Prie jaunimo rinktinės vairo stojęs V. Trakys tikisi, kad pirmas blynas neprisvils | KaunoDiena.lt

PRIE JAUNIMO RINKTINĖS VAIRO STOJĘS V. TRAKYS TIKISI, KAD PIRMAS BLYNAS NEPRISVILS

  • 0

Lietuvos U-19 rinktinė penktadienį susirinks į pirmąją šiais metais stovyklą ir Minske sužais dvejas rungtynes su Baltarusijos rinktine.

Tai bus pirmasis naujojo trenerio Valdo Trakio tiesioginio darbo su rinktine laikotarpis. Į stovyklą jis pakvietė 23 futbolininkus. Iš jų devyni žaidžia arba treniruojasi užsienio akademijose. Net penki futbolininkai atvyks iš Italijos klubų.

„Džiaugiuosi, kad pavyko pakviesti beveik visus futbolininkus, kuriuos norėjau. Iš jų geros sportinės formos turėtų būti mūsų legionieriai, tuo tarpu Lietuvoje žaidžiančiųjų pasirengimo stadija yra kiek kitokia. Tačiau rinktinėje nebus žaidėjų, kurie atostogavo ir nėra pasiruošę atvykti“, – teigė V.Trakys.

Anot trenerio, jis žino, kokį žaidimą norėtų matyti iš savo auklėtinių, tačiau viskas priklausys nuo to, kaip rinktinė per kelias dienas spės įsisavinti informaciją, kaip jie bus pasirengę rungtynėms: „Bus labai svarbu susipažinti su žaidėjais, tačiau taip pat stengsimės dirbti ir ties žaidimo elementais gynyboje bei puolime. Dvi dienos treniruočių kartu nėra daug, bet, įsivertinę žaidėjus, bandysime surasti geriausius sprendimus, kurie leistų išgauti geriausią rezultatą. Tai bus draugiškos rungtynės, bet niekada nesinori pralaimėti ir kovosime dėl teigiamo rezultato.“

Lietuvos devyniolikmečių rinktinė dvi dienas sportuos Kaune, o kovo 25 dieną (14 val.) Minsko manieže išbandys jėgas su Baltarusija. Antroji komandų akistata laukia kovo 27 dieną (11 val.)

Lietuviai šia treniruočių stovykla pradės pasirengimą rugsėjį vyksiančioms 2020 m. Europos čempionato atrankos varžyboms. Burtai V.Trakio treniruojamą komandą suvedė į 2 grupę su Ispanijos, Serbijos ir Rumunijos rinktinėmis.

Lietuvos U-19 rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Kajus Urbietis (Telšių „Džiugas“) Dovydas Komža (Vilniaus „Žalgiris“) Povilas Survila („Vilnius“)

Gynėjai:

Egidijus Dusevičius („Trakai“) Patrick Jorgensen („Esbjerg“, Danija) Matas Dedura („Kauno Žalgiris“) Rokas Rasimavičius (Kauno „Stumbras“) Mantas Petrikas (Gargždų „Banga“) Natanas Žebrauskas („Nurnberg“, Vokietija) Žygimantas Baltrūnas („Padova“, Italija) Nojus Stankevičius (Vilniaus „Žalgiris“)

Saugai:

Lukas Juodkūnaitis („Vilnius“) Eugene Park („Hurth“, Vokietija) Augustas Dubickas („Pro Sesto“, Italija) Karolis Žebrauskas („Udinese“, Italija) Valdas Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“) Žygimantas Pečkys („Marijampolė City“) Martynas Jokubauskas (Vilniaus „Žalgiris“) Linas Zingertas („Hellas Verona, Italija) Vilius Piliukaitis („Blackburn“, Anglija) Simonas Vasiljevas (Vilniaus „Žalgiris“)

Puolėjai:

Augustinas Klimavičius („La Spezia“, Italija) Ernestas Andriušis („Vilniaus Vytis“)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS