Čempionų ralyje B. Vanagas – greičiausias tarp lietuvių | KaunoDiena.lt

ČEMPIONŲ RALYJE B. VANAGAS – GREIČIAUSIAS TARP LIETUVIŲ

  • 2

Savaitgalį Latvijoje praūžusiame Čempionų ralyje („Rally of Champions“) Benediktas Vanagas su šturmanu Mindaugu Čepuliu, atstovaujantys „General Financing team Pitlane“ komandai, finišavo aukščiausiai iš ralyje startavusių lietuvių, užimdami trečią vietą klasėje bei penktą absoliučioje įskaitoje.

Nors į šį ralį buvome pakviesti kaip praėjusių metų „FIA Baltic Rally Trophy“ nugalėtojai, visgi tikslas buvo pasiruoši jau birželį vasaros sezoną pradedančiam Lietuvos automobilių ralio čempionatui. Visų lenktynių metu didinę tempą, antroje pusėje jau varžėmės su greičiausiais šio ralio ekipažais. Manau, kad tinkamą ritmą galėjome sukurti ganėtinai greitai“, - sakė Lietuvos pilotas, prieš daugiau nei tris mėnesius laimėjęs žiemos ralį, pirmąjį Lietuvos ralio čempionato etapą.

Beveik 90 dalyvių sutraukusį „Rally of Champions“ laimėjo ukrainietis Valerijus Gorbanas su Sergejumi Larensu, startavę „Mini John Cooper Works WRC“ automobiliu. Iš karto po B. Vanago, šeštoje vietoje, finišavo Egidijus Valeiša su Mindaugu Varža, ką tik persėdę į naują R5 klasės bolidą. Septintą rikiuotės vietą iškovojo Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku. Iš viso šiame ralyje Latvijoje startavo net 11 ekipažų iš Lietuvos.

Iki lenktynių pabaigos likus dviem greičio ruožams 2-7 vietas užimančius ekipažus skyrė tik dešimties sekundžių intervalas, tačiau, dėl didelio dulkių kiekio bei silpno vėjo, susidaręs dulkių rūkas stipriai keitė daugelio lenktynininkų planus.

„Talsu regione sausra, čia paskelbtas raudonas pavojaus signalas dėl miškų gaisringumo. Dėl didelio dulkių kiekio, lenktynių pabaigoje, su Mindaugu nusprendėme papildomai nerizikuoti. Tai įtakojo, kad nesivijome priekyje esančių varžovų dėl dar geresnio rezultato. Ši finišo pozicija mus daugiau nei tenkina“, -- ralio rezultatus pakomentavo B. Vanagas.

Kitas „General Financing team Pitlane“ komandos startas birželio 15-16 dienomis vyks Lietuvos ralio čempionato etape - Žemaitijos ralyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zoro

Moteru kategirijoj jis apskritai nepralenkiamas :). Daugiau nera kuo pasigirti...

Erelis

Vanagas- gaidelis, socialiniu mediju ir vakareliu zvirblis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS