Baltijos tinklinio čempionatuose – intriguojantys Lietuvos klubų derbiai | KaunoDiena.lt

BALTIJOS TINKLINIO ČEMPIONATUOSE – INTRIGUOJANTYS LIETUVOS KLUBŲ DERBIAI

  • 0

Savaitgalį „Credit24“ Baltijos vyrų Čempionų lygos turnyre įvyko intriguojanti Lietuvos komandų akistata. Nors šiuo metu turnyro lentelėje aukščiau rikiuojasi lygos debiutantė Raseinių „Norvelita“, būtent Raseiniuose vykusią akistatą po labai atkaklios kovos 3-2 (25:23, 16:25, 25:20, 18:25, 15:7) laimėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komanda.

Šiauliečiams 18 taškų pelnė Arnas Rumševičius, 15 – Linas Petravičius, 11 – Audrius Aleknavičius.

Raseinių ekipai 15 taškų pelnė Patrikas Stankevičius, 11 – Audrius Knašas, po 10 – Artūras Vincelovičius bei Aurimas Mazūras.

„Labai smagu žaisti su Lietuvos komanda Baltijos lygoje. Raseinių ekipa yra gerai sukomplektuota ir turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį nei mes. Rungtynes pradėjome per daug įsitempę, per daug klydome, bet vėliau pavyko pakreipti žaidimą į savo pusę. Manau, kad Raseinių žaidėjai tiesiog klydo daugiau, – įspūdžiais dalinosi Šiaulių klubo treneris Modestas Strockis. – Galėčiau savo komandoje išskirti Liną Petravičių ir Arną Rumševičių, kurie buvo tikri lyderiai. Labai džiaugiamės šia pergales, nes ji mums suteiks daugiau pasitikėjimo savo jėgomis kitose kovose“.

Tuo tarpu į nesėkminių ruožą įklimpusią „Norvelitos“ ekipą palietė permainos. Klubo valdžia dėl pažeistų komandos taisyklių nusprendė išsiskirti su Mantvydu Šukliu.

„Įspūdis yra slogus, nes rungtynių metu teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir tarpusavyje. Mums pritrūko elementarios tvarkos žaidime, mažesnio neišprovokuotų klaidų kiekio ir didžiulės širdies bei noro kiekvienoje situacijoje. Penktajame sete persidavė visos blogos emocijos, kurios buvo patirtos iki tol. Lemiamą setą pradėjome susikaustę, todėl negalėjome pademonstruoti geriausių savo savybių“, – sakė „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas.

Raseinių klubo treneris pridūrė, kad pralaimėjimų seriją slegia žaidėjus, bet kai kurie iš jų jaučiasi „kietesni“ už kitus, todėl artimiausiu metu turėtų būti daugiau permainų sudėtyje.

„Šiuo metu sprendžiame komandos komplektavimo spragas. Bandysime į komandą pasikviesti vieną, o galbūt du legionierius. Svarbiausia dabar yra susivienyti, kovoti dėl komandos, dėl komandos draugų, treniruotėse atiduoti visą širdį ir tikėti tuo, ką darai“, – pabrėžė R.Nekrašas.

Po pirmojo rato Baltijos Čempionų lygoje „Norvelita“ (15 tšk.) užima devintąją vietą, o „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (7 tšk.) – 13-ąją.

Visos Lietuvos komandos – tarp penkių geriausių

Baltijos moterų tinklinio čempionate Kaune susitiko dvi Lietuvos ekipos – „Kaunas-ASU“ ir „Alytaus Jotvingiai“. Nors buvo laukiama atkaklios kovos, puikią formą pastaruoju metu demonstruojančios Baltijos čempionės „Kauno-ASU“ tinklininkės iškovojo užtikrintą pergalę 3-0 (25:9, 25:20, 26:24).

Šeimininkėms po 14 taškų pelnė Ugnė Lokytė ir Marija Zubrickaja, 8 – Karolina Uvarovaitė.

Alytaus ekipoje rezultatyviausiai žaidė Jekaterina Kovalskaja ir Viktorija Jemialjančiuk (po 12 tšk.).

„Pergalę lėmė didelis noras laimėti, susikaupimas. Daug dėmesio skyrėme gynybai. Nors pasiruošimas buvo sudėtingas, puikiai sužaidė visos merginos. Dvi savaites neturėjome jaunimo, treniruočių metu traumą patyrė Rūta Mogenytė, labai sirgo mūsų libero Ieva Kazūraitytė ir Karina Naimovič. Ieva atvyko tik į rungtynes ir puikiai sužaidė. Tokia situacija turbūt dar labiau mobilizuoja kitas žaidėjas. Džiugu, kad stabilų ir gerą žaidimą demonstruoja U.Lokytė ir K.Uvarovaitė, taip pat vis geresnį žaidimą rodo mūsų legionierės. Džiaugiamės esama vieta, tačiau dar laukia sunkus antras ratas, kuris daug ką gali pakeisti“, – pasakojo Kauno ekipos trenerė Vida Makauskienė.

Dvi puikias pergales savaitgalį iškovojo Jonavos „Achema-KKSC“ ekipa. Pirmiausia ji namuose 3-1 (25:16, 25:13, 21:25, 25:20) įveikė Rygos „RSU-MVS“ (Latvija) tinklininkes.

Šeimininkėms net 26 taškus pelnė rezultatyviausia čempionato žaidėja Valerija Sobol, 15 – Irina Andrejeva, 12 – Viktorija Ruškytė.

Sekmadienį Jonavos klubas savo žiūrovų akivaizdoje 3-0 (25:10, 25:21, 25:23) įrodė pranašumą prieš „Jelgava“ komandą. Šiame susitikime V.Sobol pelnė 14, o I. Andrejeva – 13 taškų.

Po pirmojo rato turnyro lentelėje „Kaunas-ASU“ (20 tšk.) užima trečiąją vietą, o „Alytaus Jotvingiai“ (19 tšk.) – ketvirtąją, o „Achema-KKSC“ (18 tšk.) penktąją. Pirmauja Tartu „TU-Eeden“ (Estija, 24 tšk.) klubas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS