Ant šokių parketo vėl kviečia „Rudens taurė“ | KaunoDiena.lt

ANT ŠOKIŲ PARKETO VĖL KVIEČIA „RUDENS TAURĖ“

Kaune vyksiančių 23-iųjų tarptautinių sportinių šokių varžybų "Rudens taurė" organizatoriai, klubo "Žiburys" vadovai Liudmila ir Vytautas Bankauskai yra numatę naujovių ne vien dalyviams, bet ir žiūrovams.

Šoks šimtai porų

"Rudens taurė" tradiciškai sulaukia kelių šimtų šokėjų. Pernai Kauno sporto halėje dvi dienas vaikų, jaunučių, jaunių ir suaugusiųjų varžybose dalyvavo per 650 porų.

Šiemet pagrindiniai programos akcentais nesikeis – spalio 7–8 dienomis vėl vyks Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių (ST) ir Lotynų Amerikos (LA) šokių reitingo turnyrai.

Viena "Rudens taurės" naujovių – vaikų sportinių šokių komandų varžybos.

"Komandas sudarys vieno klubo poros, mažiausiai – septynios. Individualūs jaunųjų šokėjų rezultatai lems ir galutinę jų kolektyvo vietą", – sakė V.Bankauskienė.

Kaip seksis favoritams?

Tarp porų, jau pateikusių paraiškas, yra ir 2016-ųjų žvaigždės – maskviečiai Olegas Čženas ir Alina Agejeva.

Pernai šie Rusijos atstovai susižėrė net keturis "Rudens taurės" prizus – laimėjo suaugusiųjų bei jaunimo ST ir jaunimo LA šokių pasaulio reitingo varžybas, o už suaugusiųjų LA šokių programą pelnė antrą vietą.

"Tikimės, kad šį kartą mūsų šokėjai sudarys svečiams iš Rusijos didesnę konkurenciją", – vylėsi V.Bankauskienė.

Tikimės, kad šį kartą mūsų šokėjai sudarys svečiams iš Rusijos didesnę konkurenciją.

Išmėginti jėgas ant Kauno sporto halės parketo taip pat planuoja ir poros iš Ukrainos, Anglijos, Suomijos, Italijos, Estijos, Latvijos, Norvegijos, Lenkijos, Baltarusijos.

Debiutuos "Univers"

Šou programoje numatytas debiutas: pirmą kartą Lietuvoje viešės Baltarusijos sportinių šokių ansamblis "Univers".

Mūsų kaimynai, Minsko valstybinio kūno kultūros universiteto šokėjai, specialiai "Rudens taurei" parengė programą "El Calor d'Espana". 2015-aisiais pasaulio čempionate "Univers" užėmė penktą vietą, o Europos čempionate – šeštą.

Išskirtinė proga sportinių šokių mėgėjams – pamatyti Kaune šokančius WDSF profesionalų lygos daugkartinius pasaulio ir Europos čempionatų prizininkus, "Sūkurio" klubo atstovus Donatą Vėželį ir Liną Chatkevičiūtę.

"Rudens taurės" dalyviai ir treneriai turės galimybių po varžybų seminaruose pabendrauti su žinomais specialistais – Italijos sportinių šokių rinktinės treneriu Pietro Braga ir žinomu Rusijos teisėju bei treneriu Vladimiru Šeplecovu.

Populiarumas: pernai "Rudens taurės" varžybose dalyvavo per 650 porų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS