taurės turnyro pusfinalį.

Ketvirtfinalio akistatoje plungiškius egzaminavo „Šiaulių“ komanda, kuris kaip ir „Babrungas“ rungtyniauja pirmojoje lygoje. Tiesa, šiauliečiai rikiuojasi kur kas aukščiau nei žemaičiai. Rungtynių pirma pusė kiek nenusisekė Šiaulių ekipai, kuomet 39-ają rungtynių minutę už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas Dovydas Jansosnas. Nei mažumoje likę šiauliečiai, nei aikštės šeimininkai per pagrindinį rungtynių laiką pasižymėti nesugebėjo. Pratęsimo metu iš aikštės taip pat buvo pašalinti ir du Plungės „Babrungo“ žaidėjai – Mantas Rusys ir Tomas Budrys, tačiau tiksint paskutiniosioms pratęsimo minutėms rezultatas švieslentėje vis dar rodė nulius. Viso buvo parodytos net 8 geltonos ir 3 raudonos kortelės. Baudinių serijoje tikslesni buvo „Babrungo“ žaidėjai, pasinaudoję Roko Lekiato ir Ronaldo Misiūno klaidomis, aikštės šeimininkams užteko 4 tikslių smūgių, kad švęstų pergalę. Nuo 11 m. atžymos tiksliai smūgiavo D. Kontenis, A. Barusas, M. Jaudzemas, o pergalingą tašką dėjo S. Asano.

„Žaidėjų pasiaukojimas aikštėje lėmė rezultatą. Baiginėjome devyniese, bet atsilaikėme, - džiaugėsi K. Petkus. - O 11 metrų baudiniai – psichologinis dalykas. Jei būsi stiprus, pasitikėsi savo jėgomis, įmuši“.

Pastarąjį kartą Plungės klubas taurės pusfinalyje rungtyniavo 1978 metais, kuomet finale 0:2 nusileido dabar jau neegzistuojančiai Kauno „Vilijos“ komandai.

Pusfinalyje plungiškių veikiausiai lauks vieni iš A lygos atstovų.

"Gera kompanija, mes jos laukiame nuo pat turnyro pradžios", - šypsojosi K. Petkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS