Draugiškame mače Lietuvos rinktinė įveikė „Dragūną“ | KaunoDiena.lt

DRAUGIŠKAME MAČE LIETUVOS RINKTINĖ ĮVEIKĖ „DRAGŪNĄ“

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė šį pirmadienį susirinko Klaipėdoje, kur ruošiasi sausio mėnesį vyksiančioms pasaulio čempionato atrankos kovoms.  Ketvirtadienį mūsų rinktinė išvyksta į Lenkiją, kur draugiškas rungtynes žais su Slovakijos, Rusijos bei Lenkijos antrosiomis rinktinėmis. Prieš tai Artūro Juškėno vadovaujama rinktinė sužaidė draugiškas rungtynes su Lietuvos čempionu – Klaipėdos „Dragūnu“.

Šiame mače visi Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjai, kurie yra įtraukti į rinktinės sudėtį dar vilkėjo Klaipėdos klubo marškinėliais, tad bent jau pirmajame kėlinyje „Dragūnas“ rinktinės vyrams priešintis sugebėjo. Įpusėjus pirmajame kėliniui Klaipėdos ekipos persvara siekė net 4 įvarčius (10:14), tačiau per paskutiniąsias 10 pirmojo kėlinio minučių Klaipėdos klubo puolimas išsiderino ir Lietuvos rinktinė prieš pertrauką pirmavo 17:15.

Antrąjį kėlinį kur kas užtikrinčiau taipogi pradėjo nacionalinė ekipa, kuri keturiasdešimta minutę jau pirmavo 29:23. Per likusį laiką Lietuvos čempionų ekipai per daug prie rinktinės priartėti nepavyko ir galiausiai užfiksuota Lietuvos rinktinės pergalė rezultatu 38:29. Lietuvos rinktinės sudėtyje šiame mače įvarčių nepelnė tik vienas iš vartininkų Giedrius Morkūnas, kitiems žaidėjams kamuolį į vartus bent po kartą pasiųsti pavyko.

Penktadienį Lietuvos vyrų rinktinė draugiškų rungtynių ciklą pratęs Lenkijoje su Slovakijos ekipa, šeštadienį laukia rusų iššūkis, o sekmadienį draugiškas turnyras bus užbaigtas rungtynėmis su šeimininkais lenkais. Ši savaitė yra viena iš paskutiniųjų repeticijų prieš sausio 12-14 dienomis Klaipėdoje vyksiančią pasaulio čempionato atranką. Ten Lietuvos rinktinė turės grumtis su Latvijos, Izraelio bei Gruzijos rinktinėmis. Lietuvos rinktinė neslepia, jog pagrindinis tikslas ten bus tik pirmoji vieta bei kelialapis į kitą varžybų etapą.

Lietuva: Tadas Stankevičius 8, Gerdas Babarskas 7, Aidenas Malašinskas 5, Valdas Drabavičius 4, Jonas Truchanovičius, Skirmantas Plėta ir Mindaugas Urbonas po 3, Ignas Grigas, Mindaugas Dumčius, Lukas Gurskis po 1.

„Dragūnas“: Benas Butkus 8, Lukas Simėnas ir Laurynas Palevičius po 6, Karolis Bliuvas 4, Gabrielius Virbauskas ir Laurynas Simonavičius po 2, Gintaras Cibulskis 1.

GALERIJA

  • Draugiškame mače Lietuvos rinktinė įveikė „Dragūną“
  • Draugiškame mače Lietuvos rinktinė įveikė „Dragūną“
  • Draugiškame mače Lietuvos rinktinė įveikė „Dragūną“
  • Draugiškame mače Lietuvos rinktinė įveikė „Dragūną“
"Dragūno" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS