Bokso gudrybių kauniečiai mokėsi Airijoje | KaunoDiena.lt

BOKSO GUDRYBIŲ KAUNIEČIAI MOKĖSI AIRIJOJE

Jaunieji Kauno boksininkai gavo neužmirštamų meistriškumo pamokų. Trenerio Mariaus Narkevičiaus auklėtiniai iš treniruočių stovyklos Airijoje grįžo kupini įspūdžių bei sužinoję vienos seniausių pasaulyje bokso mokyklų paslapčių.

Nedideliame, vos 15 tūkst. gyventojų turinčiame Talamoro miestelyje, beje, visame pasaulyje garsėjančiame viskio gamybos tradicijomis, lietuviai praleido savaitę. Per ją sporto mokyklos „Gaja“ ir sporto bei sveikatingumo klubo „Daugirdas Gym“ auklėtiniai spėjo ne tik iš peties paplušėti treniruotėse, bet ir sudalyvauti kontrolinėse varžybose.

„Kiekviena išvyka suteikia kažką naudingo, tačiau treniruotės bokso tradicijomis garsėjančioje Airijoje vaikinams įsimins labai ilgam“, - pasakojo M.Narkevičius.

Galimybė surengti stovyklą Talamore atsirado dėl kauniečių pažinčių, užmegztų per tradicinį trenerio Viliaus Buikos atminimo turnyrą. Ne vienerius metus Kaune vykstančios tarptautinės varžybos pritraukia jaunuosius talentus iš visos Europos. Tarp dalyvių būta ir Airijos atstovų, kurie lietuvius pakvietė atsakomojo vizito.

Į Airiją atvyko penki kauniečiai: Lietuvos jaunimo čempionas Laimonas Raibikis, šalies jaunių čempionas Airidas Staniūnas, šių pirmenybių prizininkai Vytautas Nekraševičius ir Nedas Keršulis bei Lietuvos jaunučių čempionas Augustas Plytnikas. Prieš delegacijos prisidėjo ir Airijoje gyvenantis perspektyvus lietuvių boksininkas, pasaulio jaunių čempionato dalyvis Gustas Giraitis.

Per savaitę kauniečiai plušėjo ne tik Talamore, bet ir šalies sostinėje Dubline. Ten jie intensyviai dirbo su Airijos bendraamžių rinktinių nariais. Be to, lietuviai Talamore sudalyvavo kontrolinėse varžybose, kurias stebėjo per šimtas bokso specialistų ir mėgėjų. Bokso salėje apsilankė ir nemažai vietos lietuvių, o svečių vizitą išsamiai nušvietė vietos laikraščiai.

„Padirbėjome labai rezultatyviai. Iš arti susipažinome su Airijos bokso mokykla. Įdomu, kad anksčiau airiai garsėjo savo fizine jėga ir ištverme, o dabar jų bokse vyrauja kitokios tendencijos. Čia atvykę specialistai iš užsienio itin akcentuoja bokso techniką, kurios mokėmės ir mes“, - dėstė M.Narkevičius.

Pasak trenerio, jo auklėtiniams stovykla Airijoje tapo puikia paspirtimi rengiantis oficialiems sezono startams. Vasario 21 d. Palangoje vyks Lietuvos jaunimo čempionatas, balandį Kauno rajonas priims šalies jaunių pirmenybes. Vėliau kauniečių laukia dar svarbesni pasirodymai tarptautinėje arenoje – Europos ir pasaulio čempionatuose.

GALERIJA

  • Bokso gudrybių kauniečiai mokėsi Airijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bokso Profesionalai

Lietuvoje tiktai megeju bokso turnyrai rengiami medaliu pilnos spintos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS