E. Kavaliausko varžovas neišsilaikė ant kojų | KaunoDiena.lt

E. KAVALIAUSKO VARŽOVAS NEIŠSILAIKĖ ANT KOJŲ

Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas profesionalų ringuose kol kas nesustabdomas: 28-erių kaunietis laimėjo jau septynioliktą dvikovą iš eilės.

Nokautavo meksikietį

Čikagoje (JAV), "UIC Pavilion" arenoje, E.Kavaliauskas (pusvidutinio svorio kategorija, iki 66,68 kg) anksčiau laiko baigė akistatą su 24-erių meksikiečiu Danieliu Echeverria – nokautavo jį septintą raundą.

Meksikos atstovas neapsigynė nuo staigios galingos lietuvio atakos – neatrėmė kelių iš eilės smūgių į galvą, neišsilaikė ant kojų ir išsitiesė ringe.

Iki susitikimo su kauniečiu D.Echeverria buvo iškovojęs 19 pergalių, iš jų 17 – nokautais ir patyręs 4 nesėkmes.

E.Kavaliauskas nuo 2013-ųjų kovo JAV ringuose laimėjo visas 17 dvikovų, iš jų 14 – nokautais. Už agresyvų stilių lietuvis vadinamas nuožmia kovos mašina.

"Jis to nusipelnė", – pabrėžė Oksnarde (Kalifornija, JAV) įsikūrusios bokso akademijos, kurioje sportuoja Egidijus, vadovas ir treneris Robertas Garcia.

Kantriai laukia šanso

E.Kavaliausko vadybininkas Egis Klimas tikisi, kad dar šiemet arba 2018-ųjų pradžioje Lietuvos boksininkas susikaus ir dėl pasaulio čempiono titulo.

"Tai neišvengiama, todėl mes kantriai laukiame savo šanso ir neskubame, – interviu portalo "Boxing Scene" apžvalgininkui Steve'ui Kimui sakė E.Klimas. – Egidijus – talentingas kovotojas, be to, daug ir sunkiai dirba, o toks žmogus gali pasiekti visus gyvenimo tikslus."

Tai, kad šie metai E.Kavaliauskui bus labai svarbūs, tvirtino ir žurnalo "Boxing Monthly" apžvalgininkas Markas Butcheris.

"Lietuvio jėga ir agresyvumas negali nežavėti. Vis dėlto jam dar neteko susikauti su elitiniais varžovais, todėl 2017-ieji greičiausiai bus lemtingi šio boksininko karjerai", – rašė M.Butcheris.

Ant septinto laiptelio

Tarptautinės bokso organizacijos (WBO) reitingų lentelėje kaunietis yra tarp dešimties pajėgiausių savo svorio kategorijos kovotojų – septintoje vietoje.

Aukštesnes pozicijas užima tik australas Jeffas Hornas, argentinietis Lucasas Matthysse'as, amerikietis Jessie Vargasas, britas Bradley Skeete'as, ukrainietis Tarasas Šelestiukas ir rusas Konstantinas Ponomariovas.

WBO pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržas priklauso legendiniam filipiniečiui Manny Pacquiao.

E.Kavaliauskas atstovauja agentūrai "Top Rank" – kaip ir M.Pacquiao bei žinomi Ukrainos boksininkai Vasilijus Lomačenka ir Aleksandras Usikas, amerikiečiai Terence'as Crawfordas ir Jessie Magdaleno, meksikiečiai Gilberto Ramirezas ir Ocaras Valdezas, iš Naujosios Zelandijos kilęs Josephas Parkeris.

GALERIJA

  • Egidijus Kavaliauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS