Atsinaujinęs „Dragūnas“ ruošiasi naujajam rankinio sezonui | KaunoDiena.lt

ATSINAUJINĘS "DRAGŪNAS" RUOŠIASI NAUJAJAM RANKINIO SEZONUI

  • 0

Lietuvos čempiono titulą ginsiantis Klaipėdos „Dragūnas“ tęsia komandos komplektaciją. Jau žinoma, kad komandą papildys du patyrę lietuviai žaidėjai ir vienas legionierius.

Nemažai pokyčių

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas neslėpė, kad lūkesčiai artėjant itin svarbiam sezonui buvo dideli.

„Uždavinys artėjančiam sezonui buvo driokstelėti, nes kitais metais klubui sukaks dvidešimt metų. Norėjosi surinkti stiprią komandą ir pamėginti stipriai pakovoti visuose frontuose – Lietuvos čempionate, Baltijos lygoje ir Europos taurėje.

Labai norime pereiti į kitą Europos taurės etapą, nes kovoti tikrai galime. Būsimi varžovai „Selfoss“ nėra grandai, jie yra įveikiami. Jeigu pasiektume trečiąjį etapą, tada jau kautumėmės su grandais ir atvežtume į Klaipėdą Europos rankinio žvaigždes. Labai to norėčiau, tada mano „dūšelė“ būtų rami.

Baltijos lygoje žaisime stipriame A pogrupyje, kuriame yra Minsko SKA (Baltarusija), Zaporožės „ZTR“ (Ukraina), Ryhimakio „Cocks“ (Suomija), Polvos „Serviti“ (Estija). Su šiais Baltijos lygos finalininkais žaisime mes ir Kehros komanda iš Estijos. Taigi kiekvienos laimėtos rungtynės šiame pogrupyje bus didžiulė pergalė ir didžiulis iššūkis“, – atviravo A. Juškėnas.

Komandai skaudus smūgis buvo prieš kelias savaites Luko Vanago patirta trauma – trūko kelio raiščiai. Tuo metu žaidėjas atstovavo Lietuvai jaunimo rinktinėje. Trauma pasirodė esanti rimtesnė nei buvo iš pradžių galvota.

Netrukus L. Vanagui bus atlikta operacija, o tada lauks ilga reabilitacija. Baiminamasi, kad svarbus žaidėjas iškrito visam sezonui.

„Sezoną vėl pradedame su skaudžia trauma… Tačiau kokios sudėties bebūsime, draskysimės iš paskutiniųjų“, – ryžtingai nusiteikęs komandos strategas A. Juškėnas.

Treneris už nuoširdų darbą dėkojo su klubu atsisveikinusiam komandos kineziterapeutui Martynui Ramanauskui, kuris nusprendė tęsti karjerą mokslinėje srityje.

„Jam esame labai dėkingi už visus su mumis praleistus metus ir rūpestį žaidėjų sveikata. Džiaugiamės, kad jis buvo su mumis“, – buvusiam kineziterapeutui gerų žodžių negailėjo „Dragūno“ vyriausiasis treneris.

Sugrįžo Karolis Stropus

Jau rugsėjo 1 d. Islandijoje rungtynėmis su „Selfoss“ komanda „Dragūnas“ pradės naują sezoną.

Svarbiose rungtynėse komandai padės kelis sezonus Islandijoje žaidęs klaipėdietis K. Stropus (nuotraukoje kairėje), po kelių sezonų užsienyje sugrįžęs į gimtąją uostamiesčio komandą.

Taip pat prie komandos prisijungė patyręs žaidėjas iš Šiaulių – Deividas Virbauskas (nuotraukoje centre), „Dragūne“ jau ne vieną sezoną žaidžiančio Gabrieliaus Virbausko brolis. Praėjusį sezoną rankinio sirgaliai galėjo stebėti brolių dvikovą priešingose komandose, o šį sezoną juos turėtų džiuginti brolių tandemas. Keletą metų D. Virbauskas žaidė Kauno „Granito-Kario“ komandoje, praėjusį sezoną – Šiaulių „Dubysos-Gubernijos“ gretose.

„Dragūną“ turėtų papildyti ir aštuoniolikmetis iš Varėnos kilęs rankininkas Mykolas Lapiniauskas, kuris žaidė Panevėžio sporto gimnazijos komandoje. Pasak A. Juškėno, jis ateityje turėtų tapti geru rankininku, o kol kas bandys įsilieti į komandą ir tobulėti.

Vartininką Beną Vaicekauską, išvykusį karjeros tęsti į Vokietiją, keičia ukrainietis Maksimas Valiuvač (nuotraukoje dešinėje).

Šį sezoną komandai dar sutiko padėti ir svarbus gynybos ramstis, vienas komandos veteranų Kęstutis Kremeris.

Šiuo metu vis dar vyksta derybos su kairiojo krašto žaidėju iš Ukrainos bei dešiniojo pusiau krašto žaidėju iš Moldovos.

„Vis dėlto tie žaidėjai nėra aukštaūgiai. Mums reikėtų bent dviejų didelio ūgio žaidėjų, bet kol kas nerandame tokio žaidėjo, kuris atitiktų mūsų lūkesčius ir piniginę. Galbūt ir nebeieškosime…“ – apie galimybę į komandą pasikviesti dar vieną legionierių svarstė A. Juškėnas.

Padeda ir užsieniečiai specialistai

Klaipėdos „Dragūnas“ šį savaitgalį dalyvaus jau aštuonioliktą kartą vyksiančiame tradiciniame tarptautiniame rankinio turnyre pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti.

Kitą savaitgalį laukia Estijoje vyksiantis tarptautinis rankinio turnyras, kuriame „Dragūnas“ susitiks su gana pajėgiais varžovais. „Dragūnas“ turnyro pogrupyje susitiks su komandomis iš Estijos, Suomijos ir Rusijos. 

Tai bus paskutinis pasirengimo naujajam sezonui etapas, nes po to jau lauks startas Europos taurės rungtynėse.

Pastarosiomis savaitėmis „Dragūno“ rankininkai dirbo su fizinio rengimo treneriais – treniruotes vedė Benas Kentra ir Vitalijus Limontas. Taip pat „Dragūnui“ šiuo metu padeda du užsieniečiai specialistai. Stažuotes Klaipėdos rankinio klube atlieka rankinio treneris iš Turkijos ir fizioterapijos specialistas iš Indijos, šiuo metu studijuojantis Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS