B. Vanago techniniai nesklandumai pirmajame Dakaro etape: automobilis tiesiog sustojo | KaunoDiena.lt

B. VANAGO TECHNINIAI NESKLANDUMAI PIRMAJAME DAKARO ETAPE: AUTOMOBILIS TIESIOG SUSTOJO

  • 5

Šeštadienio popietę per Peru sostinėje Limoje įrengtą starto arką perriedėjo kiek daugiau nei šimtas jubiliejinio 40-ojo Dakaro ralio maratono dalyviai, jų tarpe ir savo šeštąjį iššūkį pradedantys „General Financing team Pitlane” pilotai Benediktas Vanagas ir Sebastijanas Rozvadovskis. Netrukus, po Dakaro standartais trumpo 242 kilometrų pervažiavimo, jie stojo į „prologu” vadinamo greičio ruožo startą. Po 31 kilometro grumtynių su Peru smėliu ir klastingomis pirmosiomis kopomis, iki finišo likus vos 2 kilometrams, ekipažas susidūrė su techniniais nesklandumais.

„Pirmasis greičio ruožas mūsų tikrai nepradžiugino – pradžia buvo labai šauni, nebloga, smėlis man patinka, bet apie vidury (greičio ruožo – red.past.) turėjo šiek tiek navigavimo problemų, paklaidžiojom truputėli, o paskui, likus dviem kilometrams iki finišo, nustojo veikti apatiniai degalų paėmimo siurbliai ir automobilis tiesiog sustojo. Nebuvo jokio kito varianto, kaip sunkvežimio pagalba. Praradom labai nemažai laiko, kol atvažiavo pirmieji serviso sunkvežimiai, kurie pagal taisykles galėjo mus partempti į servisą. Tai tokia Dakaro pradžia”, - pasakojo „General Financing team Pitlane” pilotas.

Dar prieš startą varžybų organizatoriai žadėjo, jog jubiliejinis ralis sugrįš prie savo šaknų ir dalyvius „lepins” neišbarstomais kopų smėlio klodais. Lenktynių senbuviai ir legendos šnekėjo, jog tik kantrybė padės išgyventi šį maratoną. Panašu, kad tiek vieni, tiek kiti nemelavo. Nors pirmasis greičio ruožas yra trumpas ir jo tikslas, kaip sako dauguma dalyvių, pasigerinti savo pozicijas prieš ilgąsias varžybų dienas, tačiau incidentų, staigmenų ir sensacijų netrūko. Ralio favoritu laikytas Sebastijanas Loebas įveikęs vos tris kilometrus susidūrė su stabdžių problemomis, kurios jį nubloškė į 27 vietą, nei vienas iš favoritais laikytos komandos atstovų nefinišavo greičiausiųjų dešimtuke. Dar liūdnesnė lemtis ištiko du motociklininkus – abu jie išgabenti sraigtasparnių pagalba. Vienas iš jų, portugalas Joaquim Rodrigues, patyrė abiejų rankų lūžius, kai netinkamai įvertinęs kopos aukštį, ją peršoko ir nesėkmingai nusileido. Pirmasis etapas taip pat pasiglemžė ir Libano ekipažą – jie kopose apvertė savo BMW, tačiau sužeidimų išvengė.

Iš pirmo žvilgsnio nekaltas, tačiau tikrai dalyvius supurtęs maratono etapas tapo geru vedliu į ateinančias dvi savaites – tik maksimalus susikaupimas ir kantrybė padės pasiekti jubiliejinio ralio finišą.

GALERIJA

  • B. Vanago techniniai nesklandumai pirmajame Dakaro etape: automobilis tiesiog sustojo
  • B. Vanago techniniai nesklandumai pirmajame Dakaro etape: automobilis tiesiog sustojo
  • B. Vanago techniniai nesklandumai pirmajame Dakaro etape: automobilis tiesiog sustojo
Edgaro Buiko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pastebejau

kaip ir visada, pontu kruvos, o kai reik vaziuot pasiteisinimu vezimaui,o tie kurie mazai zeklamovosi ir pontus mete, rodo rezultatus

Paulius

Jūs patys asilai tik sėdit prie kompo, kiaušų nepakeliat ir dar komentatoriai mat

Varna

Perdaug knarksi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS