„Bekompromisį“ pirmąjį etapą įveikęs B. Vanagas džiaugėsi, kad pavyko laikytis plano | KaunoDiena.lt

„BEKOMPROMISĮ“ PIRMĄJĮ ETAPĄ ĮVEIKĘS B. VANAGAS DŽIAUGĖSI, KAD PAVYKO LAIKYTIS PLANO

Šeštadienį prasidėjo pirmasis Dakaro ralio etapas, kuriame Benedikto Vanago ir Kuldaro Siko duetas „Toyota GR DKR Hilux“ bolidu startavo 13-oje „Ultimate“ klasės pozicijoje. Ekipažas vakarykštį prologą pradėjo 31-oje vietoje ir finišavo (17 min. 43 s.) fiksuodami geriausią rezultatą tarp lietuvių ir iš karto po praėjusių metų čempiono Nassero Al-Attiyah. Dakaro debiutantai Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas prologe finišavo 102-oje vietoje (21 min. 4 s.).

Lenktynių pradžia nepraėjo be incidentų – organizatoriai pranešė, jog netoli greičio ruožo pradžios buvo sužeistas žiūrovas, todėl ekipažų startas šiek tiek nusikėlė. 9.50 val. Lietuvos laiku lenktynes turėjęs pradėti ekipažas starto liniją kirto beveik valanda vėliau – 10.47 val.

Organizatoriai pranešė, kad bus pavojinga iki paskutinio kilometro

Kad šiandienos lenktynės bus kupinos iššūkių, leido suprasti ir Dakaro organizatoriai, pranešdami, jog greičio ruožas bus sudėtingas iki paskutinio kilometro. Šio etapo trasa pirmą kartą išsidėstė aplink Saudo Arabijos vulkanus, o peizažas atkartojo visus pilkos spalvos atspalvius. Šiandien net 71 proc. šio etapo driekėsi per nelygų dirvožemį, 17 proc. akmenuotu paviršiumi, o paskutiniuose 12 proc. dalyviai persikėlė ant jiems puikiai pažįstamo smėlio.

Greičio ruože buvo daug trajektorijos pasikeitimų, todėl ypatingas darbas laukė šturmanų, kuriems reikėjo tinkamai naviguoti ekipažą ir teisingai perskaityti kelio knygą, kad būtų paimti jiems svarbūs kelio taškai.

Po sekinančio 414 km greičio ruožo – finišas ir preliminari 14 vieta

Dakaro organizatoriai laikėsi savo pažado ir pirmasis etapas buvo sudėtingas iki pat finišo linijos. B. Vanagas šį greičio ruožą įveikė per 4 val. 51 min. 55 s. ir šiuo metu „Ultimate“ klasėje užima 14 vietą.

„Jau pirmame greičio ruože organizatoriai pateikė bekompromisį variantą. Nuo pat pradžių nebuvo laiko apšilimui. Maniau, kad mūsų startinė pozicija buvo patogi, tačiau išėjo taip, kad ketvirtadalį greičio ruožo važiavome dulkėse. O taip važiuodamas negali būti labai greitas, turi būti labai atsargus. Lenktynes pradėję už Nassero Al-Attiyah, paskui jį dulkėse važiavome apie 50 kilometrų ir du kartus lenkėme“, – komentavo B. Vanagas.

„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos vadovas džiaugėsi, kad ekipai pavyko laikytis savo plano, kuris jiems leidžia turėti komfortišką starto poziciją rytdienai.

„Žiūrint iš to, kaip pavyko laikytis plano, esu patenkintas. Nors greičio ruožas buvo sudėtingas ir pavojingas, bolidas liko sveikas. Rytoj preliminariai vertinant taip pat turėsime gerą starto laiką“, – po finišo kalbėjo B. Vanagas.

GALERIJA

  • „Bekompromisį“ pirmąjį etapą įveikęs B. Vanagas džiaugėsi, kad pavyko laikytis plano
  • „Bekompromisį“ pirmąjį etapą įveikęs B. Vanagas džiaugėsi, kad pavyko laikytis plano
  • „Bekompromisį“ pirmąjį etapą įveikęs B. Vanagas džiaugėsi, kad pavyko laikytis plano
  • „Bekompromisį“ pirmąjį etapą įveikęs B. Vanagas džiaugėsi, kad pavyko laikytis plano
  • „Bekompromisį“ pirmąjį etapą įveikęs B. Vanagas džiaugėsi, kad pavyko laikytis plano
„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

nuotykis

dar tik bus is jo .

As

Sakoma kad sis "vairuotojas" ant priekinio stiklo prisiklijaves lendzbyrgio shyknos nuotrauka kad geriau sektusi....

Tik nuotykis.

Benediktas Vanagas,tai tikrasis lietuvis,kuris yra užsispyręs žmogus ir siekia savo tikslo. Juk jis dirba,kovoja,rizikuoja ir verčia mus žiūrėti,domėtis ir džiaugtis jo pasiekimais. Tegul būna daugiau mūsų šalyje stiprių,atsidavusių savo veikloje vyrų. Patinka žiūrėti šią transliaciją. Laukiame rezultatų,didžiuojamės ir džiaugiamės įveikti mis užduotimis. Šaunus Benediktas,šaunuoliai visi varžybų herojai. Jėga. Azartas. Laisvė. Efektai. Sėkmės kelyje į pergales!.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS