A. Ardzijauskas priverstas nutraukti bėgimą per Europą | KaunoDiena.lt

A. ARDZIJAUSKAS PRIVERSTAS NUTRAUKTI BĖGIMĄ PER EUROPĄ

  • 4

Lietuvos ultra bėgikas, ugniagesys-gelbėtojas, lektorius Aidas Ardzijauskas savo naujo tikslo iki pat pabaigos įgyvendinti nepajėgė. Pirmadienį sportininkas pranešė, kad nutraukia savo bėgimą iš šiauriausios Europos vietos Nordkapo (Norvegija) į piečiausią Senojo žemyno tašką Porto Kagio (Graikija).

Gegužės pabaigoje jis pradėjo savo bėgimą ir per 70 dienų planavo įveikti 5800 km distanciją. Pro Norvegiją, Suomiją, Rusiją, Ukrainą, Bulgariją, Rumuniją, Šiaurės Makedoniją bėgęs A. Ardzijauskas savo įspūdingą kelionę nutraukė Graikijos viduryje. Iki nustatyto tikslo jam dar trūko apie 300-400 km.

„Šiandien buvo priimtas sunkus sprendimas nutraukti bėgimą ir grįžti į Vilnių. Ačiū visiems prisidėjusiems prie šio nuotykio, palaikusiems, kad bėgimas įvyktų ir vyktų sklandžiai“, - „Facebook“ žinutėje rašė A. Ardzijauskas.

Įdomu tai, kad A. Ardzijauskas šįkart bėgo vienas, stumdamas vežimėlį su daiktais. Jis nuolat palaikė ryšį su savo komandos nariais ir reguliariai praneš apie savo savijautą, kad mitybos specialistė galėtų įvertinti situaciją ir patarti, kaip išlaikyti jėgas ir tinkamai atsistatyti po patiriamų krūvių.

Praėjusiais metais A. Ardzijauskas Lietuvos šimtmečio proga nubėgo net 8000 km iš Senegalo sostinės Dakaro į Vilnių. Jis yra minėjęs, kad jo didžiausia svajonė - apibėgti visą Žemės rutulį. Pirminis planas yra tą padaryti 2020-2021 metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...,labai ISMINTINGAS SPRENDIMAS...,

geriau priimti SUNKU SPRENDIMA nuTRAUKTI BEGIMA,nei TAI butu PADARES PATS ORGANIZMAS... TASKAS

AS

Tokiu kvailu sumanymu ir sjumanytoju nesuprantu.Juk tai nieko niekam neduoda,nieko neirodai.Man tai kavaili sumanymai.

Zenka

o dėl ko nutraukė bėgimą taip ir nesupratau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS