Vilniaus „Žalgiris“ apgynė savo prekių ženklus | KaunoDiena.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIS“ APGYNĖ SAVO PREKIŲ ŽENKLUS

  • 0

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubas žengė pirmą žingsnį kovoje dėl savo prekių ženklų išsaugojimo po to, kai 2015 metų kovo 15 dieną „BC Kauno Žalgirio“ vadovai laiške dėl futbolo klubo pavadinimo nedviprasmiškai pareiškė, kad ketina teismine tvarka reikalauti panaikinti Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo ženklų registracijas, rašo fkzalgiris.lt.

Reaguodamas į tokius „BC Kauno Žalgirio“ pareiškimus, Vilniaus „Žalgiris“ kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą. Po kelis mėnesius trukusių svarstymų šį pirmadienį buvo paskelbtas sprendimas byloje dėl „Žalgirio“ vardo naudojimo. Byloje buvo nagrinėjamas „Žalgirio“ ieškinys VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjui ir „Žalgirio“ krepšinio centrui dėl keturių prekių ženklų „Žalgiris“ registracijų panaikinimo dėl nenaudojimo ir „Žalgiris“ prekių ženklo registracijos pripažinimo negaliojančia, bei ieškinys FK „Kauno Žalgiris“ dėl įpareigojimo pakeisti juridinio asmens pavadinimą.

Taip pat byloje buvo nagrinėjamas ir Kauno „Žalgirio“ rėmėjo bei „Žalgirio“ krepšinio centro priešieškinys dėl prekių ženklų „Žalgiris“ pripažinimo plačiai žinomais, FK „Žalgiris“ priklausančių prekių ženklų registracijų pripažinimo negaliojančiomis, juridinio asmens pavadinimo pakeitimo ir uždraudimo FK „Žalgiris“ jo veikloje naudoti prekių ženklus „Žalgiris“.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, nusprendė tiek ieškinį, tiek priešieškinį atmesti. Teismo nuomone, žodis „Žalgiris“ dėl savo naudojimo skirtingų sporto klubų veikloje prarado skiriamąsias savybes ir tapo visuotinai žinomu pavadinimu kasdienėje veikloje bei sąžiningoje praktikoje, todėl ginčo šalių prekių ženklai gali toliau koegzistuoti rinkoje.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas yra negalutinis ir gali būti skundžiamas apeliacinės instancijos teismui per 30 dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS