„Riteriai“ peršoko pirmąjį barjerą Europos lygoje | KaunoDiena.lt

„RITERIAI“ PERŠOKO PIRMĄJĮ BARJERĄ EUROPOS LYGOJE

  • 1

Vilniaus „Riteriai“ tarptautinį sezoną pradėjo pergalingai. Paskutinėje vietoje Lietuvos pirmenybėse žengianti sostinės ekipa po permainingos kovos ir pratęsimo pirmajame Europos lygos atrankos etape 3:2 nugalėjo „Derry City“ klubą iš Šiaurės Airijos.

Rungtynių pradžia „Riteriams“ nebuvo įkvepianti. Varžovais ne tik buvo aktyvesni, bet ir pirmieji pasižymėjo, kai 17-ąją minutę „Riteriai“ paliko per daug laisvės baudos aikštelėje Josephui Thompsonui, o šis nuginklavo Tadą Simaitį.

Rezultatas tapo lygus 39-ąją minutę, kai Donatas Kazlauskas perdavimu iš dešiniojo krašto surado baudos aikštelėje Gytį Paulauską, o šis puikiai kyštelėjo galvą ir kamuolys suspurdėjo tinkle.

Iškart po pertraukos – 49-ąją minutę – LFF stadiono šeimininkai išsiveržė į priekį po to paties G.Paulausko dar vieno įvarčio galva.

Šiaurės Airijos klubas pusiausvyrą sugebėjo atstatyti 63-ąją minutę. Eoinas Toalas, buvęs per keletą metrų nuo vartų, sugebėjo pirmas suskubti prie kamuolio ir užtikrintai mušė galva.

Daugiau įvarčių per pagrindinį laiką pelnyta nebuvo, tad komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jau pirmąją papildomo laiko minutę D.Kazlauskas itin gudriai permetė kamuolį per vartininką ir patupdė jį tolimajame vartų kamputyje bei vėl išvedė šeimininkus į priekį.

„Riteriams“ pavyko atsilaikyti ir išlaikyti persvarą iki pat finalinio teisėjo švilpuko.

Vilniaus komandos futbolininkai šiose rungtynėse į vartų plotą smūgiavo 4 kartus, varžovai – 7. „Derry City“ kėlė net 11 kampinių, kai aikštės šeimininkai – vos 2.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vasia

KUR NEPRIKIŠA SAVO ŠUDINŲ RANKŲ LFF, TEN GERIAU! AIŠKU JIE SAKYS, KAS MES GERI, STADIONĄ DAVĖM, BET KIEK SUNAIKINO FUTBOLO!? PLIUS KODĖL LFF PASIEMA KLUBŲ PINIGŲ UŽ PRAEITUS ETAPUS!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS