Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo | KaunoDiena.lt

ČEMPIONO DIRŽAS – PO KELERIŲ METŲ JUODO DARBO

Egidijus Kavaliauskas į Lietuvą parvežė unikalų sporto trofėjų – Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) čempiono diržą. Jį iškovojęs 29-erių kaunietis įžengė į odinės pirštinės profesionalų elito teritoriją.

Kovojo vasario 16-ąją

NABF pusvidutinio svorio kategorijos (iki 66,68 kg) čempionu E.Kavaliauskas tapo pernai rugsėjį, per dvikovą Tuksone (JAV) techniniu nokautu nugalėjęs 27-erių metų meksikietį Mahonry Montesą.

Šiemet vasario 16-ąją Reno mieste (Nevados valstija, JAV) lietuvis apgynė titulą – šeštame raunde techniniu nokautu privertė kapituliuoti buvusį pasaulio čempioną (pagal Pasaulio bokso asociacijos WBA versiją) Rusijos atstovą Davidą Avanesianą.

"Pergalę skiriu Lietuvai ir visiems pasaulio lietuviams šimtmečio proga", – pareiškė Egidijus.

Nuo 2013-ųjų kovo kaunietis JAV profesionalų bokso ringuose laimėjo visas devyniolika dvikovų, iš jų šešiolika – nokautais.

Pratęsė sutartį

E.Kavaliauskas į JAV išvyko po 2012-ųjų Londono olimpiados ir sportuoja Roberto Garcios bokso akademijoje Kalifornijoje.

"Mean Machine" (grėsmingoji, nuožmioji kovos mašina) vadinamas kaunietis yra pasirašęs sutartį su agentūra "Top Rank", kuriai vadovauja 86-erių Robertas Arumas.

Anksčiau "Top Rank" atstovavo legendiniai Muhammadas Ali, Oscaras De La Hoya, Joe Frazieris, George'as Foremanas, Manny Pacquiao, Ray Leonardas, Floydas Mayweatheris jaunesnysis.

Šiemet Lietuvos boksininkas pratęsė sutartį su "Top Rank".

"Mane tenkino agentūros pasiūlytos sąlygos. Tikiuosi, kad ir aš pateisinau "Top Rank" lūkesčius, todėl vėl be diskusijų sukirtome rankomis", – sakė "Kauno dienos" redakcijoje apsilankęs E.Kavaliauskas.

Kita akistata – vasarą

– Egidijau, ar per kelionę iš JAV į Lietuvą niekam neužkliuvo NABF čempiono diržas? – pradėjome pokalbį su boksininku.

– Prieš skrydį į Europą amerikiečiai muitininkai pasidomėjo, kas mano krepšyje – esą koks ten sunkokas metalinis daiktas? Parodžiau. Apžiūrėjo diržą, nusistebėjo, pagyrė ir palinkėjo sklandžios kelionės.

– Kas pirmasis Lietuvoje pamatė šį trofėjų?

– Tėtis. Paskui bičiuliai. Dar aplankysiu ne vieną kovos menų klubą – daug skambučių, kvietimų, visiems įdomu. Nuoširdžiai dėkoju mane palaikantiesiems.

– Kiek užtruko žygis iki šios pergalės?

– Maždaug puspenktų metų. Tai, kad teks kautis dėl NABF čempiono diržo, paaiškėjo ne iškart. Pirmiausia sužinojau, kad mano varžovas bus M.Montesas, bet kai vadybininkas Egis Klimas patvirtino, kad kova nebus eilinė ir kad rengčiausi tituliniam mūšiui – motyvacija padvigubėjo ir net patrigubėjo! Būtent E.Klimo dėka atsirado šansas tokio lygio iššūkiui, Egis daug padarė, kad pradėčiau naują karjeros etapą.

Laisvalaikiu su žmona mėgstame pasižvalgyti ir po artimiausias apylinkes, ir tolėliau išvažiuojame. Yra fantastinių kampelių, bet vis tiek Lietuva – gražiausia.

– Ar atsitiktinumas, kad NABF čempiono titulą teko ginti būtent Lietuvos valstybės atkūrimo dieną?

– Džiaugiuosi, kad taip viskas susiklostė. E.Klimas paskambino ir paklausė: ar žinai, kad kausies vasario 16-ąją? Net šiurpas per nugarą nuėjo... O ir varžovas – kietas vyrukas. Tiesiog užsidegiau gerai pasirodyti – laimėti nokautu, nors šiaip nokautų nesureikšminu. Pasirūpinau apranga su lietuviškais akcentais. Stebėtina, bet ir treneris, matydamas mano azartą, nusiteikimą, beveik idealiai atspėjo, kada baigsis dvikova.

– Tarp tavo treniruočių partnerių buvo ir pasaulio čempionas Mike'as Garcia. Kaip susikirto jūsų keliai?

– Mike'as yra mano trenerio Roberto Garcia brolis. Pakvietė į savo klubą pasportuoti, nes ruošėsi dvikovai su rusu Sergejumi Lipinecu (mačas dėl Tarptautinės bokso federacijos IBF jaunimo pasaulio čempiono titulo numatytas šiandien – aut. past.). Iškart sutikau. Sparingai buvo itin naudingi. Mano nuomone, M.Garcia – vienas geriausių bokso profesionalų pasaulyje.

– Tavo karjerą sudaro skirtingi etapai – mėgėjų ir profesionalų bokso. Kuris mėgėjiško sporto įvykis būtų daugmaž lygiavertis pergalei dėl NABF čempiono diržo?

– Ko gero, kelialapis į 2008-ųjų olimpines žaidynes. Manau, kad taip pat dalyvavimas 2012-ųjų olimpiadoje. Ir anuomet, ir šįkart sėkme džiaugiausi panašiai.

– Kada vėl į ringą?

– Preliminarus planas – šiemet birželį.

– Ginti NABF čempiono titulo?

– Galbūt. Arba siekti naujo diržo. Regioninė NABF – durys pirmiausia į elitinės WBC (Pasaulio bokso tarybos – aut. past.) ir kitų žinomiausių profesionalų bokso organizacijų ringus.

– Tad po poilsio beveik du mėnesiai vėl juodo darbo per treniruotes?

– Pasiruošimas netgi sunkesnis nei pati dvikova. Kasdienė rutina labiausiai veikia psichologiškai – tai baisiau nei fizinis nuovargis. Tačiau kito kelio nėra. Jeigu ne žmona Vitalija – būtų dar sunkiau. Ji – ir mano psichologė, dietologė, ir geroji namų dvasia, sirgalė.

– Kas padeda įveikti kritines aklavietes?

– Esu gamtos žmogus. Laisvalaikiu su žmona mėgstame pasižvalgyti ir po artimiausias apylinkes, ir tolėliau išvažiuojame. Yra fantastinių kampelių, bet vis tiek Lietuva – gražiausia.

B.Arumas sužavėtas

Agentūros "Top Rank" prezidentas B.Arumas šiemet vasarį portalo "Boxingscene" apžvalgininkui Keithui Idecui patvirtino, kad E.Kavaliauskas – vienas rimčiausių pretendentų į savo svorio kategorijos pasaulio čempiono titulą pagal Pasaulio bokso organizacijos (WBO) versiją.

"Dvikova su D.Avanesianu – kol kas rimčiausias išbandymas E.Kavaliauskui. Pergalė iškels jį į elitinių šios svorio kategorijos kovotojų gretas. Paskui galbūt prireiks dar vienos kovos, kad jis dėl čempiono diržo susitiktų su Terence'u Crawfordu arba Jeffu Hornu", – teigė B.Arumas.

Australas J.Hornas (18 pergalių ir 1 lygiosios) WBO čempiono titulą gins balandžio 14-ąją, jo oponentas T.Crawfordas profesionalų ringe yra laimėjęs visas savo 32 dvikovas.

Šiuo metu WBO reitingų lentelėje aukštesnes pozicijas už E.Kavaliauską užima tik čempionas J.Hornas bei T.Crawfordas ir legendinis filipinietis Manny Pacquiao.

"Smagu stebėti jo kovas. Jis boksuojasi be pauzių, turi nokautuojančios jėgos. E.Kavaliauskui ir jo agentui E.Klimui nesvarbu, kas varžovas – jie sutinka kautis su bet kuo ir tai nuostabu. Pirmą kartą sutikau tokius vyrukus", – kalbėjo B.Arumas.

GALERIJA

  • Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo
  • Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo
  • Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo
  • Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo
  • Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo
  • Čempiono diržas – po kelerių metų juodo darbo
Egidijaus Kavaliausko asmeninio albumo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bokso Profesionalai

Kauno boksininkai pasipiktine bokso federacijos neygalumu, kad nesiekia pletoti profesionalaus bokso Lietuvoje

egi

lietuva turi kuom didziuotis pvz ir kavaliauskas.smagu ir visa jega pirmyn egi

Augis

Sis zmogus tikras pavyzdys visiems , kad ir kur tu bebutum , kad ir ka bedarytum, tikek savimi , savo saknis laikyk iskeles aukstai ir rodyk jas visam pasauliui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS