Antidopingo agentūros ragina uždrausti Rusijai dalyvauti 2018-ųjų olimpiadoje | KaunoDiena.lt

ANTIDOPINGO AGENTŪROS RAGINA UŽDRAUSTI RUSIJAI DALYVAUTI 2018-ŲJŲ OLIMPIADOJE

  • 1

Septyniolika nacionalinių antidopingo agentūrų paragino uždrausti Rusijai dalyvauti 2018 metų Pjongčango žiemos olimpiadoje – „dėl vieno didžiausių dopingo skandalų sporto istorijoje“.

Pareiškime, kuris buvo paskelbtas baigiantis dvi dienas trukusiam susitikimui Kolorado valstijos sostinėje Denveryje, pareigūnai pareigūnai kaltina Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) nepareikalavus Rusijos atsakomybės, nors esama įrodymų apie paplitusį, valstybės remiamą dopingo vartojimą daugelyje sporto šakų.

Daugeliui Rusijos sportininkų pernai buvo uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje ir praėjusį mėnesį Londone įvykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate.

Tačiau TOK atsisakė uždrausti visiems Rusijos sportininkams dalyvauti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Per šios savaitės susitikimą pareigūnai, tarp jų – JAV, Prancūzijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos antidopingo organizacijų atstovai, tvirtino, kad ryžtingų TOK veiksmų dėl Rusijos trūkumas „kelia pavojų „švariems“ atletams ir olimpinio judėjimo ateičiai“.

„Kokios nors šalies sporto lyderiams ir organizacijoms neturėtų būti duodami kredencialai į olimpiadą, kai jie tyčia pažeidžia taisykles ir apiplėšia „švarius“ atletus“, – sakoma pareiškime.

Jame priduriama, kad pareigūnai lieka įsipareigoję pateikti kriterijus atskiriems Rusijos atletams varžytis kaip neutraliems sportininkams, jei jiems bus taikomi „stiprūs antidopingo protokolai“.

„Nesugebėjimas efektyviai ištirti atskirų Rusijos atletų dopingo kelia aiškų ir esamą pavojų „švariems“ atletams visame pasaulyje ir 2018 metų žiemos olimpiadoje, – nurodo grupė. – Mes rimtai abejojame, kad 2018 metų žaidynės bus „švarios“: dėl nebaigto daugybės įrodymų apie individualų Rusijos atletų dopingo vartojimą 2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse tyrimo ir atsižvelgdami į reikalavimų neatitinkančius Rusijos atletų testų įrodymus per pastaruosius ketverius metus.“

Grupė išreiškė paramą Pasaulinės antidopingo agentūros reikalavimui, kad Rusija viešai prisiimtų atsakomybę už Richardo McLareno (Ričardo Maklareno) ataskaitoje pareikštus kaltinimus dopingu arba pateiktų „patikimų juos paneigiančių įrodymų“.

Likus vos penkiems mėnesiams iki Pjongčango žiemos olimpiados, kuri prasidės vasario 9 dieną, nėra laiko gaišti, nurodė grupė.

„Laikas veikti. Atletai nori matyti rezultatus – nebe žodžius, – kurie iš tiesų paremtų jų sprendimą varžytis „švariai“, – sakoma pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ivanuska ruskij duraciok

nu ir xui s vami,surengsime savo sibiriatiska olimpiada,vodku popjom,vatniki issitrauksim,balalaikas papilykaim,castuski spojom,nakuja mums tie vakaaarai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS