B. Bardauskas: važiuokit į Pabradę važinėti, jei norite lengvo smėlio | KaunoDiena.lt

B. BARDAUSKAS: VAŽIUOKIT Į PABRADĘ VAŽINĖTI, JEI NORITE LENGVO SMĖLIO

  • 1

Vienišų herojų klasėje „Original by Motul“ Dakaro ralio septintame etape vilnietis Balys Bardauskas kol kas užtikrintai važiuoja, pasiekęs jau penktąjį iš šešių kelio punktų (way point).

Savo kategorijoje B. Bardauskas lenktyniauja aplenkęs penkis varžovus iš 22, o bendroje įskaitoje - 77-as iš 95 etapą pradėjusių motociklininkų.

„Ąžuolas Team“ komanda šiek tiek nerimauja dėl B. Bardausko, nes šiąnakt jis miegojo tik dvi valandas. Prieš startą lenktynininkas prisipažino, jog yra išsekęs ir pavargęs, bet laimingas, jog tęsia lenktynes.

Dar prieš startą paklaustas, kad kiti lenktynininkai pirmoje Dakaro ralio pusėje skundėsi Peru kopomis, esą jomis važiuoti yra be galo sunku, B. Bardauskas net pyktelėjo. „O kas sakė, kad bus lengva. Važiuokit į Pabradę važinėti, jei norite lengvo smėlio. Čia rimti vyrai žaidžia“, - teigė B. Bardauskas.

„Balys demonstruoja neįtikėtiną valią, nors mes ir nerimaujame dėl jo. Šiandien jis net paklausė, kuri yra savaitės diena ir koks etapas“, - pasakojo „Ąžuolas Team“ komandos narė Marija Dubickienė. Ekipos automobilis šiuo metu B. Bardausko laukia finiše. Į jį B. Bardauskas turėtų atvykti tuo metu, kai Lietuvoje bus gerokai po vidurnakčio.

Vilnietis yra pirmasis lietuvis, metęs iššūkį „Original by Motul“ lenktynininkų kategorijoje, kurioje verčiamasi be techninės pagalbos ir patogumų. Šios kategorijos lenktynininkai maloniai vadinami „kamikadzėmis“, „smėlio romantikais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sergejus

Aš tau pavaziuosiu į Pabradė. Isbaidete visus gyvūnus. Isniokojote kelius. Pabradėje unikali gamta ir su motociklu važiuoti draudžiamą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS