Atvirajame Latvijos graplingo čempionate – lietuvių triumfas | KaunoDiena.lt

ATVIRAJAME LATVIJOS GRAPLINGO ČEMPIONATE – LIETUVIŲ TRIUMFAS

  • 0

Rygoje vykęs atvirasis Latvijos graplingo čempionatas sutraukė ir 30 sportininkų iš Lietuvos. Fantastiškai kovoję mūsų šalies atstovai ne tik tapo nugalėtojais aštuoniose svorio kategorijose, tačiau taip pat Danielius Grėbliūnas laimėjo absoliučią svorio kategoriją, o jungtinė Lietuvos komanda tapo stipriausia turnyre.

„Be abejonės, šis turnyras dar sykį įtikino, kad einame teisinga linkme. Neneigsiu, kėlėme aukštus tikslus, tačiau galutiniai rezultatai mūsų lūkesčius netgi pranoko“, - apie turnyrą Latvijos sostinėje sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Kovoti į kaimyninę šalį savo atstovus delegavo penki Lietuvos klubai: KMC „Smauglys“ (Vilnius), „Liūto narvas“ (Švenčionys), Kovos menų akademija (Vilnius), „Pankratos“ (Vilnius), „Wariors team“ (Vilnius). Kaip minėjome, net aštuoni šių klubų atstovai tapo nugalėtojais: U-15 grupėje Vadimas Babičius (68 kg.), U-17 grupėje Natas Burokas (68 kg.) ir Lovari Kosparovič (82 kg.), suaugusiųjų grupėje Konstantinas Mokšin (64 kg.), Laimonas Stančikas (68 kg.), Tomas Smirnovas (76 kg.), Kasparas Strazdas (80 kg.), Danielius Grėbliūnas (90 kg.). Pastarasis neprilygstamas buvo ir absoliučioje įskaitoje.

„Šios varžybos pareikalavo daug jėgų, daug energijos ir daug ištvermės. Iš tikro, nesitikėjau turnyre sutikti tokio aukšto lygio kovotojų iš Kanados ir pan.“, - sakė dvidešimtmetis čempionas, visas penkias kovas užbaigęs anksčiau laiko.

„Kovoje dažnai vadovaujuosi nuojauta. Be to, žiūriu, kaip priešininkas juda. Pagal tai galima spręsti, kokių veiksmų jis imsis. Tada stengiesi elgtis taip, kad varžovui būtų sunkiau. Be to, su treneriu aptariame strategiją ir kovojame“, - pasakojo D.Grėbliūnas.

Šis kovotojas dar visai neseniai varžėsi jaunimo grupėje, o dabar meta iššūkį jau pripažintiems lyderiams tarp suaugusiųjų.

„Mūsų klube netrūksta labai stiprių kovotojų, kurie laimi titulus ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienyje. Aš noriu neatsilikti nuo jų. Didžiulė konkurencija skatina didžiulę motyvaciją. Tai ir padeda vytis lyderius“, - sakė D.Grėbliūnas.

Svarbiausias jaunosios žvaigždės tikslas – šių metų pasaulio graplingo čempionatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS