Dziudo imtynininkė S. Pakenytė iškovojo sidabro medalį | KaunoDiena.lt

DZIUDO IMTYNININKĖ S. PAKENYTĖ IŠKOVOJO SIDABRO MEDALĮ

  • 0

Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentė Santa Pakenytė Taipėjuje vykstančioje universiadoje iškovojo sidabro medalį. Dziudo imtynininkė svorio kategorijoje virš 78 kg (19 dalyvių) laimėjo tris kovas ir patekusi į finalą pralaimėjo jį po pratęsimo Korėjos sportininkei Han Mijin. Tai buvo pirmasis Lietuvos delegacijos iškovotas medalis vos vakar atidarytose vasaros žaidynėse.

„Džiaugiuosi pagerinusi savo praeitos universiados rezultatą, kuomet iškovojau bronzos medalį, – atsiėmusi apdovanojimą pasakojo S. Pakenytė. – Smagu, kad su tokia gaida pavyko užbaigti sportininkės studentės karjerą. Kovojant su Azijos šalių atstovėmis, jos visada laikomos favoritėmis. Todėl finale buvo labai sunku. Aišku, galėjau ją nugalėti, bet toks yra sportas.“

Sportininkės treneris Stanislovas Kulikauskas džiaugėsi auklėtinės pasiektu rezultatu, tik apgailestavo, kad pergalė išsprūdo iš rankų po padarytos kvailos klaidos ir pritrūkus charakterio.

„Pasirodžius burtų rezultatams šansai buvo pusė per pusę. Vienam pogrupyje buvo Japonijos atstovių, kitam Korėjos, todėl pogrupiai buvo vienodi. Tikėjau, kad dėl trečios vietos tikrai kovosime. Santa buvo pasiruošusi neblogai, stiprinome bendrą fizinį pasiruošimą, atsirado jėga rankose, ištvermė, todėl pirmoje kovoje ji neužtruko ir nesiruošė sustoti. Finalas buvo ketvirta jos kova ir tas nuovargis jautėsi, bet jei reikėtų įvertinti balais pasirodymą finale, tai būtų devintukas“, – sakė treneris.

Šiandien kategorijoje iki 100 kg (30 dalyvių) startavo dar vienas Lietuvos dziudo sportininkas – Žilvinas Lekavičius. Jam kovos nebuvo tokios sėkmingos, buvo pralaimėtos abi kovos.

Rytoj kovas pratęs Rokas Nenartavičius kategorijoje iki 90 kg.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS