„Sūduva“ susigrąžino perspektyvų futbolininką | KaunoDiena.lt

„SŪDUVA“ SUSIGRĄŽINO PERSPEKTYVŲ FUTBOLININKĄ

  • 1

Lietuvos jaunimo rinktinės narys 20-metis krašto saugas Eligijus Jankauskas po beveik 2 metų pertraukos sugrįžo į Marijampolės „Sūduvą“. Futbolininkas su klubu sutarė dėl 2 metų sutarties, – pranešė Marijampolės komanda.

Šiaulietis Marijampolėje rungtyniavo 2016-aisiais ir „Sūduvai“ per 18 rungtynių pelnė 2 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

E.Jankauskas 2016 m. buvo išrinktas perspektyviausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu jaunuoju futbolininku.

Tuomet saugas sulaukė užsienio klubų susidomėjimo, o 2017-ųjų pradžioje jį įsigijo Slovakijos čempionate pirmavęs klubas „Žilina“. Šiai ekipai lietuvis vėliau atstovavo ir Čempionų lygoje per atrankos II etapo rungtynes su „Copenhagen“ (žaidė 72 min. per pirmąsias rungtynes ir atliko rezultatyvų perdavimą), tačiau įsitvirtinti klube vis dėlto nepavyko.

2018-ųjų pradžioje E.Jankauskas buvo paskolintas kitai Slovakijos komandai „Michalovce“, o rudenį nutraukė sutartį su „Žilina“ ir persikėlė į Čekijos aukščiausios lygos komandą „Opava“.

„Sūduvoje“ saugas kitą sezoną vilkės 7 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Kur problemos šaknys - du-trys sezonai stipresniame klube ir "powrut do domu" ? Ir taip su visais "perspektyviais" mūsų futbolininkais. Ar čia mentakitetas kaltas, ar silpnas fizinis pasruošymas ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS