„Stumbras“ metė rimtą iššūkį Serbijos grandui | KaunoDiena.lt

„STUMBRAS“ METĖ RIMTĄ IŠŠŪKĮ SERBIJOS GRANDUI

  • 1

Trečias draugiškas rungtynes Antalijoje sekmadienį sužaidė čia stovyklaujantis Lietuvos taurės laimėtojas Kauno „Stumbro“ futbolo klubas.

Antras rungtynes per dvi dienas žaidę kauniečiai susitiko su Belgrado „Crvena Zvezda“ ir po atkaklios kovos pralaimėjo 1:3 (0:1).

Vienvaldžiai Serbijos čempionato lyderiai Turkijoje stovyklą rengia per čempionato pertrauką. „Crvena Zvezda“ puikiai sekasi ne tik vietiniame fronte, bet ir UEFA Europos lygoje, kur H grupėje rugpjūtį serbai išvykoje sužaidė lygiosiomis 0:0 su Londono „Arsenal“, o gruodžio pradžioje savų žiūrovų akivaizdoje 1:0 palaužė Vokietijos „Koln“.

Dvikovoje su „Stumbru“ į aikštę žengė labai pajėgus „Crvena Zvezda“ klubo 11-ukas, turintis gausios patirties ne tik Serbijos čempionate, bet ir UEFA Europos lygoje.

„Stumbro“ laukė neeilinis išbandymas, nes tai buvo ne tik trečiosios rungtynės šioje stovykloje, bet ir antras mačas per dvi dienas.

Startinėje sudėtyje „Stumbrą“ treniruojantis Mariano Barreto staigmenų nepateikė. Lyginant su šeštadienio dvikova prieš Karagandos „Šachtior“, šį kartą nuo pirmųjų minučių žaidė Agostinho Ca ir į startinę sudėtį sugrįžęs Alexandre‘as Kore. Jie pakeitė atitinkamai Antonio Belo ir Levaną Matčarašvilį.

Rungtynes abi komandos pradėjo atsargiai, daug laiko kamuolys būdavo aikštės viduryje, netrūko oro dvikovų. Tačiau „Crvena Zvezda“ ne tik neturėjo iniciatyvos, bet ir persvaros kamuolio kontrolėje.

Abi ekipos žaidė kietai ir negailėjo varžovų, serbai per pirmąjį kėlinį užsidirbo net tris geltonas korteles, kai kauniečiai gavo tik vieną. „Stumbras“ žaidė drąsiai ir išprovokavo nemažai pražangų, dalis iš kurių buvo įvertinta kortelėmis.

Kovingas pirmasis kėlinys nepasižymėjo progų gausa. „Stumbrui“ trūko tikslumo paskutinėse atakos stadijose, o serbai pirmąjį pavojingą šansą turėjo tik 37-ąją minutę ir jis iš karto baigėsi įvarčiu. Po pavyzdinės atakos kamuolį į vartus iš baudos aikštelės nukreipė Nenadas Milijašas (0:1).

Po kelių minučių „Stumbro“ situacija galėjo dar labiau komplikuotis, nes baudos aikštelėje itin nesėkmingai ranka sužaidė Rimvydas Sadauskas. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį, o prie kamuolio stojo viena ryškiausių varžovų žvaigždžių Aleksandras Pešičius. Jis smūgiavo į kairįjį vartų kampą, bet kamuolio skriejimo kryptį atspėjęs vartininkas Rodrigo Josviaki išgelbėjo komandą. Po pirmojo kėlinio – 0:1.

Dar pirmojo kėlinio pabaigoje M. Barreto į aikštę išleido L. Matčarašvilį ir Mohammedą Sheriffą, pakeitusius atitinkamai Nasro Boucharebą ir Alexandre‘ą Kore.

Antrojo kėlinio pradžioje „Crvena Zvezda“ vis tik padvigubino persvarą – pajėgiausią sudėtį aikštėje palikę serbai surengė klasišką ataką, kurios smaigalyje atsidūrusiam Serbijos rinktinės puolėjui A. Pešičiui šį kartą nesutrukdė niekas – 0:2.

Tačiau „Stumbras“ nebuvo nusiteikęs pasiduoti. 65-ąją minutę baudos aikštelėje pavyzdinę techniką pademonstravęs Lucas Villela išmaudė varžovą ir buvo neleistinai pargriautas. Teisėjas iš Azerbaidžano iš karto nurodė į 11 metrų baudinio žymą. Prie kamuolio stojęs pats epizodo didvyris šansą šaltakraujiškai realizavo – 1:2.

Maža to, nedaug trūko, kad rezultatas būtų lygus. Iš beveik 30 metrų itin galingą ir tikslų smūgį atliko Fabio Lopesas. Serbų vartininkas neturėjo jokių šansų, tačiau varžovus nuo įvarčio išgelbėjo vartų konstrukcija.

Skirtingai nei varžovai, „Stumbras“ antrajame kėlinyje atliko gerokai daugiau keitimų. Likus žaisti pusvalandį buvo pakeisti beveik visi žaidėjai, išskyrus gynybos liniją, o paskutines 15-20 minučių žaidė praktiškai kita sudėtis. „Crvena Zvezda“ keitimus aktyviau pradėjo atlikti tik antroje antrojo kėlinio pusėje ir iš viso šiame mače pakeitė penkis futbolininkus.

Kai jau atrodė, kad rungtynės baigsis minimalia varžovų pergale, 86-ąją minutę į „Stumbro“ vartus krito trečiasis įvartis. Po perdavimo į baudos aikštelę gynėją įveikęs Milanas Pavkovas rungtynėse padėjo galutinį tašką- 1:3.

Stovykloje Turkijoje „Stumbro“ laukia dar penkerios draugiškos rungtynės. Artimiausios iš jų bus žaidžiamos antradienį prieš Bulgarijos „Veliko Tarnovo“ ekipą. Sezoną „Stumbras“ pradės rungtynėmis dėl Lietuvos Supertaurės prieš Marijampolės „Sūduvą“, kurios vyks vasario 17 d.

„Stumbro“ startinė sudėtis: R. Josviaki, A. Almeida, R. Sadauskas, K. Sekgota, M. Junior, Agostinho Ca, F. Lopes, V. Armanavičius, L. Villela, A. Kore, N. Bouchareb.

Po keitimų aikštėje pasirodė: G. Kvedaras, L. Matcharashvili, M. Sheriff, J. Clifford, A. Al-Jassani, J. Victor, O. Sissoko, D. Galkevičius, A. Belo ir du peržiūroje dalyvaujantys futbolininkai.

„Crvena Zvezda“ startinė sudėtis: N. Milijaš, S. Babič, N. Milič, G. Donald, N. Supič, F. Stojkovič, D. Andelkovič, A. Pešič, N. Radonjič, S. Srnič, V. Savič.

GALERIJA

  • „Stumbras“ metė rimtą iššūkį Serbijos grandui
  • „Stumbras“ metė rimtą iššūkį Serbijos grandui
  • „Stumbras“ metė rimtą iššūkį Serbijos grandui
  • „Stumbras“ metė rimtą iššūkį Serbijos grandui
P. Jankelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Joo

Labai “lietuviška” komanda....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS