UEFA nubaus Lenkijos klubą dėl plakato, kuriuo primenamos nacių aukos | KaunoDiena.lt

UEFA NUBAUS LENKIJOS KLUBĄ DĖL PLAKATO, KURIUO PRIMENAMOS NACIŲ AUKOS

  • 3

UEFA ėmė veiksmų prieš Varšuvos „Legia“ klubą, po to, kai šio Lenkijos klubo sirgaliai iškėlė plakatą, siekdami priminti lenkus, kuriuos nužudė naciai.

Šis plakatas buvo išskleistas per trečiadienio Čempiono lygos atrankos rungtynes su Kazachstano klubu „Astana“.

Aistruoliai siekė priminti 1944 metus Varšuvoje, kai Lenkijos pogrindžio kovotojai bandė išlaikyti miesto dalis, bet buvo sutriuškinti Vokietijos karinių pajėgų.

„Per Varšuvos sukilimą vokiečiai nužudė 160 tūkst. žmonių. Tūkstančiai iš jų buvo vaikai“, – buvo parašyta ant plakato, žemiau paveikslo, kuriame vaizduojamas Vokietijos kareivis laiko ginklą vaikui prie veido.

UEFA dažnai baudžia klubus dėl politinių simbolių per rungtynes. Ir šįkart Europos futbolą valdanti organizacija pranešė, jog „Legia“ lauks viena bausmė dėl plakato, o kita – dėl stadione užtvertų laiptų.

Bauda gali būti didesnė nei įprasta, nes „Legia“ ne pirmą kartą baudžiama dėl sirgalių elgesio. Vienu dideliu plakatu anksčiau fanai buvo paskelbę, jog UEFA pinigus vertina labiau nei futbolą.

„Legia“ futbolininkai nusileido „Astana“ (Kazachstanas) klubui bendru rezultatu 2:3 ir iškrito iš Čempionų lygos atrankos varžybų į Eurolygos lygą, kurioje žais su Moldovos ekipa „Šerif“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

stai jeigu butu pries R.u.s.i.j.a ar P.u.t.i.n.a tai pergale uzskaitytu komandai net nezaidus. U.E.F.A -n.a.c.i.s.t.i.n.e

valio

tegul nubaudžia tuos pšššššššššššššššš okupantus

Kaunas valdo

Nematau prasmes bausti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS