Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjas S. Mikoliūnas: neparodėme savo tikro veido | KaunoDiena.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIO“ ŽAIDĖJAS S. MIKOLIŪNAS: NEPARODĖME SAVO TIKRO VEIDO

Atsakomosiose Europos futbolo lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėse ketvirtadienį Vilniaus „Žalgiris“ savo aikštėje sužaidė lygiosiomis 1:1 su „KI Klaksvik“ (Farerų salos) ekipa. Nors žalgiriečiams šis rezultatas atvėrė duris į kitą varžybų etapą, bet po mačo komandos senbuvis Saulius Mikoliūnas pernelyg nedžiūgavo.

„Rungtynes pradėjome labai gerai, įmušėme greitą įvartį, bet paskui paleidome žaidimo vadžias iš savo rankų. Įsivėlėme į varžovams parankų chaotišką žaidimą, pradėjome pernelyg dažnai klysti, praradome žaidimo ritmą, o paskui jau buvo sunkoka sugrįžti į rungtynes, - konstatavo S. Mikoliūnas. - Antrame kėlinyje praleidome įvartį, o rezultatą išlyginę varžovai pajuto kraujo skonį ir patikėjo, kad įmušę dar kartą jie jau gali pakovoti ir dėl patekimo į kitą Europos lygos atrankos varžybų etapą. Gerai, kad mūsų komanda laiku susigriebė, antro kėlinio pabaigoje sukūrėme nemažai gerų progų. Deja, pasižymėti mums taip ir nepavyko“.

Pranašumą „Žalgiriui“ suteikė pirmosiose rungtynėse išvykoje iškovota pergalė 2:1. Tada „KI Klaksvik“ futbolininkai antro kėlinio viduryje taip pat išlygino rezultatą, tačiau jau per teisėjo pridėtą laiką „Žalgirio“ gynėjas Mamadou Mbodjis smūgiu galva išplėšė pergalę. 25-erių metų gynėjas iš Senegalo ir atsakomojoje dvikovoje turėjo progą nulemti rungtynių baigtį, bet šį sykį po jo smūgio kamuolys sudrebino varžovų vartų skersinį.

„Šių rungtynių rezultatas gal ir nėra pats geriausias, tačiau esminį tikslą pasiekėme, patekome į kitą varžybų etapą. Deja, tenka pripažinti, kad žaidimas nebuvo geras, juo mes tikrai nesame patenkinti. Vis dėlto, esame „Žalgiris“ ir žaisdami savo aikštėje, savų žiūrovų akivaizdoje negalime suteikti šansų tokio lygio varžovams kaip „Klaksvik“ ekipa užbaigti rungtynes lygiosiomis. Aišku, reikia pastebėti, kad šį kartą varžovai žaidė šiek tiek geriau, antrame kėlinyje netgi ilgiau kontroliavo kamuolį, bet tame yra ir mūsų pačių indėlis. Žinojome, kad turime jau dviejų įvarčių persvarą, tarsi ir nėra prasmės skubėti, gal norėjosi šiek tiek daugiau dėmesio skirti gynybai. Nors man atrodo, kad mums reikėjo žaisti agresyviau, neleisti priešininkams pajusti žaidimo skonio. Manau, kad padarysime išvadas ir kitose rungtynėse žaisime geriau“, - tikino 34-erių metų S. Mikoliūnas.

Pirmąsias Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynes su „Vaduz“ (Lichtenšteinas) ekipa „Žalgiris“ žais liepos 26 dieną. Ši dvikova įvyks Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione.

„Noriu padėkoti visiems į stadioną atėjusiems ir lietaus nepabūgusiems žiūrovams. Gaila, kad neparodėme savo tikro veido, bet tikiuosi, kad kitose Europos lygos rungtynėse su „Vaduz“ pademonstruosime kitokį, kokybiškesnį ir geresnį futbolą“, - pažadėjo S. Mikoliūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Veidas

O kaip atrodo Jusu veidas?Su staliu komanda nesusitvarkot-geriau tylekit ir neliskt i spauda,atsirado "zaidejai", GEDA!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS