Po varžybų rartininkus nešiojo ant rankų | KaunoDiena.lt

PO VARŽYBŲ RARTININKUS NEŠIOJO ANT RANKŲ

Iškart dviejų paeiliui pasaulio futbolo čempionato finalo turnyro rungtynių didvyriais tapo vartininkai – geriausių žaidėjų prizai įteikti danui Kasperui Schmeicheliui ir rusui Igoriui Akinfejevui.

Pasikliauja nuojauta

Aštuntfinalyje Danijos rinktinė po 11 m baudinių serijos 2:3 pralaimėjo kroatams, nors K.Schmeichelis per mačą atrėmė iš viso net tris varžovų smūgius nuo grėsmingosios žymos.

Per pratęsimą teisėjas Nestoras Pitana 11 m baudinį į danų vartus skyrė už Mathiaso Jorgenseno pražangą prieš Antę Rebičių, tačiau Kroatijos vienuolikės žvaigždė Luka Modričius nesugebėjo nuginkluoti K.Schmeichelio.

"Kamuolio kryptį atspėjau intuityviai. Tiesiog nuojauta pakuždėjo, į kurį kampą spirs L.Modričius. Galima iki išsekimo treniruotis, kaip atremti 11 m baudinius, tačiau psichologiniam spaudimui iš anksto pasiruošti neįmanoma", – sakė Danijos ekipos vartininkas.

Per 11 m baudinių seriją K.Schmeichelis atrėmė Milano Badeljo ir Josipo Pivaričiaus smūgius, tačiau jo kolega Kroatijos rinktinėje Danijelis Subašičius pasižymėjo tris kartus.

D.Subašičius, pergalę skyręs 2008-aisiais mirusiam 24-erių metų Kroatijos futbolininkui Hrvoje Čustičiui, tapo tik antruoju vartininku, kuriam pavyko pasaulio čempionato finalo turnyre per rungtynes atremti tris 11 m baudinius – 2006-aisiais per dvikovą su anglais tai padarė ir portugalas Ricardo.

Svajoja apie kaimą

Rusijos rinktinę į ketvirtfinalį ištempęs I.Akinfejevas atrėmė du ispanų smūgius nuo 11 m žymos.

Pergalė 4:3 garantavo rusams vietą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, kuriame jie (jeigu atmestume SSRS rinktinės pasiekimus 1958-aisiais, 1962-aisiais, 1966-aisiais ir 1970-aisiais) iki šiol nė karto nežaidė.

"Gerai, kad su ispanais žaidėme Maskvoje, nes Sočyje ar Volgograde būtų buvę kitaip. Sostinėje mus globojo ir aukščiausiasis. Girdėjau, kaip tribūnos reagavo į kiekvieną įvykį aikštėje – dūsavo, aimanavo, niršo ar tryško džiaugsmu. Be sirgalių paramos mes silpnesni", – dalijosi įspūdžiais I.Akinfejevas.

"Po tokio pasirodymo I.Akinfejevas prie Lužnikų stadiono nusipelnė paminklo", – teigė buvęs Anglijos rinktinės puolėjas Gary Linekeris.

Rusijos vienuolikės vartininko troškimai – žemiški.

"Po čempionato labai norėčiau pailsėti kalnuose arba kaime. Kai baigsiu karjerą, kur nors atokioje provincijoje su žmona galbūt nusipirksime vienkiemį, laikysime ožką", – kalbėjo I.Akinfejevas.

Ragina gerbti teisėjus

"Manchester United" klubo vyriausiasis treneris portugalas Jose Mourinho palankiai įvertino tai, kad iš pasaulio čempionato su savo žvaigždėmis jau pasitraukė grandai – Vokietijos, Argentinos, Ispanijos, Portugalijos futbolininkai.

"Jų nesėkmės liudija, kad futbolas – ne individualybių, bet komandinis žaidimas, – sakė J.Mourinho. – Be to, pasaulio čempionatas – ne parodomasis turnyras, taktikos naujovių čia nepamatysime. Tai didelė tarptautinė šventė, suvienijanti mėgstančiuosius futbolą."

J.Mourinho pabrėžė, kad jam nepatinka vienintelis dalykas – žaidėjų ir trenerių požiūris į VAR (vaizdo įrašų peržiūros) sistemą.

"Teisėjai – irgi profesionalai, reikia gerbti jų darbą. Kiekvienas, su pretenzijomis šokantis arbitrui į akis ir prašantis vaizdo peržiūros, turėtų būti nubaustas kaip už šiurkščią pražangą."

Statistika

Kroatija–Danija 3:2 (11 m baudiniai), pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas – 1:1. Žemutinio Naugardo stadionas, 40 851 žiūrovas. Įvarčiai: 1 min. Mathiasas Jorgensenas (0:1), 4 min. Mario Mandžukičius (1:1). 11 m baudiniai: Christianas Eriksenas (Danija, 0:0), Milanas Badeljis (Kroatija, 0:0), Simonas Kjaeras (Danija, 0:1), Andrejus Kramaričius (Kroatija, 1:1), Michaelis Krohnas-Dehlis (Danija, 1:2), Luka Modričius (2:2), Lasse Schoene (Danija, 2:2), Josipas Pivaričius (Kroatija, 2:2), Nicolai'us Jorgensenas (Danija, 2:2), Ivanas Rakitičius (Kroatija, 3:2). Geriausias rungtynių žaidėjas – Kasperas Schmeichelis (Danija).

Rusija–Ispanija 4:3 (11 m baudiniai), pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas – 1:1. Maskvos Lužnikų stadionas, 78 011 žiūrovų. Įvarčiai: 7 min. Sergejus Ignaševičius (Rusija, į savo vartus, 0:1), 40 min. Artiomas Dziuba (11 m baudinys, 1:1). 11 m baudiniai: Andresas Iniesta (Ispanija, 0:1), Fiodoras Smolovas (Rusija, 1:1), Gerardas Pique (Ispanija, 1:2), S.Ignaševičius (Rusija, 2:2), Koke (Ispanija, 2:2), Aleksandras Golovinas (Rusija, 3:2), Sergio Ramosas (Ispanija, 3:3), Denisas Čeryševas (Rusija, 4:3), Iago Aspasas (Ispanija, 4:3). Geriausias rungtynių žaidėjas – Igoris Akinfejevas (Rusija).


Šiandien

Aštuntfinalis: Švedija–Šveicarija (Sankt Peterburge), Kolumbija–Anglija (Maskvoje).


Ketvirtfinalis

Liepos 6 d. Urugvajus–Prancūzija (Žemutiniame Naugarde).

Liepos 7 d. Rusija–Kroatija (Sočyje).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

GGG

Pons rašytojau ,...rašyk kaip Pupkis (kalbininkas) kamuolgaudžiai arba vartsargiai...)))))))))))

Autoriui

Sėsk 2

Kas tie rartinikai?

Po varžybų rartininkus nešiojo ant rankų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS