Dviratininkė O. Baleišytė Europos jaunių ir jaunimo čempionate – penkta | KaunoDiena.lt

DVIRATININKĖ O. BALEIŠYTĖ EUROPOS JAUNIŲ IR JAUNIMO ČEMPIONATE – PENKTA

  • 0

Anadijoje (Portugalija) vykstančio Europos jaunių (iki 18-os metų) ir jaunimo (iki 23-ejų metų) dviračių treko čempionato jaunimo merginų daugiakovėje (omniume) šeštadienį Lietuvos atstovė Olivija Baleišytė užėmė penktą vietą.

Pernai Europos jaunių daugiakovės vicečempione tapusi Antano Jakimavičiaus ir Solveigos Baleišytės auklėtinė surinko 102 taškus.

Europos jaunimo čempionės titulą iškovojo praėjusių metų Senojo žemyno jaunių čempionė italė Elisa Balsamo, surinkusi 140 taškų. Sidabras atiteko britei Eleanor Dickinson (136 tšk.), o bronza – danei Amalie Dideriksen (134 tšk.). Ketvirtą vietą užėmė vokietė Gudrun Stock (104 tšk.).

Daugiakovėje, kurią sudaro keturios rungtys, dalyvavo 16-a dviratininkių.

O.Baleišytė pirmoje daugiakovės rungtyje – skreče (7,5 km; 30 ratų) – finišavo penkta, o antroje rungtyje – tempo lenktynėse (7,5 km) – užėmė 11-ą vietą. Po dviejų rungčių Olivija buvo septinta. Trečioje rungtyje – atkrintamosiose lenktynėse – ji užėmė 10-ą vietą ir bendroje įskaitoje nukrito į aštuntą poziciją. Paskutinėje rungtyje – 20 km (80 ratų) grupinėse lenktynėse su aštuoniais tarpiniais finišais – 18-metė panevėžietė surinko 28 taškus ir palypėjo trimis laipteliais. O.Baleišytė laimėjo pirmąjį tarpinį finišą (5 tšk.), antrame buvo antra (3 tšk.), o prieš trečiąjį aplenkė pagrindinę grupę ratu (20 tšk.). Beje, 12-ajame rate griuvo keturios dviratininkės ir lenktynės buvo sustabdytos beveik dešimčiai minučių.

O.Baleišytė atkrintamosiose lenktynėse antradienį iškovojo sidabro medalį, o skrečo rungtyje trečiadienį užėmė penktą vietą.

Jaunių merginų keirino rungtyje šeštadienį Arūnė Savičiūtė ir Viktorija Šumskytė į pusfinalį (tarp 12-os geriausiųjų) nepateko.

Arunė pirmo etapo antrame važiavime, o Viktorija – trečiame važiavime užėmė ketvirtas vietas, o paguodos važiavimuose lietuvės buvo trečios ir liko už pusfinalio borto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS