E. Petrauskas tenkinsis Europos čempionato bronza | KaunoDiena.lt

E. PETRAUSKAS TENKINSIS EUROPOS ČEMPIONATO BRONZA

  • 0

Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas Ukrainos mieste Charkove vykstančiame Europos čempionate nepateko į finalą. Penktadienio popietę lietuvis svorio kategorijoje iki 64 kg taškais 1:4 pralaimėjo britui Luke'u McCormakui.

Pirmajame raunde akivaizdžiai pranašesnis buvo L.McCormackas, na kartą privertęs lietuvį tuščiai mosuoti kumščiais.

Antrajame raunde lietuviui pavyko perimti iniciatyvą, atlikti kelis taiklius ir stiprius smūgius. Tik prieš pat raundo pabaigą britas atliko kelių smūgių seriją lietuviui į veidą. Vis dėlto antrajame raunde mūsiškis atrodė kur kas pavojingiau.

Trečiasis raundas klostėsi gana lygiai, tačiau smulkus pranašumas buvo brito pusėje. Jis pataikė daugiau smūgių ir laimėjo kovą.

Anglui pergalę skyrė Vokietijos, Maroko, Turkijos ir Kubos teisėjai, Ukrainos arbitras pergalę skyrė lietuviui.

Įdomu, kad 2015 metų Europos čempionato pusfinalyje E.Petrauskas pralaimėjo šios kovos varžovo broliui dvyniui Patui McCormakui.

E.Petrauskas Europos čempionato medalius iškovojo dvejuose čempionatuose iš eilės ir tai yra istorinis pasiekimas. Po Nepriklausomybės atkūrimo dar nei vienam Lietuvos boksininkui nepavyko Europos čempionatuose laimėti dviejų medalių.

E.Petrauskas užsitikrino ir kelialapį į šių metų rugpjūtį Hamburge (Vokietija) vyksiantį pasaulio čempionatą.

Svorio kategorijos iki 64 kg Europos čempionato finale dėl aukso L. McCormackas kovos su armėnu Hovhannesu Bachkovu, kuris pusfinalyje vieningu teisėjų sprendimu 5:0 įveikė lenką Mateušą Polskį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS