Biatlonininkas T. Kaukėnas pasaulio taurės varžybose Švedijoje – 54-as | KaunoDiena.lt

BIATLONININKAS T. KAUKĖNAS PASAULIO TAURĖS VARŽYBOSE ŠVEDIJOJE – 54-AS

  • 0

Estešunde (Švedija) vykstančio pasaulio biatlono taurės pirmojo etapo vyrų 20 km lenktynėse ketvirtadienį Lietuvos atstovas Tomas Kaukėnas užėmė 54-ąją vietą. Aukštesnę vietą asmeninėse lenktynėse šiame Švedijos mieste jis buvo užėmęs tik kartą karjeroje.

Nugalėjo be klaidų šaudęs norvegas Johanesas Tingnesas Bio (Johannes Thingnes Boe). Antrąją vietą užėmęs prancūzas Kentenas Filonas Mejė (Quentin Fillon Maillet) taip pat išvengė baudos minučių ir nugalėtojui pralaimėjo 2 min. 1 sek. Trečioji pozicija atiteko kitam prancūzui Martenui Furkadui (Martin Fourcade, +2.14,3; 2 bados minutės).

Keturis kartus šaudykloje suklydęs ir keturias baudos minutes gavęs 27-erių metų T. Kaukėnas nugalėtojui pralaimėjo 7 min. 24,4 sek.

„Šiek tiek džiaugiuosi, nes iki šiol ne visai pavyko sukontroliuoti savo formą, kurią vasarą buvau „pagavęs“ gerą. Stovykla kalnuose praėjo sunkiai, todėl priešsezoninės varžybos Norvegijoje nebuvo geros. Šiandien geriau, šaudymas šiek tiek susitvarkė, geriau jaučiuosi šliuoždamas, tik gaila, kad su slidėmis dar ne viskas gerai. Gavau naujų slidžių, dar reikia jas apvažinėti, pasižiūrėti“, - pasakojo T. Kaukėnas.

Pirmąjį pasaulio taurės etapą lietuviai pradėjo sekmadienį mišrių estafečių varžybomis. Tąkart Sočio olimpinių žaidynių dalyvis T. Kaukėnas strigo šaudykloje - suko baudos ratą bei sunaudojo keturis papildomus šovinius.

„Ne visai pasitikiu savimi šaudydamas, ypač stovėdamas, bet tikiu, kad su kiekviena diena bus geriau ir geriau, o mano planas pavyks - olimpinėms žaidynėms pasiruošiu gerai ir ten jausiuosi užtikrintai“, - vylėsi T. Kaukėnas.

Etapas Estešunde pasižymi sudėtingomis oro sąlygomis ir lėta trasa. Pavyzdžiui, 2013 metais moterų persekiojimo varžybos buvo nutrauktos dėl uraganinio vėjo. Beje, 2019 metų pasaulio čempionatas bus vykdomas būtent čia.

„Nelabai mėgstu Estešundą, sunku pasakyti kodėl. Pirmas etapas būna ištemptas, visada tamsu, šalta, o trasoje - dirbtinis sniegas. Joje pilna visokių akmenukų, kurie pakliūva ir gadina slides. Negaliu jų testuoti, nes gaila, kad subraižysiu ir kituose etapuose nebeslys. Etapas sunkus, sudėtingas, saulės mažai, vėjuota ir šalta“, - sakė T.Kaukėnas.

Kitas Lietuvos atstovas Karolis Dombrovskis (+8.24,9; 3 b. min.) ketvirtadienio lenktynėse užėmė 72-ąją vietą, o Vytautas Strolia (+10.04,4; 5 b. min.) - 87-ąją.

Lenktynėse dalyvavo 108 biatlonininkai.

Penktadienį sprinto lenktynėse varžysis moterys, šeštadienį - vyrai, o persekiojimo rungtys vyks sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS