Simbolinėje A lygos rinktinėje – trys „Atlanto“ žaidėjai | KaunoDiena.lt

SIMBOLINĖJE A LYGOS RINKTINĖJE – TRYS "ATLANTO" ŽAIDĖJAI

„SMScredit.lt A lygos“ V-asis turas buvo atgaiva įvarčių mėgėjams. Trejose iš ketverių rungtynių jų buvo pelnyta po keturis ir tik vienas mačas baigėsi minimalia persvara. Į šios savaitės simbolinę rinktinę pateko visų laimėjusių komandų atstovai. Pirmą kartą joje nėra Jonavos „Lietavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų.

Vartininkas – Marius Rapalis („Trakai“)

„Trakai“ yra vienintelė turo komanda, ture nepraleidusi įvarčio. Atsižvelgiant į tai, kad Utenos „Utenis“ pirmoje mačo pusėje gynėsi didžiulėmis pajėgomis, vartininkas darbo turėjo tik poros pavojingų svečių kontratakų metu. Po pertraukos, varžovui ėmus žaisti labiau atakuojantį futbolą, riteriams buvo svarbus ramus ir užtikrintas vartininko žaidimas, esant trapiai persvarai ir rizikai prarasti porą taškų. M.Rapalis su šia užduotimi susitvarkė be didesnių problemų ir pirmą kartą buvo išrinktas į simbolinę rinktinę.

Gynėjas – Rolandas Baravykas („Atlantas“)

Vienas iš jau ne kartą girtos pajūrio ekipos gynybo „kaltininkų“ yra Rolandas Baravykas, be keitimo žaidęs visose Klaipėdos „Atlanto“ rungtynėse. Kandidatas į Lietuvos nacionalinę rinktinę ir vėl sužaidė užtikrintai, savo krašte varžovams neleisdamas sukurti pavojingesnių momentų. Po įsimintino gynėjo reido flangu pirmojo kėlinio pabaigoje įmušti privalėjo Abdoulas Sylla, mušęs virš vartų. Simbolinėje rinktinėje - pirmą kartą.

Gynėjas – Lukas Artimavičius („Utenis“)

Paskutinėse dvejose rungtynėse „Uteniui“ teko čempiono ir vicečempiono egzaminas. Abi dvikovas Aukštaitijos klubas pralaimėjo, tačiau varžovų treneriai ir žaidėjai vienu balsu pripažino, kad pralaužti prieš juos pastatytas gynybos užtvaras buvo labai sunki užduotis, prie kurios ženkliai prisidėjo ir L.Artimavičius. Aukštaūgiui gynėjui, gerai žaidžiančiam „antrajame“ aukšte komandos naudojama penkių gynėju taktika yra labai palanki, nes, negalėdami rasti erdvių, varžovai link vartų siunčia daug kamuolių. Dvikovas retai pralaiminčiam L.Artimavičiui tai - lengvas grobis, o minimalus klaidų skaičius pirmą kartą užtikrino vietą simbolinėje rinktinėje.

Gynėjas – Arūnas Klimavičius („Trakai“)

Antrą savaitę iš eilės „Trakai“ nepraleidžia, antrą savaitę iš eilės rinktinėje ir A.Klimavičius. Gynėjas šįkart pernelyg daug darbo neturėjo, tačiau antrajame mačo kėlinyje, „Uteniui“ nusprendus eiti ieškoti laimės prie riterių vartų, jo vedama gynybos linija savo vartininkui rimto darbo nesuteikė. Prie svečių vartų futbolininko fortūna nemyli toliau. Ir šiose rungtynėse labai pavojingą smūgį galva standartinės situacijos metu atlikusiam A.Klimavičiui beliko griebtis už galvos, kai kamuolį sugebėjo atremti puikią reakciją pademonstravęs Vitalijus Myrnas. Į simbolinę vienuolikę išrinktas trečią kartą.

Gynėjas – Lukas Čerkauskas („Stumbras“)

Simbolinės rinktinės debiutanto komanda praleido trejetą įvarčių, tačiau nei viename iš šių epizode gynėjui priekaištauti ir „nuopelnų“ priskirti negalima. Tuo tarpu tiesioginis jo oponentas Ernestas Veliulis kairiajame Marijampolės „Sūduvos“ krašte buvo kaip reta tylus ir praktiškai nematomas. Neužmiršdamas pareigų gynyboje, L.Čerkauskas protingai jungdavosi į komandos atakas, nepalikdamas už savęs erdvių, ir prie komandos nuveiktų darbų prisidėjo pakeltu kampiniu, po kurio varžovų vartininkas sugebėjo įsimesti kamuolį į savo vartus.

Saugas – Maksimas Maksimovas („Atlantas“)

Puikiai išnaudojęs savo progas klaipėdietis tavo vieninteliu šiame ture, į savo sąskaitą įsirašiusiu daugiau nei vieną įvartį. Iš pradžių saugas laiku atsidūrė prie po uraganinio Marko Benetos reido atšokusio kamuolio ir įmušė smūgiu iš baudos aikštelės, vėliau išnaudojo varžovo klaidą, vienas prieš vartus ir šaltakraujiškai išnaudojo akistatą su „Kauno Žalgirio“ vartininku. Nedaug trūko, kad mačo pabaigoje M.Maksimovas būtų įsirašęs ir rezultatyvų perdavimą, bet Rokas Gedminas kamuolio nepasiekė. Turo rinktinėje pirmą kartą.

Saugas – Admiras Kecapas („Sūduva“)

Legionierius iš Serbijos bene geriausiai suvalkiečių ekipoje išnaudojo tai, kad Kauno „Stumbro“ gynybos linijoje debiutavo du nauji futbolininkai, todėl tiesiog pramogavo puolime išnaudodamas didžiules erdves dešiniame flange ir sužaidė bene ryškiausią savo mačą šiame sezone. Turėjęs prižiūrėti sūduviškį, kauniečių naujokas Francesco Floresas mieliau skubėjo į priekį, nei atliko tiesiogines savo funkcijas ir buvo nubaustas pirmajame kėlinyje, kai A.Kecapas pelnė pirmąjį savo įvartį čempionate. Ir ne bet kaip, o stilingai - jo taiklus smūgis tapo pretendentu ir į gražiausio turo įvarčio titulą. Greičiausiai tai tik atsitiktinumas, bet serbui atsisėdus ant atsarginių suolo kauniečių krašto gynėjas, prižiūrėjęs „Sūduvos“ legionierių, išlygino rezultatą rungtynėse. Debiutas geriausiųjų turo žaidėjų 11-uke.

Saugas – Jurijus Mamajevas („Trakai“)

Praėjusio sezono „Trakų“ atakų maestro šiemet savo pirmojo rezultatyvaus perdavimo dar tebelaukia, bet mače prieš „Utenį“ rusas vis akivaizdžiau įrodinėja, kad prasta forma sezono starte tampa blėstančiu miražu. Galbūt legionierius dar negali be atokvėpio sužaisti viso mačo, tačiau aktyviai prieš sutankintą svečių gynybą atakas organizavęs saugas pelnė vienintelį įvartį ir tapo ketvirtosios riterių pergalės kalviu. Pirmą kartą išrenkamas į simbolinę vienuolikę.

Saugas – Nerminas Jamakas („Sūduva“)

Puikias rungtynes sužaidęs Marijampolės komandos legionierius atliko net tris rezultatyvius perdavimus, padarydamas viską, kad „Sūduva“ namo iš Kauno parsivežtų labai reikalingus tris taškus. Būtent įžaidėjo rolei užimti į komandą atvykęs bosnis šiose rungtynėse aiškiai parodė, kad jo palikti be priežiūros yra tiesiog negalima, nes jam surasti laisvą komandos draugą ir tarsi ant lėkštutės padėti kamuolį yra lengviau, nei šiems pasiųsti kamuolį į tinklą. Suvalkijos komandos gerbėjai priekaištauti saugui galėjo nebent dėl to, kad jis pats į vartų pusę žiūrėjo pernelyg retai. Turo rinktinėje - pirmąkart.

Saugas – Olegas Dmitrijevas („Atlantas“)

Sužaidęs kone visą mačą prieš „Lietavą“, rusas įtikino uostamiesčio komandos trenerius, kad yra vertas vienos starto vienuolikėje ir mače prieš „Kauno Žalgirį“. Prie tokio pasitikėjimo prisidėjo ir komandą ištikusios poros žaidėjų netektys, tačiau O.Dmitrijevas padarė viską, kad komandos gerbėjai jo pasirodymu liktų patenkinti. Legionierius perdavimu prisidėjo prie antrojo komandos įvarčio pirmajame kėlinyje, o po pertraukos uždirbo baudinį, kai jo link vartų pasiųstą kamuolį neleistinai ranka baudos aikštelėje sustabdė kaunietis Mantas Fridrikas. Saugas galėjo pasižymėti ir pats, bet jo tolimą smūgį atrėmė svečių vartininkas. Debiutas simbolinėje rinktinėje.

Puolėjas – Tomas Radzinevičius („Sūduva“)

Liūdname ir sausame puolėjams ture į rinktinę dar pretendavo nebent klaipėdietis A.Sylla, realizavęs baudinį į „Kauno Žalgirio“ vartus, bet iššvaistęs keletą labai gerų progų. Todėl joje - po keitimo aikštėje pasirodęs ir „Sūduvą“ antrą kartą sezone išgelbėjęs komandos veteranas ir simbolis. Taikliu smūgiu I-ojo turo dvikovoje prieš „Lietavą“ išplėšęs lygiąsias, šiame ture T.Radzinevičius buvo sąžiningas ir pripažino, kad įvarčio metu kamuolį ranka lietė, tačiau įvartis buvo įskaitytas, todėl snaiperis savo tiesioginį darbą atliko, o komanda tik jo dėka į taupyklę įsidėjo tris taškus. Simbolinėje rinktinėje - pirmą sykį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS