Pradėti pasaulio salės futbolo čempionato organizavimo darbai | KaunoDiena.lt

PRADĖTI PASAULIO SALĖS FUTBOLO ČEMPIONATO ORGANIZAVIMO DARBAI

  • 0

2020 metais Lietuvoje vyksiančio pasaulio salės futbolo čempionato spaudos konferencijoje ketvirtadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai - prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius - bei Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) salės futbolo ir paplūdimio futbolo varžybų vadovas Kasra Haghigi pasidalijo mintimis apie ateinantį turnyrą ir planuojamus organizacinius darbus.

Istorinė galimybė Lietuvai surengti tokio lygio čempionatą buvo patikėta pirmą kartą. Tai bus pirmasis prestižinis FIFA turnyras Lietuvoje. 2020 metų rugsėjo 12 - spalio 4 dienomis vyksiančiame turnyre varžysis 24 rinktinės, o Lietuvos komanda žais jame šeimininkės teisėmis.

Į Lietuvą šią savaitę atvykęs ir potencialias čempionato arenas aplankysiantis FIFA salės futbolo ir paplūdimio futbolo turnyrų vadovas Kasra Haghigi teigė, kad LFF sukaupta patirtis leis turėti nepriekaištingą renginį.

„Tai yra labai jaudinanti akimirka, paskutinį kartą pasaulio čempionatas Europoje vyko prieš 24 metus. Nekantraujame prisijungti prie Lietuvos ir padėti surengti aukščiausios klasės renginį. Įvertindami šeimininkus, mes atsižvelgiame į infrastruktūrą ir išliekamąją vertę, kurią turnyras gali sukurti šaliai. FIFA nuomone, tai yra nacionalinio lygio renginys, kai visi stengiasi dėl vieno tikslo ir palaiko nacionalinę rinktinę. Kalbėjomės su UEFA atstovais, jie liko labai patenkinti anksčiau vykusių Europos turnyrų organizavimu ir infrastruktūra. Šio turnyro pagalba sujungiant šalies valdžią, futbolo federaciją ir sirgalius, salės futbolas gali pasklisti po šalį labai plačiai“, - tvirtino K. Haghigi.

LFF prezidentas T. Danilevičius padėkojo prieš kelis metus kandidatūrą iškėlusiems LFF vadovams, tačiau pabrėžė, kad dabar prasideda konkretūs darbai.

„Reikia pasiraitoti rankoves, mūsų laukia 22 mėnesių pasiruošimo laikotarpis. Su FIFA atstovais jau pradėjome dėliotis pradinę programą, tačiau mums bus labai svarbus bendradarbiavimas tiek su vyriausybe, tiek su šalies turizmo departamentu. Futsalas šiuo metu Lietuvoje yra neprofesionalus, bet pasaulio čempionato pagalba galime išpopuliarinti tiek salės futbolą, tiek lauko futbolą. Valstybei varžybos gali padaryti didelę įtaką. Turime puikias galimybes išviešinti renginį. Žemėlapyje Lietuvos vardas įsirašys didesnėmis raidėmis. Į sales atėję Lietuvos vaikai matys ne tik mūsų rinktinę, bet ir tokias pasaulio žvaigždes, kaip, Ricardinho. Tai bus didelė išliekamoji vertė. Salės futbole dabar organizuojame moksleivių „Mr. Golo“, mergaičių „LadyGolo“ salės futbolo varžybas, suformavome moterų rinktinę, formuojame vaikinų U-19 rinktinę. Žinome, kad esame embriono stadijoje, bet turime judėti į priekį“, - kalbėjo T. Danilevičius.

LFF generalinis sekretorius E. Stankevičius teigė, kad federacija bus pasiruošusi priimti kol kas rimčiausią iššūkį bei tiki, kad pavyks surengti turnyrą šešiuose Lietuvos miestuose.

„Vienas iš federacijos kertinių tikslų - kartu su šiuo čempionatu pagerinti Lietuvos futbolo bendrą situaciją. Šiuo metu Lietuvos bendruomenė dar nesupranta, kokio lygio renginį gavome organizuoti ir kas tai per renginys. Šiomis dienomis gausime detalesnės informacijos, vėliau prasidės planavimas ir sklaida. Vakar prasidėjo pirmieji oficialūs darbai, turėjome apsitarimą dėl turnyro koncepto ir struktūros. Šiandien prasidėjo susitikimai su arenų vadovais. Federacijos pozicija - kiek įmanoma labiau išplėsti turnyrą ir organizuoti turnyrą šešiuose miestuose, bet galutinis sprendimas paaiškės po šių dienų vizito. Vilnius, Kaunas ir Klaipėda yra trys miestai, kuriuose turnyras tikrai bus rengiamas, dar norime prijungti Šiaulius, Panevėžį ir Alytų, tačiau sprendimas bus priimtas kiek vėliau. Iki kito susitikimo su FIFA vasario mėnesį Ciuriche mes turime suformuoti vietinio organizacinio komiteto struktūrą. Jis bus didelis ir jį sudarys tiek federacijoje dirbantys darbuotojai, tiek išoriniai samdomi žmonės. Taip pat laukia nemažai darbo, atsižvelgiant į TV produkcijos, rinkodaros ir rėmėjų aspektus“, - pasakojo E. Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS