Dar viena rekordinė diena lietuviams Europos jaunimo plaukimo čempionate | KaunoDiena.lt

DAR VIENA REKORDINĖ DIENA LIETUVIAMS EUROPOS JAUNIMO PLAUKIMO ČEMPIONATE

  • 1

Jaunieji Lietuvos plaukikai tęsia pasirodymą Europos jaunimo čempionate Belgrade (Serbija).

„Milan Gale Muškatirović“ sporto ir rekreacijos centro 50 m ilgio baseine trečiadienio vakarą varžėsi būrys mūsų šalies plaukikų, skelbia Lietuvos plaukimo federacija.

Vaikinų 200 m laisvu stiliumi finale iki paskutinių metrų atkakliai kovojęs Rokas Jazdauskas finišavo ketvirtas (1:49.39). Lietuvis pagerino asmeninį karjeros rekordą, kurį užfiksavo šios rungties atrankoje (1:49.55).

Pirmuosius 50 metrų R.Jazdauskas įveikė pirmas ir didžiąją distancijos dalį laikėsi lyderių trejetuke. Trečias jis dar buvo ir likus 50 metrų, bet finiše kiek greitesnis buvo vokietis Jarno Baeschnittas (1:49.10).

Iki bronzos medalio 18-mečiui panevėžiečiui pritrūko tik 0,29 sek.

Nugalėtoju tapo bulgaras Petaras Mitsinas (1:46.50).

50 m plaukimo nugara finale Lietuvos atstovas Mantas Kaušpėdas užėmė septintą vietą. 15-metis lietuvis finišavo per 25,77 sek.

Priminsime, kad pusfinalyje jis pasiekė naują šalies vaikinų iki 17 metų rekordą (25.62).

Šioje rungtyje greičiausias buvo ir auksą iškovojo čekas Miroslavas Knedla (24.88).

Merginų 50 m plaukimo laisvu stiliumi pusfinalyje sėkmė lydėjo Smiltę Plytnykaitę. 16-metė lietuvė nuotolį įveikė per 25,57 sek. ir šeštu rezultatu pakliuvo į rytoj vyksiantį šios rungties finalą.

Su geriausiu laiku (25.22) į jį pateko Sara Curtis iš Italijos.

Vaikinų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu pusfinalyje 14-ą geriausią laiką parodė Adomas Gatulis. Lietuvis finišavo per 2 min. 5,31 sek. ir į finalą neprasibrovė.

Trečiadienio programą uždarė mišri komandinė estafetė 4 x 100 m laisvu stiliumi. Finale už Lietuvos komandą plaukę Rokas Jazdauskas, Kirilas Stepanovas, Sylvia Statkevičius ir Smiltė Plytnykaitė užėmė penktą vietą ir užfiksavo naują Lietuvos rekordą – 3 min. 31,90 sek.

Priminsime, kad rytinėje atrankoje K.Trepočka, K.Stepanovas, Patricija Kondraškaitė ir S.Statkevičius užfiksavo 3 min. 35,56 sek. rezultatą ir taip pat pagerino šalies rekordą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmyn

lietuviai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS