Baltijos graplingo žaidynių čempiono diržas – 42 metų klaipėdiečio rankose | KaunoDiena.lt

BALTIJOS GRAPLINGO ŽAIDYNIŲ ČEMPIONO DIRŽAS – 42 METŲ KLAIPĖDIEČIO RANKOSE

  • 0

Amžius sportui ne riba. Šią aksiomą kuo puikiausiai įrodė klaipėdietis Ramūnas Petraitis, savaitgalį surengtose Baltijos šalių graplingo žaidynėse laimėjęs absoliučią svorio kategoriją bei jai skirtą čempiono diržą.

„Būna stebuklų“, - juokėsi 42 metų veteranas, paskutinę minutę nusprendęs dalyvauti ne veteranų, o suaugusiųjų turnyre.

„Manau, kad ši pergalė yra puikiausias pavyzdys, kaip sportininkams nereikia savęs per anksti nurašyti. Už mane yra daug gabesnių kovotojų, kurie galvoja, kad yra per seni kautis su jaunimu. Tačiau aš manau, kad svarbiau yra, kaip žmogus jaučiasi, o amžiaus cenzas tokios reikšmės neturi.

Aš nežinojau, kaip man seksis. Aišku, norėjau laimėti, tačiau viskas galėjo susiklostyti ir priešingai. Nesinori senti, yra parako, todėl ir nusprendžiau kovoti dėl pagrindinio diržo“, - pasakojo R.Petraitis, pripažinęs, kad galėjo atsitikti taip, jog jis apskritai nebūtų startavęs šiose varžybose.

„Kad ir koks jaunas jaučiuosi viduje, reikia suprasti, kad mano amžiaus sportininkams dalyvavimą ar nedalyvavimą lemia daugelis aplinkybių. Aš pastaruoju metu turėjau daug skrydžių, tad dvejojau, ar organizmas atlaikys tokias žaidynes. Galiausiai, pajutau, kad jaučiuosi pakankamai gerai. Neklydau“, - šypsojosi pirmąkart Baltijos graplingo žaidynių nugalėtoju tapęs R.Petraitis.

Klaipėdietis finale nugalėjo dvidešimčia metų už save jaunesnį elektrėniškį Eividą Žemaitaitį. Kiek netikėtai, tik trečioje vietoje liko „Smauglio“ kovotojas Danielius Grebliūnas.

Moterų grupės finale susikovė dvi kovos menų žvaigždės – daugiausiai titulų graplingo istorijoje iškovojusios lietuvė Julija Stoliarenko ir Latvijos atstovė Oksana Černikova. Po gražios kovos triumfavo J.Stoliarenko.

Jaunių grupėje iki 17 metų diržu apsijuosė jonaviškis Augustas Jurkevičius, finale nugalėjęs Natą Buroką iš Švenčionių. Tarp jaunimo nepralenkiamas buvo daugkartinis Europos čempionas Deividas Matusevičius, o veteranų grupėje – Marekas Taraškevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS