Visų laikų dugnas: FIFA reitinge Lietuva lenkia tik šešias rinktines Europoje | KaunoDiena.lt

VISŲ LAIKŲ DUGNAS: FIFA REITINGE LIETUVA LENKIA TIK ŠEŠIAS RINKTINES EUROPOJE

  • 3

Naujai paskelbtame FIFA pasaulio futbolo rinktinių reitinge Lietuvos nacionalinė komanda užėmė visų laikų žemiausią vietą – vos 145-ąją. Ypač prastai mūsų vieta atrodo Europos šalių kontekste.

Lietuvos ir Ekvadoro rinktinės naujajame reitinge prarado daugiausiai pozicijų – net po 25.

Tarp Europos valstybių Lietuvos rinktinė lenkia tik Gibraltarą (206 vt.), San Mariną (205 vt.), Lictenšteiną (187 vt.), Kosovą (183 vt.), Maltą (182 vt.) ir Moldovą (167 vt.).

Aukščiau Lietuvos yra tokios Europos valstybės kaip Andora (144 vt.), Liuksemburgas (93 vt.) ar Farerų Salos (95 vt.). Latvijos rinktinė reitinge yra 129 vietoje, o Estijos – 80-oje.

Reitingo pasauline lydere liko Vokietijos rinktinė, o pirmą kartą istorijoje į dešimtuką pateko Peru nacionalinė komanda.

FIFA reitingo Top-20:

Vokietija

Brazilija

Portugalija

Argentina

Belgija

Lenkija

Prancūzija

Ispanija

Čilė

Peru

Šveicarija

Anglija

Kolumbija

Velsas

Italija

Meksika

Urugvajus

Kroatija

Danija

Nyderlandai

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cipolinas

2008 m.Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) trečiadienį paskelbtoje naujoje pasaulio futbolo rinktinių reitingų lentelėje Lietuvos nacionalinė komanda iš 54-osios vietos pakilo į 37-ąją. Tai aukščiausia mūsų šalies pozicija per visą FIFA reitingų sudarymo istoriją. Iki šiol aukščiausia lietuvių vieta buvo 42-oji. Ją mūsų šalies nacionalinė komanda buvo pasiekusi 1997 metų rugpjūtį. Praėjusį mėnesį 2010 metų pasaulio čempionato atrankos varžybose Rumunijos (3:0) ir Austrijos (2:0) rinktines nugalėjusi Lietuvos nacionalinė komanda savo taškų kraitį padidino nuo 545 iki 706.

Rimantas , Kaunas

Jau daug metu matome rungtyniu transliacijas lietuvoje, net rinktinemis zaidziant is tribunu, kur sedi sirgaliai ,o kameros nukreiptos i kita puse ,kur 3 eiles ziurovu 1 gaisrines masina ,1 greitosios ir azuolyno dalis.Galima buvo pasistengti del tv ziurovu, bet ne, taip ir dugna pasiekem su tokiu visapusisku abejingumu.O futbolo sirgaliu lietuvoje yra , tik gerai pasistengus intriga galima sugrazinti, net ir taip nekaip losiant , reikia kaip svente surengti.

Sanimideg

Bet Lietuva yra NEpriklausoma! Nera rusu okupantus! Kam rupina FIFA reitingas. Tas reitingas yra grinas Putino samokslas pries musu NEpriklausomybes ir demokratijos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS