„Stumbro“ futbolininkams nepavyko pakilti aukštyn | KaunoDiena.lt

„STUMBRO“ FUTBOLININKAMS NEPAVYKO PAKILTI AUKŠTYN

Buvęs garsus Rusijos rinktinės saugas Dinijaras Biljaletdinovas priminė Kauno futbolo sirgaliams, kodėl ne taip seniai rungtyniavo Anglijos lygoje. Du „Trakų“ legionieriaus įvarčiai palaidojo Kauno  „Stumbro“ ekipos viltis pakilti į turnyro lentelės vidurį.

Paskutinėse A lygos 10-ojo turo rungtynėse sekmadienį susitikę „Stumbras“ ir „Trakai“ žadėjo atkaklią kovą, tačiau intriga laikėsi ne itin ilgai. Nors trakiškiai sužaidė ne pačias geriausias rungtynes, vis tik sugebėjo palaužti varžovus 2:0.

Po apylygės rungtynių pradžios kauniečiai ėmė kelti pavojų varžovų vartams. 18 minutę kamuolys baudos aikštelėje atšoko Marcosui Juniorui, bet brazilas smūgiavo virš vartų.

Po kelių minučių M. Junioras dar kartą atsidūrė dėmesio centre, kuomet perėmęs kamuolį savo aikštės pusėje, galingu spurtu prasiveržė prie varžovų vartų. Tačiau ir vėl „Stumbro“ legionierius nepataikė į vartų stačiakampį.

„Trakų“ vartininkui Timofejui Šeremetai pirmame kėlinyje nuolat teko būti maksimaliai susikaupus, bet gana netikėtai į priekį išsiveržė būtent jo atstovaujama komanda.

43 minutę kaunietis Rimvydas Sadauskas nesėkmingai bandė išmušti kamuolį nuo savų vartų, o šalia buvęs prityręs Dinijaras Biljaletdinovas tuo puikiai pasinaudojo ir pelnė pirmą savo įvartį šį sezoną.

Sužaidus beveik valandą, D. Biljaletdinovas buvo arti antrojo įvarčio, kai krisdamas galva nepataikė į vartus. Vis dėlto jis savo pavardę vėl įrašė 88 min., kai po greitos atakos iš arti antrą kartą pasiuntė sviedinį į vartų tinklą.

Tuo metu „Trakų“ gynyba kartkartėmis vis braškėjo. Svečių gynėjams įtampą dar labiau didino po keitimo aikštėje pasirodę „Stumbro“ legionieriai Lucasas Villela ir Levanas Mačarašvilis.

Trakiškiai nugalėjo 2:0 ir namo išsivežė tris taškus, su 18 taškų išsaugodami 3-ąją poziciją. Tiesa, jie yra žaidę 11 mačų, o 4 taškais atsiliekantis ir 4--oje pozicijoje esantis Klaipėdos „Atlantas“

Tai buvo trečioji „Trakų“ futbolininkų pergalė iš eilės, po kurios jie įsitvirtino trečioje turnyro lentelės vietoje. „Stumbras“ su 9 taškais rikiuojasi priešpaskutinis, 7-as, lenkdamas tik Kauno „Žalgirio“ futbolininkus, kurių sąskaitoje liko 7 taškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS