Dar viena pergalė: kaunietė be vargo įveikė Japonijos dziudo meistrę | KaunoDiena.lt

DAR VIENA PERGALĖ: KAUNIETĖ BE VARGO ĮVEIKĖ JAPONIJOS DZIUDO MEISTRĘ

Kaunietė Sandra Jablonskytė iš Tuniso grįžo ne tuščiomis. Kauno dziudo klubo viena lyderių neparsivežė medalio, tačiau įsirašė vertingą pergalę prieš varžovę iš Japonijos ir gavo solidų tarptautinio reitingo taškų kraitį.

2018-ieji S.Jablonskytei prasidėjo sėkmingai. Tunise įvykusiame "Grand Prix" serijos turnyre vienintelė Lietuvos atstovė užėmė septintą vietą.

Moterų svorio kategorijos per 78 kg pirmame rate kaunietei teko stoti į akistatą su dziudo tėvynės atstove japone Akari Inoue.

"Dvikovos su Japonijos atstovėmis visuomet išskirtinės, juolab turnyro pradžioje. Sandra puikiai pasiruošė susitikimui ir laimėjo įtikinamai", – pasakojo Lietuvos dziudo federacijos (LDF) prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Antrame varžybų rate lietuvė nusileido Anželai Gasparian iš Rusijos, o paguodos turnyre turėjo pripažinti šeimininkų atstovės Nihel Cheikh Rouhou pranašumą.

Šioje svorio kategorijoje varžėsi šešiolika sportininkių. Finale ukrainietė Marina Sluckaja nugalėjo brazilę Beatrizą Souzą.

Vis dėlto net ir viena pergalė prestižiniame turnyre S.Jablonskytei buvo naudinga dėl Europos dziudo sąjungos (EJU) reitingo taškų. Pasak V.Sinkevičiaus, pasaulio čempionate už vieną laimėtą kovą gaunama 80 taškų, o šiame turnyre pergalė įvertinta 182 taškais. Tad gerokai papildžiusi savo taškų kraitį, kaunietė turėtų pakilti reitingo laipteliais. Kol kas ji su 1801 tašku užima septynioliktą poziciją tarp geriausių pasaulio sunkiasvorių, tačiau laipteliu aukščiau esanti ukrainietė Jelizaveta Kalanina lietuvę lenkia vos 1 tašku.

Kita mūsų šalies sunkiasvorė Santa Pakenytė – tryliktoje vietoje (1 968 tšk.). Klasifikacijos viršūnėje – Minjeong Kim (4 838 tšk.) iš Pietų Korėjos, antra – japonė Sarah Asahina (4 650 tšk.).

Geresnė pozicija reitingų lentelėje lemia lengvesnius varžovus pirmuose turnyrų etapuose, o vėliau, atsižvelgus į rikiuotę, bus dalijami ir kelialapiai į 2020 m. Tokijo vasaros olimpines žaidynes.

25-erių S.Jablonskytės, metus pradėjusios treniruočių stovykloje Austrijoje, šiemet laukia ne vienas atsakingas startas. Ypač svarbūs jai bus balandį Izraelyje vyksiantis Europos čempionatas ir rugsėjį Azerbaidžane rengiamas pasaulio čempionatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ubout

Čia visas Lietuvos dziudo? Kada atsinaujins federacija?

JudoLTinfo

Surask keturis skirtumus: 1. M.Slutskaja - baltarusė 2. Viena laimėta kova Pasaulio čempionate duoda 200 taškų 3. Viena laimėta kova šiose varžybose būtų davus tik 70 taškų, tačiau, kadangi dalyvių buvo mažai šioje svorio kategorijoje, dėka vienos laimėtos kovos S.Jablonskytė iškovojo 7-tą vietą, už kurią duodami 182 taškai. Pasaulio čempionate tokiu atveju būtų gavusi 520 taškų. 4. S.Jablonskytės šiuo metu užimama 17-ta vieta jau su įskaičiuotais šio turnyro taškais. Pasikeist situacija gali tik po sekančių varžybų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS