A. Didžbalis lauks atsakymo iš Kelno | KaunoDiena.lt

A. DIDŽBALIS LAUKS ATSAKYMO IŠ KELNO

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) pranešė, kad Lietuvos sportininkas, Rio de Žaneiro olimpiados bronzos medalio laimėtojas Aurimas Didžbalis vėl įtariamas vartojęs dopingą. Galiūno treneris Bronislavas Vyšniauskas tai neigia.

A mėginys – teigiamas

IWF duomenimis, 26-erių metų A.Didžbalio šlapimo A mėginyje, kuris buvo paimtas pernai per pasaulio čempionatą Anahaime (JAV), aptikta draudžiamo preparato SARM S-22, didinančio raumenų masę ir ištvermę.

Tąkart lietuvis svorio kategorijos iki 94 kg varžybose iškovojo sidabro medalį. A.Didžbalio rezultatas – 388 kg, jį aplenkė tik iranietis Sohrabas Moradi – 417 kg.

SARM – anabolinis steroidas, tačiau jo poveikis išsiskiria tuo, kad veikia ne visą organizmą, o tik skeleto raumenis. Į draudžiamų preparatų sąrašą SARM įtrauktas 2008-aisiais.

Anahaime dopingo medžiotojams taip pat įkliuvo pasaulio vicečempione tapusi albanė Romela Begaj (jos mėginyje rasta anabolinio steroido stanozololo), buvęs Europos čempionas rumunas Dumitru Captario (įtariamas vartojęs diuretikus ir juos slepiančius preparatus) bei Kipro sunkiaatletis Dimitris Minasidis (manoma, kad vartojo metabolizmą skatinančius moduliatorius).

Laikinai suspenduotas

Dėl galimo Antidopingo taisyklių pažeidimo A.Didžbalis laikinai suspenduotas, tačiau IWF pabrėžė, kad savo galutinį sprendimą paskelbs tik tuomet, kai bus ištirtas B mėginys.

Jeigu įtarimai pasitvirtintų, A.Didžbaliui grėstų diskvalifikacija aštuoneriems metams.

"Pranešimas iš IWF – kaip perkūnas iš giedro dangaus, ir man, ir treneriui – šokas, – vakar sakė A.Didžbalis. – Galiu ranką prie širdies pridėjęs patvirtinti: aš – niekuo dėtas. Neketinu gintis, nes tai daro kaltieji. Ruošiuosi blogiausiam, bet tikiuosi geriausio. Viliuosi, kad B mėginio atsakymas visus nustebins."

Tyrėjai suklydo?

"Manome, kad tai – klaida, nesusipratimas, – teigė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas ir A.Didžbalio treneris B.Vyšniauskas. – Prieš pasaulio čempionatą Aurimą patikrino mūsų šalies Antidopingo agentūra – nieko. Buvome labai atsargūs, itin skrupulingai rinkomės maisto papildus. Pirmiausia labai keista, kad Aurimo kraujas – švarus, o šlapimo mėginyje – steroidas. Galbūt tyrėjai netyčia supainiojo mėginius? Juolab kad ši procedūra per pasaulio čempionatą buvo chaotiška. Todėl dabar paprašėme, kad B mėginys būtų ištirtas Europoje, Kelno laboratorijoje. IWF patvirtino, kad neprieštarauja, tačiau viskas tikriausiai užtruks kelias savaites. Tikiu, kad Aurimas nekaltas."

2012-aisiais, prieš pat vasaros olimpiadą, IWF pranešė, kad A.Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame per Europos sunkiosios atletikos čempionate, rasta anabolinio steroido dehidrochlormetiltestosterono. Lietuvis prarado Europos vicečempiono titulą, teisę dalyvauti Londono žaidynėse ir buvo diskvalifikuotas dvejiems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vILNIETIS

gaila ziuret stebet.kaip sitie du pilieciai tyciojasi is Lietuvos sporto visuomenes,Lietuvos zmoniu ,esu daug labai daug suprantantis ,apie sporta ,bet kad tiek leistu tyciotis ,pasakot apie visokiu vejus ,kaip dopingo patikros kabinete susirinke desimtis zmoniu,kurie kazka daro ,....geda klausyt,bet tai klauso ltok ,lrt televizija,su SIAURUSIAVICIUM PRIESAKI,....TOKIE PASAKORIAI AFERISTAI SENAI TURI BUTI TEISIAMUJU SUOLE SU PACIOM DIDZIAUSIOM APKLAUSOM IR DISKVALIFIKACIJA VISAM GYVENIMUI ,...

klp

nu kaip is kazkokio balberiskio ka norejo apy pisti

Cha cha cha

Du vienas kitam prisiekinėjantys meilę vyrai: aš – gražus, tu – gražus, mes abu - gražūs, mus abu - cholera pagriebs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS